Teller Gastvrij voor Vegetariërs op 150

8 april 2011 |
Teller Gastvrij voor Vegetariërs op 150<

Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek heeft recent als 150e restaurant in Nederland het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs gekregen. Dit keurmerk wordt gegeven aan restaurants die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die (een dagje) geen vlees willen eten. Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB).

Helderheid verschaffen
“We zijn trots dat zo’n gerenommeerd restaurant onze 150e keurmerkhouder is. Met dit keurmerk maakt De Bloemenbeek duidelijk dat ook in dit restaurant goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants spelen hier goed op in. Met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs willen we helderheid verschaffen en de groei van het aanbod van vegetarische maaltijden bevorderen. Dit is nu dus al bij 150 restaurants gelukt”, aldus directeur NVB Floris de Graad.

Aparte vega-kaart
“De Bloemenbeek voert een separate kaart met vegetarische gerechten. Daarvoor gebruiken wij biologisch geteelde en verwerkte producten of ingrediënten van eigen Twentse bodem onder andere van Landgoedtuinderij De Witte Raaf en shiitake Masselink”, aldus Chef de cuisine & Ami Saisonnier Lars van Galen, gewaardeerd lid van het nationale kookteam en winnaar van de Gouden Koksmuts 2011.

Dit jaar hebben zich al meer dan twintig nieuwe restaurants aangemeld bij het keurmerk.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: