Teller Gastvrij voor Vegetariërs op 150

8 april 2011 |
Teller Gastvrij voor Vegetariƫrs op 150<

Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek heeft recent als 150e restaurant in Nederland het keurmerk Gastvrij voor Vegetariƫrs gekregen. Dit keurmerk wordt gegeven aan restaurants die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die (een dagje) geen vlees willen eten. Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariƫrsbond (NVB).

Helderheid verschaffen
ā€œWe zijn trots dat zoā€™n gerenommeerd restaurant onze 150e keurmerkhouder is. Met dit keurmerk maakt De Bloemenbeek duidelijk dat ook in dit restaurant goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants spelen hier goed op in. Met het keurmerk Gastvrij voor VegetariĆ«rs willen we helderheid verschaffen en de groei van het aanbod van vegetarische maaltijden bevorderen. Dit is nu dus al bij 150 restaurants geluktā€, aldus directeur NVB Floris de Graad.

Aparte vega-kaart
ā€œDe Bloemenbeek voert een separate kaart met vegetarische gerechten. Daarvoor gebruiken wij biologisch geteelde en verwerkte producten of ingrediĆ«nten van eigen Twentse bodem onder andere van Landgoedtuinderij De Witte Raaf en shiitake Masselinkā€, aldus Chef de cuisine & Ami Saisonnier Lars van Galen, gewaardeerd lid van het nationale kookteam en winnaar van de Gouden Koksmuts 2011.

Dit jaar hebben zich al meer dan twintig nieuwe restaurants aangemeld bij het keurmerk.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie:Ā gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: