Tekort horecapersoneel niet terug te zien in de uitzendbranche

12 oktober 2017 | Roy Spijker

Op maandag 9 oktober brachten Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidingsbehoefte Horeca’ uit. Hieruit blijkt dat er een groot tekort is aan personeel in de horeca. Volgens het rapport staan momenteel ruim 37.000 vacatures open, waarvan 21.000 langer dan 3 maanden.

Deze trend minder sterk te zien in de uitzendbranche. Gemiddeld stonden er maandelijks 1535 horecavacatures op Uitzendbureau.nl. Tegenover het totaal aantal openstaande vacatures is dit slechts 2,3%. Volgens de cijfers van Uitzendbureau.nl is de vraag naar horecapersoneel niet explosief gestegen in 2017. Wel stonden er in de periode mei t/m augustus per maand gemiddeld 845 meer horecavacatures online dan in de eerste 4 maanden van het jaar. Mogelijke oorzaak van deze stijging is het aantal vakantiebanen in de horeca, want de uitzendbranche in de horeca werft vaak vooral personeel voor grotere events, festivals en voor het opvangen van piekperiodes in de zomer.

In september groeide het aantal nieuwe horecavacatures tegenover augustus met 55% minder hard. Mogelijke oorzaak is dat het werven van horecapersoneel buiten de vakantieperiodes en grote events vaak gebeurt via het eigen netwerk van horecagelegenheden of via scholen en vakopleidingen. Ook wordt er vaak social media ingezet.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo...

Columns Personeel
Column: Eten wat de pot schaft

Eten wat de pot schaft Het is vijf voor vijf. De lunch loopt uit de hand, de afwasser is te laat en de mise en place lijst is nog lang niet af. De hartslag tikt een kleine 160 in de minuut aan en de zweetdruppels verdampen op mijn voorhoofd. Juist op dat moment komt hij binnen, vrolijk; want het ...

Regelgeving Bezorgen
Deliveroo roept EU op om flexibel werk in de platformeconomie te stimuleren

Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Dit blijkt uit de inzending van de bezorgdienst op de consultatie van de Europese Commissie over sociale zekerheden. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: