Team NL door naar Europese finale Bocuse d’Or

16 maart 2018 | Thijs Jacobs

De laatste stap op weg naar de Europese finale is gezet: chef Lars Drost (Ciel Bleu) en commis Mike Klaassen (Ciel Bleu) zijn door de wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or geselecteerd. De Europese finale van de Gastronomische Olympische Spelen vindt plaats in Turijn, Italië op 11 en 12 juni 2018. Team NL hoort bij de 20 Europese landen die de strijd aangaan. 

Het team onder begeleiding van coach Jan Smink (De Librije*) gaan Nederland vertegenwoordigen in Turijn. Het is voor het eerst dat het evenement plaatsvindt in Zuid-Europa. Na edities in Noorwegen, Zwitserland, België, Zweden en Hongarije is het nu de beurt aan Italië, om precies te zijn de noordelijk gelegen regio Piëmont, om de Europese selectieronde van de meest prestigieuze gastronomische wedstrijd te hosten: De Bocuse d’Or.

Turijn

Ter gelegenheid van het Gourmet Expoforum zal het expositiecentrum Oval Lingotto in Turijn voor twee dagen hét mekka van de gastronomie zijn. Deze stad, welbekend om zijn gerenommeerde wijnen en witte truffels en thuisbasis van vooraanstaand culinair erfgoed, is een uitstekende plaats om de beste chefs van Europa te verwelkomen.

Voor de getalenteerde kandidaten zal dit event de laatste stap zijn in de route naar de wereldfinale in Lyon, de thuishaven van wijlen Paul Bocuse, die plaatsvindt in januari 2019, tijdens de vakbeurs Sirha.
 

The saga continues: 20 kandidaten


In 1987 creëerde de driesterrenchef Paul Bocuse een wedstrijd om wereldwijd de beste chefs samen te brengen: jonge, talentvolle chefs die de meest uiteenlopende gerechten bereiden voor een enthousiast publiek om hun vakmanschap en passie te laten zien in 5 uur en 35 minuten. Et voila: Bocuse d’Or was geboren. Over 3 decennia verspreid hebben 15 kandidaten geschiedenis geschreven en de felbegeerde trofee mee naar huis mogen nemen.
 
20 Europese kandidaten zijn geselecteerd uit een veel groter aantal landen dat zich heeft aangemeld. De belangstelling om deel te nemen is zo groot, dat de wedstrijdorganisatie een voorselectie heeft moeten houden en de 20 beste teams heeft geselecteerd. “Als team hebben we er steeds vertrouwen in gehad dat we geselecteerd zouden worden. Als onderdeel van de selectie hebben we films, foto’s van het team en de trainingen aan moeten leveren: de organisatie vraagt veel van de deelnemers. En dat is gaaf! Het team traint elke zondag en woensdagochtend in Ciel Bleu en straks is de trainingskeuken gereed,” aldus coach Jan Smink.

Uiteindelijk gaan 10 teams door naar de wereldfinale in Lyon in januari 2019.
De volgorde voor de Europese finale is inmiddels bekend. Nederland is op de eerste dag aan de beurt. De loting:


Bocuse d’Or


Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. Bocuse d’Or is een internationale zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketen uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal van ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: