Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

15 februari 2019 | Thijs Jacobs

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese Calgary.

De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks. Organisator Chaîne des Rôtisseurs biedt talentvolle chefs hiermee de mogelijkheid hun culinaire vaardigheden te tonen in een concurrerende omgeving en te midden van leeftijdsgenoten.

De deelnemers

Zes gerenommeerde restaurants sturen dit jaar een van hun talenten naar Amersfoort. De chefs die maandag 18 februari in actie komen zijn:

Ralph Benneker van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte (1 ster)
Jelle Horst van La Provence in Driebergen (1 ster)
Kevin van de Poppe van Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum (1 ster)
Dave Staal van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden
Gertjan Tempert van De Nederlanden in Vreeland (1 ster)
Sander de Vette van De Mandemaaker in Spakenburg

 

De wedstrijd

Iedere deelnemer ontvangt een black box met ingrediënten, waarmee een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt voor vier personen. De wedstrijd vindt overdag plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, de prijsuitreiking is tijdens het avonddiner.

Sponsors

Negen bedrijven maken deze wedstrijd mede mogelijk vanwege hun steun. Dankzij Leerhotel Het Klooster, Sligro, Hurricane, Koppert Cress, Pabst & Pabst, Rungis, Carl Siegert, Wüsthof en Chaud Devant krijgen zes talentvolle koks de gelegenheid hun culinaire kunsten te tonen aan een breed publiek.

Internationale finale

De chef die ’s avonds tot winnaar wordt uitgeroepen, is niet alleen de beste van Nederland maar mag ook deelnemen aan de internationale finale. Deze vindt komend najaar plaats in het Canadese Calgary.

Over de wedstrijd

De nationale editie van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt maandag 18 februari voor de derde keer gehouden. De primeur was in 2017 voor Michel Oude Booijink van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Hij deed ook tijdens de internationale finale van zich spreken door daar als tweede te eindigen.

In 2018 won Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden de nationale finale. De mondiale wedstrijd wordt sinds 1977 jaarlijks gehouden.

Over Chaîne des Rôtisseurs

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: