Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

15 februari 2019 | Thijs Jacobs

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese Calgary.

De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks. Organisator Chaîne des Rôtisseurs biedt talentvolle chefs hiermee de mogelijkheid hun culinaire vaardigheden te tonen in een concurrerende omgeving en te midden van leeftijdsgenoten.

De deelnemers

Zes gerenommeerde restaurants sturen dit jaar een van hun talenten naar Amersfoort. De chefs die maandag 18 februari in actie komen zijn:

Ralph Benneker van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte (1 ster)
Jelle Horst van La Provence in Driebergen (1 ster)
Kevin van de Poppe van Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum (1 ster)
Dave Staal van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden
Gertjan Tempert van De Nederlanden in Vreeland (1 ster)
Sander de Vette van De Mandemaaker in Spakenburg

 

De wedstrijd

Iedere deelnemer ontvangt een black box met ingrediënten, waarmee een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt voor vier personen. De wedstrijd vindt overdag plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, de prijsuitreiking is tijdens het avonddiner.

Sponsors

Negen bedrijven maken deze wedstrijd mede mogelijk vanwege hun steun. Dankzij Leerhotel Het Klooster, Sligro, Hurricane, Koppert Cress, Pabst & Pabst, Rungis, Carl Siegert, Wüsthof en Chaud Devant krijgen zes talentvolle koks de gelegenheid hun culinaire kunsten te tonen aan een breed publiek.

Internationale finale

De chef die ’s avonds tot winnaar wordt uitgeroepen, is niet alleen de beste van Nederland maar mag ook deelnemen aan de internationale finale. Deze vindt komend najaar plaats in het Canadese Calgary.

Over de wedstrijd

De nationale editie van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt maandag 18 februari voor de derde keer gehouden. De primeur was in 2017 voor Michel Oude Booijink van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Hij deed ook tijdens de internationale finale van zich spreken door daar als tweede te eindigen.

In 2018 won Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden de nationale finale. De mondiale wedstrijd wordt sinds 1977 jaarlijks gehouden.

Over Chaîne des Rôtisseurs

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: