Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

24 september 2020 | Thijs Jacobs

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Amsterdam dit jaar weer een bijzonder ingrediënt van het jaar uitgekozen. Dit keer kiest chef Schilo van Coevorden, geheel in stijl voor een ingrediënt dichtbij huis. In samenwerking met Kingfish Zeeland zal Hiramasa Kingfish de inspiratie zijn voor een reeks nieuwe gerechten. Er wordt de komende weken aan een exclusief nieuw menu gewerkt welke op 14 oktober voor het eerst geserveerd zal worden in Taiko Cuisine.

Taiko New Year!

Geïnspireerd door de Chinese kalender viert Taiko haar verjaardag met het  “Taiko New Year”. Zes jaar geleden opende Taiko voor het eerst haar deuren en dit jaar wordt tijdens deze viering het nieuwe menu met het ingrediënt van het jaar, de Hiramasa Kingfish, onthuld.

Executive Chef, Schilo van Coevorden: “Dit jaar is anders gelopen dan wij hadden verwacht en daarom zijn we bijzonder trots op het ingrediënt van het jaar, de Hiramasa Kingfish. In deze ongelofelijke tijd waar lokaal weer belangrijker werd, hebben wij een verantwoord gekweekte, mooie vis gevonden in Zeeland. Deze bijzondere vis heeft zijn oorsprong in Japan en is bijzonder mals en vettig: perfect voor sushi en sashimi. Ik kijk ernaar uit om onze gasten te verwelkomen met een nieuw, sensationeel menu waarbij de aandacht ligt op een duurzaam, lokaal ingrediënt.”

Hiramasa Kingfish

De Hiramasa Kingfish, die dit jaar de hoofdrol mag spelen komt van het in Zeeland gevestigde Kingfish Zeeland. Hier wordt de Hiramasa Kingfish, ook wel bekend als de Dutch Yellowtail en vaak verwisseld met soortgelijke vis Hamachi, gekweekt in het marien estuariumwater van de Oosterschelde, een Natura 2000-natuurgebied, om een lokale, gezonde, premium delicatesse te leveren. De Hiramasa Kingfish is door de Good Fish Foundation aanbevolen als ‘Green Choice’ en daarom een uitstekend duurzaam alternatief.  

Vanaf 14 oktober kunnen gasten genieten van onder andere Crispy Seaweed Hiramasa Pizza, Binch?tan Kama with Sweet Soy en overige originele en verrassende bereidingswijzen van de Hiramasa Kingfish. Het speciale 8-gangen Omakase menu waarbij de Hiramasa Kingfish een hoofdrol speelt, zal verkrijgbaar zijn voor € 125. Gasten kunnen hun lievelingsgerechten ook a la carte bestellen. Taiko Cuisine zal daarnaast ook een vegan Omakase menu serveren voor liefhebbers.

Openingstijden Taiko Cuisine en Taiko Bar

Taiko Cuisine zal openen zoals gasten dit gewend waren maar zal daar bovenop nu ook op de zondag open zijn, dit betekent zeven dagen culinair genieten. De keuken zal geopend zijn tussen 18:30 en 22:30 uur. Taiko Bar zal daarbij drie dagen in de week openen, van donderdag tot en met zaterdag. De keuken van Taiko Bar zal geopend zijn van 16:00 tot 22:30 uur.  

Ontbijt en lunch in de Brasserie

De Brasserie, die voor de zomer even veranderde in de Taiko Summer Edition, zal ook zeven dagen per week geopend zijn voor ontbijt en lunch. Vanwege het succes van de Taiko Summer Edition, waarbij de signature dishes van zowel de Brasserie als Taiko werden geserveerd, zullen een aantal van de favorieten op de menukaart blijven staan. Gasten genieten hier onder andere van zeetong à la meunière of op de Josper gegrilde zeebaars. Ook Taiko klassiekers waaronder de miso black cod, en de heerlijke Wagyu-hamburger of Wagyu-ramen kunnen besteld worden in de Brasserie.

Taiko’s sushi chef blijft ook live zijn kunsten vertonen in de Brasserie en zal ter plaatse verse gerechten waaronder Hiramasa Kingfish nigiri, soft shell crab roll en Nam Jim Oysters bereiden. Alle gerechten kunnen worden gecombineerd met bijpassende wijnen, sake of cocktails uit Taiko Bar.

Over Taiko Cuisine

Een hommage aan de mooie smaken en texturen uit het Verre Oosten, dat is chef Schilo van Coevorden’s Taiko Cuisine in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”. Dit maakt Taiko al jaren absoluut onweerstaanbaar voor zowel goed ingewijde locals als internationale fijnproevers.

Ook in Dubai genieten gasten vanaf 10 november van de bijzondere Taiko favourites in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen uit het Verre Oosten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: