Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

24 september 2020 | Thijs Jacobs

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Amsterdam dit jaar weer een bijzonder ingrediënt van het jaar uitgekozen. Dit keer kiest chef Schilo van Coevorden, geheel in stijl voor een ingrediënt dichtbij huis. In samenwerking met Kingfish Zeeland zal Hiramasa Kingfish de inspiratie zijn voor een reeks nieuwe gerechten. Er wordt de komende weken aan een exclusief nieuw menu gewerkt welke op 14 oktober voor het eerst geserveerd zal worden in Taiko Cuisine.

Taiko New Year!

Geïnspireerd door de Chinese kalender viert Taiko haar verjaardag met het  “Taiko New Year”. Zes jaar geleden opende Taiko voor het eerst haar deuren en dit jaar wordt tijdens deze viering het nieuwe menu met het ingrediënt van het jaar, de Hiramasa Kingfish, onthuld.

Executive Chef, Schilo van Coevorden: “Dit jaar is anders gelopen dan wij hadden verwacht en daarom zijn we bijzonder trots op het ingrediënt van het jaar, de Hiramasa Kingfish. In deze ongelofelijke tijd waar lokaal weer belangrijker werd, hebben wij een verantwoord gekweekte, mooie vis gevonden in Zeeland. Deze bijzondere vis heeft zijn oorsprong in Japan en is bijzonder mals en vettig: perfect voor sushi en sashimi. Ik kijk ernaar uit om onze gasten te verwelkomen met een nieuw, sensationeel menu waarbij de aandacht ligt op een duurzaam, lokaal ingrediënt.”

Hiramasa Kingfish

De Hiramasa Kingfish, die dit jaar de hoofdrol mag spelen komt van het in Zeeland gevestigde Kingfish Zeeland. Hier wordt de Hiramasa Kingfish, ook wel bekend als de Dutch Yellowtail en vaak verwisseld met soortgelijke vis Hamachi, gekweekt in het marien estuariumwater van de Oosterschelde, een Natura 2000-natuurgebied, om een lokale, gezonde, premium delicatesse te leveren. De Hiramasa Kingfish is door de Good Fish Foundation aanbevolen als ‘Green Choice’ en daarom een uitstekend duurzaam alternatief.  

Vanaf 14 oktober kunnen gasten genieten van onder andere Crispy Seaweed Hiramasa Pizza, Binch?tan Kama with Sweet Soy en overige originele en verrassende bereidingswijzen van de Hiramasa Kingfish. Het speciale 8-gangen Omakase menu waarbij de Hiramasa Kingfish een hoofdrol speelt, zal verkrijgbaar zijn voor € 125. Gasten kunnen hun lievelingsgerechten ook a la carte bestellen. Taiko Cuisine zal daarnaast ook een vegan Omakase menu serveren voor liefhebbers.

Openingstijden Taiko Cuisine en Taiko Bar

Taiko Cuisine zal openen zoals gasten dit gewend waren maar zal daar bovenop nu ook op de zondag open zijn, dit betekent zeven dagen culinair genieten. De keuken zal geopend zijn tussen 18:30 en 22:30 uur. Taiko Bar zal daarbij drie dagen in de week openen, van donderdag tot en met zaterdag. De keuken van Taiko Bar zal geopend zijn van 16:00 tot 22:30 uur.  

Ontbijt en lunch in de Brasserie

De Brasserie, die voor de zomer even veranderde in de Taiko Summer Edition, zal ook zeven dagen per week geopend zijn voor ontbijt en lunch. Vanwege het succes van de Taiko Summer Edition, waarbij de signature dishes van zowel de Brasserie als Taiko werden geserveerd, zullen een aantal van de favorieten op de menukaart blijven staan. Gasten genieten hier onder andere van zeetong à la meunière of op de Josper gegrilde zeebaars. Ook Taiko klassiekers waaronder de miso black cod, en de heerlijke Wagyu-hamburger of Wagyu-ramen kunnen besteld worden in de Brasserie.

Taiko’s sushi chef blijft ook live zijn kunsten vertonen in de Brasserie en zal ter plaatse verse gerechten waaronder Hiramasa Kingfish nigiri, soft shell crab roll en Nam Jim Oysters bereiden. Alle gerechten kunnen worden gecombineerd met bijpassende wijnen, sake of cocktails uit Taiko Bar.

Over Taiko Cuisine

Een hommage aan de mooie smaken en texturen uit het Verre Oosten, dat is chef Schilo van Coevorden’s Taiko Cuisine in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”. Dit maakt Taiko al jaren absoluut onweerstaanbaar voor zowel goed ingewijde locals als internationale fijnproevers.

Ook in Dubai genieten gasten vanaf 10 november van de bijzondere Taiko favourites in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen uit het Verre Oosten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: