Taco Bell opent eerste vestiging in Nederland

7 maart 2017 | Thijs Jacobs

Taco Bell, ’s werelds grootste restaurant met Mexicaanse invloeden, opent komende maand zijn eerste Nederlandse vestiging in Eindhoven en bouwt hiermee verder aan zijn internationale groei. Taco Bell is wereldwijd bekend om zijn crunchy taco’s, burrito’s, nacho’s, Cruchwraps Supremes® en quesadilla’s en wil heel Nederland kennis laten maken met de lekkere en verse ingrediënten en goede service. Het nieuwe restaurant is het eerste van de ruim twintig geplande restaurants in Nederland in de komende vier jaar.  

Taco Bell, onderdeel van YUM! Restaurants, opende in 1962 zijn deuren in het zuiden van Californië. Glen Bell, de oprichter van Taco Bell, wilde een bedrijf opzetten dat innovatief is, de grenzen opzoekt, deze soms een beetje overschrijdt en een voorloper is. Dat uitte zich onder andere in de Crunchy Taco in 1962 en de eerste Crunchwrap Supreme® in 2005. Ook komt het terug in de slogan Live Más wat letterlijk Leef Meer betekent en waarmee ze iedereen willen inspireren om zoveel mogelijk uit het leven te halen.

“We kijken ernaar uit om Nederland te laten genieten van onze gedurfde smaken en verse ingrediënten”, zegt Andrew Stewart, franchisenemer voor Taco Bell in Nederland. “We hebben al een trouwe groep van fans in dit land en we zien daarom een grote kans voor Taco Bell. We brengen graag Más Taste, Más Value en Más Heart naar de Nederlandse consument.”

Taco Bell Eindhoven

De nieuwe vestiging, in het populaire winkel- en horecagebied van Eindhoven, wordt een ontmoetingsplek met een ontspannen sfeer. Het restaurant heeft een urban design met Californische invloeden en er komt een muur met een kunstwerk van lokale designers. Het pand heeft tachtig zitplaatsen, gratis wifi en oplaadpunten voor telefoons en laptops.

Naast de befaamde crunchy taco’s, burrito’s en nacho’s, staat er een nieuw soort quesadilla op de kaart. Speciaal voor de Nederlandse markt wordt er verse Pico de Gallo salsa toegevoegd. Gasten hebben bij alle maaltijden de keuze uit vier verschillende soorten vlees: spicy chicken, grilled chicken, seasoned beef en slow cooked pulled pork. Ook is er een vegetarische variant met bonen. Wat de bestelling ook is, alles wordt vers bereid in de open keuken wat je meteen dat echte Taco Bell gevoel geeft. Om de Mexicaanse sfeer te versterken, kunnen gasten ook kiezen uit een Mexicaans of normaal biertje of een van de bekende frisdranken.

Taco Bell breidt uit

Op het moment heeft Taco Bell meer dan 300 restaurants in 26 landen buiten de Verenigde Staten. De keten wil de komende tien jaar 1.000 vestigingen buiten Amerika openen. Tegen 2022 wilt Taco Bell een 15 miljard dollar merk zijn met 9000 restaurants wereldwijd. Na de start in Eindhoven zal Taco Bell later dit jaar meer restaurants openen in Nederland. 

Over Taco Bell: 

Taco Bell Corp., onderdeel van Yum! Brands, Inc. (NYSE: YUM) is ‘s werelds grootste op Mexicaans-geïnspireerde quick service restaurant. Taco Bell is in 1962 opgericht door marinier Glen Bell uit Downey in Californië. De keten, bekend om de uitstekende klantenservice, serveert made to order en gepersonaliseerde taco’s, burrito’s en andere specialiteiten met gedurfde smaken en ingrediënten van hoge kwaliteit voor een goede prijs. Momenteel hebben ze meer dan 42 miljoen bezoekers per week wereldwijd. Taco Bell en de 350 franchisepartners hebben meer dan 6.500 restaurants in de Verenigde Staten en met meer dan 300 restaurants in Zuid-Amerika, Europa en Azië blijft de restaurantketen groeien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: