Tablet aan tafel verhoogt omzet

18 september 2013
Tablet aan tafel verhoogt omzet

Een tablet aan tafel kan zorgen voor een verhoogde omzet. Dit blijkt uit een onderzoek van Chili’s Grill & Bar, een Amerikaanse restaurantketen. Het restaurant heeft zes maanden lang een test gedaan met
tablets. Gasten konden hiermee zelf hun diner bestellen of de rekening betalen, zonder de hulp van een ober. Het belangrijkste resultaat voor Chili’s Grill & Bar om de tablets te gebruiken is dat het zorgt voor een verhoogde omzet.

*Verleiding*
De tablets zijn een voortdurende verleiding. Bij Chili’s blijven er op de tablet tijdens het hoofdgerecht foto’s opduiken van chocolade en andere zoetigheden. De gast zou deze foto’s niet kunnen weerstaan en zou hierdoor automatisch een dessert willen bestellen. Gevolg: de verkoop van desserts stijgt met twintig procent.

*Betaald kindervermaak*
Chili’s biedt een onbeperkt aantal spellen aan op de tablet ter vergoeding van 99 dollarcent. Het restaurant deelt deze opbrengst met de maker van de tablet, het bedrijf Ziosk. Volgens het restaurant betalen één van de tien bezoekers voor de spellen. Als belangrijkste reden wordt opgegeven dat de kinderen zo rustig worden gehouden.

~Mariska van Gorp~


Overig nieuws