't Lansink krijgt niet zomaar nieuwe uitbaters

13 januari 2012 |
't Lansink krijgt niet zomaar nieuwe uitbaters

Lars van Galen, chef-kok bij Landgoedhotel De Bloemenbeek in De Lutte, neemt per 1 maart samen met Richard van den Hoeven - ook werkzaam bij genoemd hotel - de exploitatie over van 't Lansink in het centrum van Hengelo (Ov). Dit monumentale hotel-restaurant krijgt in 2013 een
opknapbeurt. Dan staat er een uitbreiding van het aantal kamers van 14 naar 25 op de planning. De keuken gaat al eerder op de schop en krijgt onder meer een chef's table en faciliteiten voor kookclubs.

Mooi jaar achter de rug
Lars van Galen zit in een positieve flow. Vorig jaar won hij de Gouden Koksmuts op het NK voor chef-koks op de Horecava 2011. De Bloemenbeek kreeg eind november een Michelinster en in dezelfde week won Van Galen de Prix Taittinger.

Opvolgers staan al klaar
Directeur-eigeaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek ziet twee gedreven en ambitieuze medewerkers gaan, maar is uiterst trots op de uitdaging die de heren aan gaan. Bovendien: de opvolging staat al klaar. Pascal Gebben en Emiel Kwekkeboom wonnen tijdens de Horecava 2012 de kookwedstrijd in het kader van het NK Leermeester-leerling gewonnen. Bovendien ontving Kwekkeboom ook nog eens de Cas Spijkers Award.

Op de foto: Lars van Galen en Sergio Herman tijdens de uitreiking van de Gouden Koksmuts in 2011

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: