’t Badhuys Vlieland Beste Strandpaviljoen 2017

6 juli 2017 | Thijs Jacobs

Op donderdag 6 juli 2017 werden in strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing Beste Strandpaviljoen 2017. Grote winnaar was ’t Badhuys op Vlieland, onderdeel van Westcord Hotels van horecaondernemer Harry Westers. Paal 14 in Katwijk is de Beste Nieuwkomer 2017.

Zowel het publiek als de vakjury konden niet om ‘t Badhuys heen. Dit strandpaviljoen, dat helemaal opnieuw gebouwd is, ging afgelopen april open. Het publiek en vakjury prezen het moderne interieur met industriële elementen, het duurzame karakter, de aandacht voor een schone omgeving en de goede service.

Winnaars 2017


Paal 14 uit Katwijk werd Beste Nieuwkomer 2017. De zaak bestaat al een paar jaar als seizoensbedrijf. Eigenaar Mark Grimbergen nam het stokje van zijn vader over en opende dit jaar een nieuw jaarrondpaviljoen. Naast de prijs voor het Beste Paviljoen en de beste nieuwkomer van 2017 werden ook de winnaars per provincie en het beste zoetwaterpaviljoen bekend gemaakt. Daarnaast werden het Schoonste en het Duurzaamste paviljoen bekend gemaakt en de bedrijven die onder Belgische en Duitse bezoekers het populairst waren.

Meer strandhoreca


Het gaat goed met de Nederlandse strandhoreca. Dit jaar groeide het aantal strandpaviljoens tot 322. En het is dit jaar voor het eerst dat er meer paviljoens jaarrond op het strand staan dan seizoensbedrijven die voor de winter worden afgebroken.

Over de verkiezingen


De verkiezing is een initiatief van Strand Nederland en wordt ondersteund door Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, NBTC Holland Marketing en horecavakblad Entree. De prijs wordt toegekend op basis van publieksstemmen, jurybezoeken en mystery visits.



Overzicht winnaars Beste Strandpaviljoen 2017

Beste Strandpaviljoen:                                                 ’t Badhuys op Vlieland
Beste Nieuwkomer:                                                      Paal 14 in Katwijk
Meest Duurzame Strandpaviljoen:                                 Sjoerd op Ameland
Schoonste Strandpaviljoen:                                          Beachclub Perry’s in Scharendijke
Beste Zoetwaterpaviljoen:                                            Sunrise in Best
Beste Strandpaviljoen Zeeland:                                    Dok 14 in Cadzand
Beste Strandpaviljoen Zuid-Holland:                              Het Strand in Katwijk
Beste Strandpaviljoen Noord-Holland:                           Zilvermeeuw in Egmond aan Zee
Beste Strandpaviljoen Waddeneilanden:                       ’t Badhuys op Vlieland
Populairste Strandpaviljoen volgens Belgen:                 De Zeemeeuw in Noordwijk
Populairste Strandpaviljoen volgens Duitsers:                Paal 17 op Texel

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: