’t Amsterdammertje en Noble nieuwe leden Alliance Gastronomique

28 november 2017 | Roy Spijker

De restaurants ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Noble in ’s-Hertogenbosch zijn toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest, waarmee tevens het jubileumjaar werd afgesloten, op maandagavond 27 november in de statige villa van Dorset in Borne heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Willem Dankers en Kitty Leurink hebben alle Alliance leden genoten van een verrassende, culinaire en feestelijke avond en zijn de nieuwe leden verwelkomt binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.

Restaurant ‘t Amsterdammertje
‘t Amsterdammertje onder leiding van chef-kok en eigenaar Andre Gerrits staat bekend om zijn moderne, pure en eerlijke gerechten met een klassieke basis. In de prachtige monumentale oudhollandse boerderij in Loenen aan de Vecht worden gasten door middel van culinaire gerechten uit de internationale keuken meegenomen over de hele wereld. In december 2010 is ’t Amsterdammertje bekroond met een Michelinster.

Restaurant Noble
Noble in ’s-Hertogenbosch is het restaurant van Edwin Kats. De chef-kok en eigenaar neemt u mee tijdens een eigentijdse ontdekkingstocht langs het beste wat de internationale keuken te bieden heeft. Het restaurant zit in een stijlvol pand met een zeer rijk culinair verleden, op de grens van de stad en de natuur. Noble is door Michelin in 2016 bekroond met een ster.

Jonge en enthousiaste ondernemers
Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met deze aanwinsten. "Geweldig twee van deze twee vakbroeders, met prachtige huizen bij onze club te krijgen" aldus Van Gulick.

Nederland en België
Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

50-jarig bestaan
Dit jaar heeft de Alliance Gastronomique hun 50-jarig jubileum gevierd. De aftrap van het jubileumjaar werd gegeven op 9 maart jl. bij De Bokkedoorns in Overveen. Leden, oud-leden en relaties waren in grote getalen bijeengekomen om dit jubileum te vieren.

In april zijn alle leden afgereisd naar Brugge voor een culinair weekend en de gasten hebben in de verschillende seizoenen kunnen genieten van de drie Supernovae evenementen die door het hele land heen zijn georganiseerd. En alsof dat nog niet genoeg was, hebben alle leden ter ere van het jubileum speciale acties gehad. Kortom, het was een feestelijk jubileumjaar.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: