’t Amsterdammertje en Noble nieuwe leden Alliance Gastronomique

28 november 2017 | Roy Spijker

De restaurants ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Noble in ’s-Hertogenbosch zijn toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest, waarmee tevens het jubileumjaar werd afgesloten, op maandagavond 27 november in de statige villa van Dorset in Borne heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Willem Dankers en Kitty Leurink hebben alle Alliance leden genoten van een verrassende, culinaire en feestelijke avond en zijn de nieuwe leden verwelkomt binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.

Restaurant ‘t Amsterdammertje
‘t Amsterdammertje onder leiding van chef-kok en eigenaar Andre Gerrits staat bekend om zijn moderne, pure en eerlijke gerechten met een klassieke basis. In de prachtige monumentale oudhollandse boerderij in Loenen aan de Vecht worden gasten door middel van culinaire gerechten uit de internationale keuken meegenomen over de hele wereld. In december 2010 is ’t Amsterdammertje bekroond met een Michelinster.

Restaurant Noble
Noble in ’s-Hertogenbosch is het restaurant van Edwin Kats. De chef-kok en eigenaar neemt u mee tijdens een eigentijdse ontdekkingstocht langs het beste wat de internationale keuken te bieden heeft. Het restaurant zit in een stijlvol pand met een zeer rijk culinair verleden, op de grens van de stad en de natuur. Noble is door Michelin in 2016 bekroond met een ster.

Jonge en enthousiaste ondernemers
Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met deze aanwinsten. "Geweldig twee van deze twee vakbroeders, met prachtige huizen bij onze club te krijgen" aldus Van Gulick.

Nederland en België
Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

50-jarig bestaan
Dit jaar heeft de Alliance Gastronomique hun 50-jarig jubileum gevierd. De aftrap van het jubileumjaar werd gegeven op 9 maart jl. bij De Bokkedoorns in Overveen. Leden, oud-leden en relaties waren in grote getalen bijeengekomen om dit jubileum te vieren.

In april zijn alle leden afgereisd naar Brugge voor een culinair weekend en de gasten hebben in de verschillende seizoenen kunnen genieten van de drie Supernovae evenementen die door het hele land heen zijn georganiseerd. En alsof dat nog niet genoeg was, hebben alle leden ter ere van het jubileum speciale acties gehad. Kortom, het was een feestelijk jubileumjaar.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: