’t Amsterdammertje en Noble nieuwe leden Alliance Gastronomique

28 november 2017 | Roy Spijker

De restaurants ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Noble in ’s-Hertogenbosch zijn toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest, waarmee tevens het jubileumjaar werd afgesloten, op maandagavond 27 november in de statige villa van Dorset in Borne heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Willem Dankers en Kitty Leurink hebben alle Alliance leden genoten van een verrassende, culinaire en feestelijke avond en zijn de nieuwe leden verwelkomt binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.

Restaurant ‘t Amsterdammertje
‘t Amsterdammertje onder leiding van chef-kok en eigenaar Andre Gerrits staat bekend om zijn moderne, pure en eerlijke gerechten met een klassieke basis. In de prachtige monumentale oudhollandse boerderij in Loenen aan de Vecht worden gasten door middel van culinaire gerechten uit de internationale keuken meegenomen over de hele wereld. In december 2010 is ’t Amsterdammertje bekroond met een Michelinster.

Restaurant Noble
Noble in ’s-Hertogenbosch is het restaurant van Edwin Kats. De chef-kok en eigenaar neemt u mee tijdens een eigentijdse ontdekkingstocht langs het beste wat de internationale keuken te bieden heeft. Het restaurant zit in een stijlvol pand met een zeer rijk culinair verleden, op de grens van de stad en de natuur. Noble is door Michelin in 2016 bekroond met een ster.

Jonge en enthousiaste ondernemers
Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met deze aanwinsten. "Geweldig twee van deze twee vakbroeders, met prachtige huizen bij onze club te krijgen" aldus Van Gulick.

Nederland en België
Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

50-jarig bestaan
Dit jaar heeft de Alliance Gastronomique hun 50-jarig jubileum gevierd. De aftrap van het jubileumjaar werd gegeven op 9 maart jl. bij De Bokkedoorns in Overveen. Leden, oud-leden en relaties waren in grote getalen bijeengekomen om dit jubileum te vieren.

In april zijn alle leden afgereisd naar Brugge voor een culinair weekend en de gasten hebben in de verschillende seizoenen kunnen genieten van de drie Supernovae evenementen die door het hele land heen zijn georganiseerd. En alsof dat nog niet genoeg was, hebben alle leden ter ere van het jubileum speciale acties gehad. Kortom, het was een feestelijk jubileumjaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: