SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner

22 september 2015 |
SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner<

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is gisteren gepresenteerd als nieuwe partner van "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken Nederland. In de Partnerlounge op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije *, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland, en Ricardo Eshuis, directeur van SVH, de samenwerking officieel bezegeld.
Ambities
Ricardo Eshuis: "Bocuse d'Or en SVH passen uitstekend bij elkaar, want wij delen dezelfde ambities: we zetten ons allebei in voor een kwalitatief betere horeca en werken aan het vergroten van de instroom van nieuwe medewerkers en de doorstroom van vakbekwame en gemotiveerde medewerkers. Met deze samenwerking kunnen wij elkaar daarin verder versterken."

Vakkundigheid
"We zijn ontzettend blij om SVH als een van onze partners te begroeten. SVH heeft het vergroten van vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Ook bij een prestigieuze wedstrijd als Bocuse d'Or is vakbekwaamheid van vitaal belang", aldus André van Doorn, vicevoorzitter van Stichting Bocuse d'Or Nederland en patron-cuisinier van restaurant Kasteel Heemstede in Houten.

SVH Meesterkoks
Van Doorn is ook SVH Meesterkok. Hij is samen met andere SVH Meesterkoks actief betrokken bij Bocuse d’Or Nederland. "We dragen onze titel met trots en proberen jonge chefs te inspireren via een kookcompetitie als Bocuse d’Or." Zo waren naast Van Doorn vier andere SVH Meesterkoks jurylid tijdens de Nederlandse finale van de kookstrijd in Rotterdam op 21 september. Dit waren Jonnie Boer (De Librije**, Zwolle), Sidney Schutte (Librijes Zusje**, Amsterdam), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam) en Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve*, Waalre). SVH Meesterkoks Angélique Schmeinck en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt) presenteerden de wedstrijd.

Mirte Bouman

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Food
Ministers: voedselveiligheid verder versterken urgent

De Commissie Sorgdrager heeft een grondige analyse gemaakt van de wijze waarop de fipronilcrisis is afgehandeld en spreekt alle relevante actoren –het bedrijfsleven, de toezichthouders en departementen– aan op hun functioneren. Het beeld dat het rapport schetst is niet fraai. De pluimvee...

Michelin Bocuse d'Or
Lars Drost en de pijn van Turijn

Ruim een week geleden wurmde hij zijn witte koksmuts van zijn bezwete voorhoofd. Trots, voldaan en zelfverzekerd zocht hij een stoel op. De Europese finale van de Bocuse d'Or zat er op voor Lars Drost. De afgelopen vijf uur en vijfendertig minuten koken was een explosie van de energie die de afg...

Food Advertorial
GRATIS Aviko Oerfriet Proefpakket!

Oerfriet van Aviko smaakt als zelfgemaakt, is heerlijk knapperig en bakt goudbruin. Precies wat je gasten het allerliefst willen. Proef zelf het verschil en vraag een GRATIS proefpakket aan. Ambachtelijke, verse frietjes met de juiste ‘bite’, een goudbruine kleur en een volle aardappe...

Groenten Duurzaamheid
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van bio-groenten

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Ruim acht jaar geleden schreven we een artikel over de kwestie of je groenten nou wel of niet i...

Tech Advertorial
De Lindenhof Giethoorn kiest voor Micros en Suite8

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is,...

Events Culinair
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: