SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner

22 september 2015 |
SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner<

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is gisteren gepresenteerd als nieuwe partner van "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken Nederland. In de Partnerlounge op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije *, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland, en Ricardo Eshuis, directeur van SVH, de samenwerking officieel bezegeld.
Ambities
Ricardo Eshuis: "Bocuse d'Or en SVH passen uitstekend bij elkaar, want wij delen dezelfde ambities: we zetten ons allebei in voor een kwalitatief betere horeca en werken aan het vergroten van de instroom van nieuwe medewerkers en de doorstroom van vakbekwame en gemotiveerde medewerkers. Met deze samenwerking kunnen wij elkaar daarin verder versterken."

Vakkundigheid
"We zijn ontzettend blij om SVH als een van onze partners te begroeten. SVH heeft het vergroten van vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Ook bij een prestigieuze wedstrijd als Bocuse d'Or is vakbekwaamheid van vitaal belang", aldus André van Doorn, vicevoorzitter van Stichting Bocuse d'Or Nederland en patron-cuisinier van restaurant Kasteel Heemstede in Houten.

SVH Meesterkoks
Van Doorn is ook SVH Meesterkok. Hij is samen met andere SVH Meesterkoks actief betrokken bij Bocuse d’Or Nederland. "We dragen onze titel met trots en proberen jonge chefs te inspireren via een kookcompetitie als Bocuse d’Or." Zo waren naast Van Doorn vier andere SVH Meesterkoks jurylid tijdens de Nederlandse finale van de kookstrijd in Rotterdam op 21 september. Dit waren Jonnie Boer (De Librije**, Zwolle), Sidney Schutte (Librijes Zusje**, Amsterdam), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam) en Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve*, Waalre). SVH Meesterkoks Angélique Schmeinck en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt) presenteerden de wedstrijd.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: