SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner

22 september 2015 |
SVH ondersteunt Bocuse d'Or als partner<

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is gisteren gepresenteerd als nieuwe partner van "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken Nederland. In de Partnerlounge op Gastvrij Rotterdam hebben Jonnie Boer (De Librije *, Zwolle), voorzitter van de Stichting Bocuse d'Or Nederland, en Ricardo Eshuis, directeur van SVH, de samenwerking officieel bezegeld.
Ambities
Ricardo Eshuis: "Bocuse d'Or en SVH passen uitstekend bij elkaar, want wij delen dezelfde ambities: we zetten ons allebei in voor een kwalitatief betere horeca en werken aan het vergroten van de instroom van nieuwe medewerkers en de doorstroom van vakbekwame en gemotiveerde medewerkers. Met deze samenwerking kunnen wij elkaar daarin verder versterken."

Vakkundigheid
"We zijn ontzettend blij om SVH als een van onze partners te begroeten. SVH heeft het vergroten van vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Ook bij een prestigieuze wedstrijd als Bocuse d'Or is vakbekwaamheid van vitaal belang", aldus André van Doorn, vicevoorzitter van Stichting Bocuse d'Or Nederland en patron-cuisinier van restaurant Kasteel Heemstede in Houten.

SVH Meesterkoks
Van Doorn is ook SVH Meesterkok. Hij is samen met andere SVH Meesterkoks actief betrokken bij Bocuse d’Or Nederland. "We dragen onze titel met trots en proberen jonge chefs te inspireren via een kookcompetitie als Bocuse d’Or." Zo waren naast Van Doorn vier andere SVH Meesterkoks jurylid tijdens de Nederlandse finale van de kookstrijd in Rotterdam op 21 september. Dit waren Jonnie Boer (De Librije**, Zwolle), Sidney Schutte (Librijes Zusje**, Amsterdam), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam) en Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve*, Waalre). SVH Meesterkoks Angélique Schmeinck en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt) presenteerden de wedstrijd.

Mirte Bouman

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: