'(SVH) Meesterkok-titel naar gilde'

31 juli 2013
'(SVH) Meesterkok-titel naar gilde'

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks gaat de titel Meesterkok, de Meesterproef en de certificering ervan vanaf 1 januari 2014 voortzetten. Directe aanleiding is het feit dat SVH deze taak
vanaf volgend jaar niet meer uitvoert. Met het voortzetten van de Meesterproef gaat het Gilde van Nederlandse Meesterkoks ervoor zorgen dat de titel Meesterkok, de inhoud van de titel en de onafhankelijkheid van de Meesterproef gewaarborgd blijven.

*Opnemen*
Gildemeester Onno Kokmeijer van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks: "We willen de titel, het niveau van ons ambacht en de onafhankelijkheid van de Meesterproef waarborgen. Als vereniging van (SVH) Meesterkoks nemen we dit daarom op ons."

*Verantwoordelijkheid*
Volgens Kokmeijer is het vanzelfsprekend dat het Gilde van Nederlandse Meesterkoks deze verantwoordelijkheid en het beheer van de titel Meesterkok gaat dragen. "We zijn allemaal (SVH) Meesterkoks en verantwoordelijk voor ons ambacht en voor het kennis- en opleidingsniveau in ons vak. Het Gilde heeft in 1997 ook het initiatief genomen voor de succesvolle Sterklas opleiding. De Sterklas is de laatste opleidingsstap op weg naar de Meestertitel. Als Gilde gaan we er voor zorgen dat ook de Meestertitel voor het vak bewaard blijft."

*Organisatie*
Het bestuur van het gilde gaat in de komende maanden de organisatie opzetten om na 1 januari 2014 de Meesterproeven voort te laten gaan. In het najaar worden de leden van het Gilde hierover verder geïnformeerd.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws