'(SVH) Meesterkok-titel naar gilde'

31 juli 2013 |
'(SVH) Meesterkok-titel naar gilde'<

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks gaat de titel Meesterkok, de Meesterproef en de certificering ervan vanaf 1 januari 2014 voortzetten. Directe aanleiding is het feit dat SVH deze taak
vanaf volgend jaar niet meer uitvoert. Met het voortzetten van de Meesterproef gaat het Gilde van Nederlandse Meesterkoks ervoor zorgen dat de titel Meesterkok, de inhoud van de titel en de onafhankelijkheid van de Meesterproef gewaarborgd blijven.

Opnemen
Gildemeester Onno Kokmeijer van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks: "We willen de titel, het niveau van ons ambacht en de onafhankelijkheid van de Meesterproef waarborgen. Als vereniging van (SVH) Meesterkoks nemen we dit daarom op ons."

Verantwoordelijkheid
Volgens Kokmeijer is het vanzelfsprekend dat het Gilde van Nederlandse Meesterkoks deze verantwoordelijkheid en het beheer van de titel Meesterkok gaat dragen. "We zijn allemaal (SVH) Meesterkoks en verantwoordelijk voor ons ambacht en voor het kennis- en opleidingsniveau in ons vak. Het Gilde heeft in 1997 ook het initiatief genomen voor de succesvolle Sterklas opleiding. De Sterklas is de laatste opleidingsstap op weg naar de Meestertitel. Als Gilde gaan we er voor zorgen dat ook de Meestertitel voor het vak bewaard blijft."

Organisatie
Het bestuur van het gilde gaat in de komende maanden de organisatie opzetten om na 1 januari 2014 de Meesterproeven voort te laten gaan. In het najaar worden de leden van het Gilde hierover verder geïnformeerd.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: