SVH maakt doorstart in 2014

19 september 2013 |
SVH maakt doorstart in 2014<

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) maakt vanaf 1 januari 2014 een doorstart. Het bestuur heeft besloten de huidige stichting SVH per 1 januari 2014 te liquideren. John Meuffels (interim directeur SVH): “Het
nieuwe SVH is financieel gezond, niet meer subsidieafhankelijk en heeft goede toekomstperspectieven.” SVH zal zich na de doorstart focussen op het ontwikkelen en aanbieden van examens en (digitale) leermiddelen. De stichting zal worden geleid door een directie onder toezicht van een Raad van Toezicht.

Meuffels: “Wij blijven de branche voorzien van kennis om de vakbekwaamheid te vergroten. De ontwikkeling van examens en leermiddelen worden kernactiviteiten van SVH. Dit doen wij onder het keurmerk SVH, dat kwaliteit en onafhankelijkheid moet garanderen.”

Examens gehandhaafd
Examens die momenteel worden aangeboden door SVH, zoals Sociale Hygiëne, Leermeester en Horecaportier, blijven ook in 2014 gehandhaafd. Verder wordt de organisatie van examens geoptimaliseerd en investeert SVH in de ontwikkeling van nieuwe examens voor de branche. De SVH Meestertitel is de hoogst haalbare proeve van bekwaamheid die SVH afneemt. Ook na de doorstart is en blijft SVH verantwoordelijk voor de Meesterproeven van alle vijf SVH Meestertitels.

Leermiddelen
Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven gaat SVH zich richten op de ontwikkeling van nieuwe (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het mbo onderwijs, opleiders en ondernemers. Meuffels: “Zo leveren wij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche.”

Raad van Toezicht
SVH zal na de doorstart worden geleid door een directie die statutaire bevoegdheden heeft onder toezicht van een Raad van Toezicht. Deze Raad is onder meer bevoegd ten aanzien van het vaststellen van de hoofdlijnen van het beleid en de bewaking van de kwaliteit en onafhankelijkheid van SVH.

Ambitie
Meuffels: “Uitgangspunt is dat SVH een marktgerichte organisatie wordt die echter de behaalde rendementen uitsluitend aanwendt om de vakbekwaamheid in de horeca te verbeteren."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: