SVH maakt doorstart in 2014

19 september 2013
SVH maakt doorstart in 2014

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) maakt vanaf 1 januari 2014 een doorstart. Het bestuur heeft besloten de huidige stichting SVH per 1 januari 2014 te liquideren. John Meuffels (interim directeur SVH): “Het
nieuwe SVH is financieel gezond, niet meer subsidieafhankelijk en heeft goede toekomstperspectieven.” SVH zal zich na de doorstart focussen op het ontwikkelen en aanbieden van examens en (digitale) leermiddelen. De stichting zal worden geleid door een directie onder toezicht van een Raad van Toezicht.

Meuffels: “Wij blijven de branche voorzien van kennis om de vakbekwaamheid te vergroten. De ontwikkeling van examens en leermiddelen worden kernactiviteiten van SVH. Dit doen wij onder het keurmerk SVH, dat kwaliteit en onafhankelijkheid moet garanderen.”

*Examens gehandhaafd*
Examens die momenteel worden aangeboden door SVH, zoals Sociale Hygiëne, Leermeester en Horecaportier, blijven ook in 2014 gehandhaafd. Verder wordt de organisatie van examens geoptimaliseerd en investeert SVH in de ontwikkeling van nieuwe examens voor de branche. De SVH Meestertitel is de hoogst haalbare proeve van bekwaamheid die SVH afneemt. Ook na de doorstart is en blijft SVH verantwoordelijk voor de Meesterproeven van alle vijf SVH Meestertitels.

*Leermiddelen*
Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven gaat SVH zich richten op de ontwikkeling van nieuwe (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het mbo onderwijs, opleiders en ondernemers. Meuffels: “Zo leveren wij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche.”

*Raad van Toezicht*
SVH zal na de doorstart worden geleid door een directie die statutaire bevoegdheden heeft onder toezicht van een Raad van Toezicht. Deze Raad is onder meer bevoegd ten aanzien van het vaststellen van de hoofdlijnen van het beleid en de bewaking van de kwaliteit en onafhankelijkheid van SVH.

*Ambitie*
Meuffels: “Uitgangspunt is dat SVH een marktgerichte organisatie wordt die echter de behaalde rendementen uitsluitend aanwendt om de vakbekwaamheid in de horeca te verbeteren."

Overig nieuws