Sushi maakt sterke opmars door

23 april 2010 |
Sushi maakt sterke opmars door<

Sushi is het nieuwe volksvoedsel in Nederland. Amsterdam telt inmiddels al 80 Japanse restaurants, Rotterdam en Den Haag zitten beide rond de 30 eetadressen. Maar erg Japans is het daar allemaal nog niet. De producten komen vaak uit Thailand, de koks uit China. Toch zal het niet lang meer duren voor de echte Japanse restaurants met sushi hun deuren openen. Niet alleen in de grote steden, maar ook in Friesland, Drenthe, Twente of de Achterhoek. Misschien wel op de plekken waar nu nog de grote Chinese wok-restaurants staan, die hun populariteit zien dalen.

Lange tijd alleen maar chique
De opmars van de Japanse restaurants in Nederland gaat namelijk razendsnel. Eigenaren zijn meestal jonge Chinese ondernemers die een andere weg inslaan dan hun ouders en niet meer de standaard Foe Yong Hai of Babi Pangang willen verkopen.
Wilde je wat jaren geleden sushi eten in Nederland, dan was de keuze beperkt. Er waren wat exclusievere restaurants in Amsterdam en Den Haag, met als chique uitschieter dat van het Okura Hotel in Amsterdam. Maar daar bleef het lange tijd bij.

Sushi wordt goedkoper
Toen kwamen de wat kleinere restaurants. Maar de echte opkomst van Japans eten onder het grote publiek is eigenlijk nog maar net begonnen. ‘Een paar jaar geleden was sushi er alleen voor mensen met een ruime portemonnee. Nu is het eten voor een veel breder publiek, omdat de prijs veel lager is’, zegt Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland.

Eten zoveel je lust
Die lage prijzen zijn vooral te danken aan de opkomst van de grote all you can eat-sushirestaurants, die niet alleen de Randstad veroveren, maar zich ook daarbuiten verspreiden. Leg tussen de 20 en 25 euro neer, en je mag bij de all you can eats zoveel sushi, sushi’s, tempura en teppanyaki naar binnen werken als je wilt.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: