Summer Menu in Waldorf Astoria Amsterdam

24 juli 2014 |
Summer Menu in Waldorf Astoria Amsterdam

Nieuw in Waldorf Astoria Amsterdam: Summer Menu in de Peacock Alley. Executive Chef Sidney Schutte creëerde licht verteerbare, frisse gerechten voor een zomerse lunch of diner in
de informele sfeer van Peacock Alley. Op de menukaart onder meer de Waldorf steak tartare in een originele versie van de Chef, geserveerd met een zomerse salade met venkel en Amsterdams zuur. In de op de huid gebakken Rode mulfilet met gegratineerde macaroni en geconcentreerde schaaldierensaus is de zomer perfect in balans. En proef de zomer in een mooi Ribstuk van melkkoe met gepofte sjalotten en zwarte peperhollandaise. Voorgerechten in het Summer Menu Peacock Alley kosten vanaf 16 euro en hoofgerechten vanaf 23.50 euro.

Sidney Schutte
Sidney Schutte heeft zich in korte tijd in Waldorf Astoria Amsterdam al bewezen door zijn subtiele kookstijl en verfijnde smaakpalet – geworteld in de traditie van De Librije in Zwolle en verder ontwikkeld onder invloed van zijn tijd in Hongkong. In Waldorf Astoria Amsterdam is ook het gastronomisch restaurant Librije's Zusje Amsterdam gevestigd.

MEER LEZEN OVER CHEFS? KLIK HIER!
Over Waldorf Astoria Amsterdam
Het op 1 mei 2014 geopende Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts Het hotel is gevestigd in zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen aan de Herengracht 542 – 556 vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie, tussen Utrechtsestraat en Reguliersgracht, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en tal van exclusieve voorzieningen, zoals de Guerlain Spa en het gastronomisch restaurant Librije's Zusje Amsterdam. De unieke entree en majestueuze trap, naar een ontwerp toegeschreven aan Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III en Het Loo, verlenen het hotel zijn grandeur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: