Summer Menu in Waldorf Astoria Amsterdam

24 juli 2014 |
Summer Menu in Waldorf Astoria Amsterdam<

Nieuw in Waldorf Astoria Amsterdam: Summer Menu in de Peacock Alley. Executive Chef Sidney Schutte creëerde licht verteerbare, frisse gerechten voor een zomerse lunch of diner in
de informele sfeer van Peacock Alley. Op de menukaart onder meer de Waldorf steak tartare in een originele versie van de Chef, geserveerd met een zomerse salade met venkel en Amsterdams zuur. In de op de huid gebakken Rode mulfilet met gegratineerde macaroni en geconcentreerde schaaldierensaus is de zomer perfect in balans. En proef de zomer in een mooi Ribstuk van melkkoe met gepofte sjalotten en zwarte peperhollandaise. Voorgerechten in het Summer Menu Peacock Alley kosten vanaf 16 euro en hoofgerechten vanaf 23.50 euro.

Sidney Schutte
Sidney Schutte heeft zich in korte tijd in Waldorf Astoria Amsterdam al bewezen door zijn subtiele kookstijl en verfijnde smaakpalet – geworteld in de traditie van De Librije in Zwolle en verder ontwikkeld onder invloed van zijn tijd in Hongkong. In Waldorf Astoria Amsterdam is ook het gastronomisch restaurant Librije's Zusje Amsterdam gevestigd.

MEER LEZEN OVER CHEFS? KLIK HIER!
Over Waldorf Astoria Amsterdam
Het op 1 mei 2014 geopende Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts Het hotel is gevestigd in zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen aan de Herengracht 542 – 556 vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie, tussen Utrechtsestraat en Reguliersgracht, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en tal van exclusieve voorzieningen, zoals de Guerlain Spa en het gastronomisch restaurant Librije's Zusje Amsterdam. De unieke entree en majestueuze trap, naar een ontwerp toegeschreven aan Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III en Het Loo, verlenen het hotel zijn grandeur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: