Limburgse restaurants serveren streekmenu's met speciaalbier

25 augustus 2009
Limburgse restaurants serveren streekmenu's met speciaalbier

Het gilde van Streek-restaurants in de regio Peel & Maas presenteert samen met bierbrouwer Hertog Jan bijzondere streekmenu’s in het kader van de Week van de Smaak, gedurende de gehele maand september. Deze menu’s worden bereid met speciaalbieren van Hertog Jan en begeleid door het kroonjuweel uit de Arcense brouwerij; Grand Prestige. Bij iedere bestelling ontvangt men bovendien 50% korting op een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij en in de Week van de Smaak zelfs een gratis entreebewijs.

“Veel mensen zijn nog onbekend met bier als ingrediënt voor of begeleider van een heerlijke maaltijd”, zegt Hertog Jan brouwmeester Gerard van den Broek. “We zijn daarom erg blij dat het Gilde van Streekrestaurants in september bij elf aangesloten restaurants streekmenu’s gaat serveren waarin de speciaalbieren van Hertog Jan zijn verwerkt. Als begeleider van deze streekmenu’s staat Hertog Jan Grand Prestige op de kaart, ons mooiste speciaalbier dat de vergelijking met een goede fles wijn zonder meer aan kan. Omdat bier een breder smaakspectrum bestrijkt vergeleken met wijn is het eigenlijk nog een betere begeleider voor een mooie maaltijd. En net als een goede wijn kun je Hertog Jan Grand Prestige jaren laten rijpen, waarbij het zich doorontwikkelt tot een drank met een portachtig karakter.”

“In het kader van Week van de Smaak biedt ieder van de elf restaurants in het Gilde van Streekrestaurants in september een eigen streekmenu aan dat bereid is met de speciaalbieren van Hertog Jan”, zegt Anneliese Vonk van het Gilde van Streekrestaurants. “Op deze manier willen we onze gasten laten kennismaken met een bier uit de eigen regio als bestanddeel en begeleider van een heerlijke maaltijd. Bovendien kunnen onze gasten ook zelf gaan beleven waar het bier vandaan komt, want bij bestelling van het streekmenu ontvangt men 50% korting op een rondleiding bij de Hertog Jan brouwerij. In de Week van Smaak, van 21 tot en met 27 september, ontvangt men het entreebewijs zelfs gratis !”

De deelnemende streekrestaurants zijn: ’t Pelgrimshuis in Smakt, Culinair Educatief Centrum Limburg in Neer, de Bourgondische Hoeve in Siebengewald, de Dorpsherberg in Ospel, de Oolderhof in Herten, Eethoeve De Boogaard in Geijsteren, Herberg de Morgenstond in Griendtsveen, Gasterij Mierle in Mierlo, Preuverie Bekkers Marie in Roggel, Restaurant In’t Eeuwig Leven in Asten en Restaurant Tante Jet aan de Maas in Blitterswijck.

~De RestaurantKrant; De CaféKrant, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/streekmenus-met-hertog-jan-bier/

Overig nieuws