Limburgse restaurants serveren streekmenu's met speciaalbier

25 augustus 2009 |
Limburgse restaurants serveren streekmenu's met speciaalbier<

Het gilde van Streek-restaurants in de regio Peel & Maas presenteert samen met bierbrouwer Hertog Jan bijzondere streekmenu’s in het kader van de Week van de Smaak, gedurende de gehele maand september. Deze menu’s worden bereid met speciaalbieren van Hertog Jan en begeleid door het kroonjuweel uit de Arcense brouwerij; Grand Prestige. Bij iedere bestelling ontvangt men bovendien 50% korting op een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij en in de Week van de Smaak zelfs een gratis entreebewijs.

“Veel mensen zijn nog onbekend met bier als ingrediënt voor of begeleider van een heerlijke maaltijd”, zegt Hertog Jan brouwmeester Gerard van den Broek. “We zijn daarom erg blij dat het Gilde van Streekrestaurants in september bij elf aangesloten restaurants streekmenu’s gaat serveren waarin de speciaalbieren van Hertog Jan zijn verwerkt. Als begeleider van deze streekmenu’s staat Hertog Jan Grand Prestige op de kaart, ons mooiste speciaalbier dat de vergelijking met een goede fles wijn zonder meer aan kan. Omdat bier een breder smaakspectrum bestrijkt vergeleken met wijn is het eigenlijk nog een betere begeleider voor een mooie maaltijd. En net als een goede wijn kun je Hertog Jan Grand Prestige jaren laten rijpen, waarbij het zich doorontwikkelt tot een drank met een portachtig karakter.”

“In het kader van Week van de Smaak biedt ieder van de elf restaurants in het Gilde van Streekrestaurants in september een eigen streekmenu aan dat bereid is met de speciaalbieren van Hertog Jan”, zegt Anneliese Vonk van het Gilde van Streekrestaurants. “Op deze manier willen we onze gasten laten kennismaken met een bier uit de eigen regio als bestanddeel en begeleider van een heerlijke maaltijd. Bovendien kunnen onze gasten ook zelf gaan beleven waar het bier vandaan komt, want bij bestelling van het streekmenu ontvangt men 50% korting op een rondleiding bij de Hertog Jan brouwerij. In de Week van Smaak, van 21 tot en met 27 september, ontvangt men het entreebewijs zelfs gratis !”

De deelnemende streekrestaurants zijn: ’t Pelgrimshuis in Smakt, Culinair Educatief Centrum Limburg in Neer, de Bourgondische Hoeve in Siebengewald, de Dorpsherberg in Ospel, de Oolderhof in Herten, Eethoeve De Boogaard in Geijsteren, Herberg de Morgenstond in Griendtsveen, Gasterij Mierle in Mierlo, Preuverie Bekkers Marie in Roggel, Restaurant In’t Eeuwig Leven in Asten en Restaurant Tante Jet aan de Maas in Blitterswijck.

De RestaurantKrant; De CaféKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: