Limburgse restaurants serveren streekmenu's met speciaalbier

25 augustus 2009 |
Limburgse restaurants serveren streekmenu's met speciaalbier<

Het gilde van Streek-restaurants in de regio Peel & Maas presenteert samen met bierbrouwer Hertog Jan bijzondere streekmenu’s in het kader van de Week van de Smaak, gedurende de gehele maand september. Deze menu’s worden bereid met speciaalbieren van Hertog Jan en begeleid door het kroonjuweel uit de Arcense brouwerij; Grand Prestige. Bij iedere bestelling ontvangt men bovendien 50% korting op een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij en in de Week van de Smaak zelfs een gratis entreebewijs.

“Veel mensen zijn nog onbekend met bier als ingrediënt voor of begeleider van een heerlijke maaltijd”, zegt Hertog Jan brouwmeester Gerard van den Broek. “We zijn daarom erg blij dat het Gilde van Streekrestaurants in september bij elf aangesloten restaurants streekmenu’s gaat serveren waarin de speciaalbieren van Hertog Jan zijn verwerkt. Als begeleider van deze streekmenu’s staat Hertog Jan Grand Prestige op de kaart, ons mooiste speciaalbier dat de vergelijking met een goede fles wijn zonder meer aan kan. Omdat bier een breder smaakspectrum bestrijkt vergeleken met wijn is het eigenlijk nog een betere begeleider voor een mooie maaltijd. En net als een goede wijn kun je Hertog Jan Grand Prestige jaren laten rijpen, waarbij het zich doorontwikkelt tot een drank met een portachtig karakter.”

“In het kader van Week van de Smaak biedt ieder van de elf restaurants in het Gilde van Streekrestaurants in september een eigen streekmenu aan dat bereid is met de speciaalbieren van Hertog Jan”, zegt Anneliese Vonk van het Gilde van Streekrestaurants. “Op deze manier willen we onze gasten laten kennismaken met een bier uit de eigen regio als bestanddeel en begeleider van een heerlijke maaltijd. Bovendien kunnen onze gasten ook zelf gaan beleven waar het bier vandaan komt, want bij bestelling van het streekmenu ontvangt men 50% korting op een rondleiding bij de Hertog Jan brouwerij. In de Week van Smaak, van 21 tot en met 27 september, ontvangt men het entreebewijs zelfs gratis !”

De deelnemende streekrestaurants zijn: ’t Pelgrimshuis in Smakt, Culinair Educatief Centrum Limburg in Neer, de Bourgondische Hoeve in Siebengewald, de Dorpsherberg in Ospel, de Oolderhof in Herten, Eethoeve De Boogaard in Geijsteren, Herberg de Morgenstond in Griendtsveen, Gasterij Mierle in Mierlo, Preuverie Bekkers Marie in Roggel, Restaurant In’t Eeuwig Leven in Asten en Restaurant Tante Jet aan de Maas in Blitterswijck.

De RestaurantKrant; De CaféKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: