Steur en hertenkalf op menu Bocuse d'Or

2 mei 2016 |
Steur en hertenkalf op menu Bocuse d'Or

De wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or heeft het wedstrijdschema bekendgemaakt voor de Europese selectiewedstrijd in Budapest op 10 en
11 mei. Het Nederlandse team, dat bestaat uit chef Jan Smink, commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema, zal op woensdag 11 mei in keuken 1 aantreden. Het staat voor de uitdaging om een gerecht met steur en zijn kaviaar en een gerecht met hertenkalf te maken. Tijdens de Europese finale strijden 20 landenteams verdeeld over 2 dagen.

50% groenten
Naast de hoofdingrediënten steur en hertenkalf zijn er extra verplichtingen voor de deelnemers. Zo moet het visgerecht voor 50% uit groentegarnituren bestaan. De ingrediënten hiervoor worden door de teams bij elkaar gezocht op de markt van Metro die op de wedstrijdlocatie is opgesteld. Dat betekent dat de teams overal op voorbereid moeten zijn.

Het vleesgerecht moet uit één stuk bestaan en vergezeld gaan van minimaal twee groente-, fruit- of aardappelgarnituren.

De jury zal - naast de smaak - met name letten op originaliteit van de receptuur en respect voor het product. Daarnaast moet de cultuur van het land van herkomst van de teams zichtbaar zijn in bijvoorbeeld smaak, presentatie, kooktechniek of het gebruik van kruiden en specerijen.

Teamresultaat geeft veel vertrouwen
Het Nederlandse team traint elke maandag in de tot in detail nagebouwde wedstrijdkeuken bij Dalmolen Horeca en Grootkeukentechniek in het Friese Wolvega. In de showroom is een keuken zodanig ingericht dat Jan en Sander zich optimaal kunnen voorbereiden. Het team heeft onlangs een eerste succesvolle tijdtraining gehad en de gerechten zijn door een aantal bestuursleden geproefd. De resultaten geven veel vertrouwen en laten zien dat het team een goede basis heeft gelegd. Bij het behalen van een plaats bij de eerste elf in Budapest kwalificeert het Nederlandse team zich voor de wereldfinale in januari 2017 in Lyon.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: