Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

31 juli 2020 | David Bakker

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien.

Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Michelinster bekroonde Restaurant ONE in de ECI-fabriek starten hiermee een tweede horeca-avontuur in eigen stad. Eerdere samenwerkingen in de vorm van een overnachting bij Hotel Dux gecombineerd met een diner bij restaurant ONE lagen aan de basis van dit nieuwe avontuur.

Bistro TWO

Wat kun je verwachten? Bistro TWO wordt een mooie zaak waar mensen zich thuis moeten voelen en waar genieten centraal staat. Een beetje chique en modern maar toch informeel en vooral niet te stijf, zijn kernwoorden die de sfeer goed neerzetten.

De zaak zal tussen de 40 en 50 couverts tellen en heeft, niet geheel onbelangrijk, een prachtig terras op de Roerkade aan de Roer, met nogmaals ongeveer 18 zitplaatsen. Ook de gasten van het Dux hotel zullen kunnen genieten van de roomservice van TWO.

De dagelijkse leiding van de zaak zal in handen zijn van restaurant manager Brandon Emmanuel en chef Lambert Walter (op de openingsfoto), die reeds meerdere jaren actief zijn bij ONE en dus de geknipte personen zijn voor deze functies. Chef Walter werkte eerder ook al bij 2-sterrenzaak De Pastorale in België en kookte aan de zijde van onder andere “worlds best femalechef” Ana Roš in opdracht van de JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe) tijdens zijn verblijf van een jaar op de Malediven. Hij houdt van eenvoud, herkenbaarheid en ongedwongen eten, wat zal weerspiegeld worden in de menukaart.

TWO wordt een wat modernere variant van de klassieke bistro. Op de kaart wordt gewerkt met lokale, Nederlandse en ook mseizoensgebonden ingrediënten, iets wat we ook bij ONE sterk zien terugkomen. Op het menu staan onder andere de klassiekers als een steak tartaar, huisgemaakte kroketjes maar ook een boeuf bourguignon en snoekbaars met sauce antiboise zullen de kaart vervoegen. Restaurant manager Emmanuel is op zijn beurt verantwoordelijk voor de gasten en het goede verloop van de dagelijkse activiteiten. In afwachting van de opening wordt er hard gewerkt om een verrassende wijnkaart samen te stellen, met een mooie selectie Nederlandse wijnen, bekende klasssiekers en een selectie cocktails. Gastvrijheid staat voor hem gelijk aan “Ervoor zorgen dat mensen genieten van het leven en zich gewoon lekker relaxed voelen”, zoals de slogan ‘great food, great mood’ ook al illustreert!

Edwin Soumang uit het Limburgse Beek en Bethany DeLong uit Canada werkten in restaurants over de hele wereld. Hun paden kruisten elkaar in Australië. Daar bloeide de liefde op. Niet alleen privé, ook zakelijk blijken ze elkaar uitstekend aan te vullen. Restaurant ONE heeft Roermond op culinair vlak een flinke impuls gegeven. “We ondernemen zeer gecontroleerd en nemen alle beslissingen samen.”

Dertien jaar geleden begonnen Bethany en Edwin hun eerste restaurant in het Roermondse stadsdeel Maasniel. Door de betrekkelijk kleine omvang was het een geweldige plek voor startende ondernemers. Acht jaar geleden verhuisde de sterrenzaak van Maasniel naar het voormalige fabrieksgebouw van de ECI. Het is zonder twijfel één van de mooiste historische locaties die de stad rijk is.

Zowel in de keuken als de bediening wordt er nog gezocht naar leuke en vooral enthousiaste medewerkers die samen een leuk team willen vormen. Om te solliciteren mag gemaild worden naar info@bistrotwo.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: