Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

31 juli 2020 | David Bakker

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien.

Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Michelinster bekroonde Restaurant ONE in de ECI-fabriek starten hiermee een tweede horeca-avontuur in eigen stad. Eerdere samenwerkingen in de vorm van een overnachting bij Hotel Dux gecombineerd met een diner bij restaurant ONE lagen aan de basis van dit nieuwe avontuur.

Bistro TWO

Wat kun je verwachten? Bistro TWO wordt een mooie zaak waar mensen zich thuis moeten voelen en waar genieten centraal staat. Een beetje chique en modern maar toch informeel en vooral niet te stijf, zijn kernwoorden die de sfeer goed neerzetten.

De zaak zal tussen de 40 en 50 couverts tellen en heeft, niet geheel onbelangrijk, een prachtig terras op de Roerkade aan de Roer, met nogmaals ongeveer 18 zitplaatsen. Ook de gasten van het Dux hotel zullen kunnen genieten van de roomservice van TWO.

De dagelijkse leiding van de zaak zal in handen zijn van restaurant manager Brandon Emmanuel en chef Lambert Walter (op de openingsfoto), die reeds meerdere jaren actief zijn bij ONE en dus de geknipte personen zijn voor deze functies. Chef Walter werkte eerder ook al bij 2-sterrenzaak De Pastorale in België en kookte aan de zijde van onder andere “worlds best femalechef” Ana Roš in opdracht van de JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe) tijdens zijn verblijf van een jaar op de Malediven. Hij houdt van eenvoud, herkenbaarheid en ongedwongen eten, wat zal weerspiegeld worden in de menukaart.

TWO wordt een wat modernere variant van de klassieke bistro. Op de kaart wordt gewerkt met lokale, Nederlandse en ook mseizoensgebonden ingrediënten, iets wat we ook bij ONE sterk zien terugkomen. Op het menu staan onder andere de klassiekers als een steak tartaar, huisgemaakte kroketjes maar ook een boeuf bourguignon en snoekbaars met sauce antiboise zullen de kaart vervoegen. Restaurant manager Emmanuel is op zijn beurt verantwoordelijk voor de gasten en het goede verloop van de dagelijkse activiteiten. In afwachting van de opening wordt er hard gewerkt om een verrassende wijnkaart samen te stellen, met een mooie selectie Nederlandse wijnen, bekende klasssiekers en een selectie cocktails. Gastvrijheid staat voor hem gelijk aan “Ervoor zorgen dat mensen genieten van het leven en zich gewoon lekker relaxed voelen”, zoals de slogan ‘great food, great mood’ ook al illustreert!

Edwin Soumang uit het Limburgse Beek en Bethany DeLong uit Canada werkten in restaurants over de hele wereld. Hun paden kruisten elkaar in Australië. Daar bloeide de liefde op. Niet alleen privé, ook zakelijk blijken ze elkaar uitstekend aan te vullen. Restaurant ONE heeft Roermond op culinair vlak een flinke impuls gegeven. “We ondernemen zeer gecontroleerd en nemen alle beslissingen samen.”

Dertien jaar geleden begonnen Bethany en Edwin hun eerste restaurant in het Roermondse stadsdeel Maasniel. Door de betrekkelijk kleine omvang was het een geweldige plek voor startende ondernemers. Acht jaar geleden verhuisde de sterrenzaak van Maasniel naar het voormalige fabrieksgebouw van de ECI. Het is zonder twijfel één van de mooiste historische locaties die de stad rijk is.

Zowel in de keuken als de bediening wordt er nog gezocht naar leuke en vooral enthousiaste medewerkers die samen een leuk team willen vormen. Om te solliciteren mag gemaild worden naar info@bistrotwo.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: