Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

31 juli 2020 | David Bakker

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien.

Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Michelinster bekroonde Restaurant ONE in de ECI-fabriek starten hiermee een tweede horeca-avontuur in eigen stad. Eerdere samenwerkingen in de vorm van een overnachting bij Hotel Dux gecombineerd met een diner bij restaurant ONE lagen aan de basis van dit nieuwe avontuur.

Bistro TWO

Wat kun je verwachten? Bistro TWO wordt een mooie zaak waar mensen zich thuis moeten voelen en waar genieten centraal staat. Een beetje chique en modern maar toch informeel en vooral niet te stijf, zijn kernwoorden die de sfeer goed neerzetten.

De zaak zal tussen de 40 en 50 couverts tellen en heeft, niet geheel onbelangrijk, een prachtig terras op de Roerkade aan de Roer, met nogmaals ongeveer 18 zitplaatsen. Ook de gasten van het Dux hotel zullen kunnen genieten van de roomservice van TWO.

De dagelijkse leiding van de zaak zal in handen zijn van restaurant manager Brandon Emmanuel en chef Lambert Walter (op de openingsfoto), die reeds meerdere jaren actief zijn bij ONE en dus de geknipte personen zijn voor deze functies. Chef Walter werkte eerder ook al bij 2-sterrenzaak De Pastorale in België en kookte aan de zijde van onder andere “worlds best femalechef” Ana Roš in opdracht van de JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe) tijdens zijn verblijf van een jaar op de Malediven. Hij houdt van eenvoud, herkenbaarheid en ongedwongen eten, wat zal weerspiegeld worden in de menukaart.

TWO wordt een wat modernere variant van de klassieke bistro. Op de kaart wordt gewerkt met lokale, Nederlandse en ook mseizoensgebonden ingrediënten, iets wat we ook bij ONE sterk zien terugkomen. Op het menu staan onder andere de klassiekers als een steak tartaar, huisgemaakte kroketjes maar ook een boeuf bourguignon en snoekbaars met sauce antiboise zullen de kaart vervoegen. Restaurant manager Emmanuel is op zijn beurt verantwoordelijk voor de gasten en het goede verloop van de dagelijkse activiteiten. In afwachting van de opening wordt er hard gewerkt om een verrassende wijnkaart samen te stellen, met een mooie selectie Nederlandse wijnen, bekende klasssiekers en een selectie cocktails. Gastvrijheid staat voor hem gelijk aan “Ervoor zorgen dat mensen genieten van het leven en zich gewoon lekker relaxed voelen”, zoals de slogan ‘great food, great mood’ ook al illustreert!

Edwin Soumang uit het Limburgse Beek en Bethany DeLong uit Canada werkten in restaurants over de hele wereld. Hun paden kruisten elkaar in Australië. Daar bloeide de liefde op. Niet alleen privé, ook zakelijk blijken ze elkaar uitstekend aan te vullen. Restaurant ONE heeft Roermond op culinair vlak een flinke impuls gegeven. “We ondernemen zeer gecontroleerd en nemen alle beslissingen samen.”

Dertien jaar geleden begonnen Bethany en Edwin hun eerste restaurant in het Roermondse stadsdeel Maasniel. Door de betrekkelijk kleine omvang was het een geweldige plek voor startende ondernemers. Acht jaar geleden verhuisde de sterrenzaak van Maasniel naar het voormalige fabrieksgebouw van de ECI. Het is zonder twijfel één van de mooiste historische locaties die de stad rijk is.

Zowel in de keuken als de bediening wordt er nog gezocht naar leuke en vooral enthousiaste medewerkers die samen een leuk team willen vormen. Om te solliciteren mag gemaild worden naar info@bistrotwo.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
Dit zijn de verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Awards Culinair
Peter Oreel is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Gisteren heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Peter Oreel uit Yerseke Nederlands Kampioen Oestersteken 2020. Deze we...

Culinair
Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: