Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

13 december 2019 | Thijs Jacobs

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuken is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder samen in sterrenrestaurants FG in Rotterdam en Noble in ‘s-Hertogenbosch werkte.

Vigor is kracht

Vigor wordt gevestigd in de iconische villa Bleijenburg in het hart van Vught, naast de imposante Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau. Lars Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. De open keuken, die tegelijkertijd de bar is, vormt het hart van Vigor. Onder meer door de vrijwel ronde vorm van de bar is de keuken helemaal op maat gemaakt door De Weert Grootkeukentechniek, iets waar we erg trots op zijn. In het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht. Villa Bleijenburg is het fundament van onze droom, ons eigen restaurant Vigor.”

Monumentale villa Bleijenburg

De 17e eeuwse monumentale villa Bleijenburg werd in 2016 aangekocht door Stichting Groep Zeven, die onder andere ook de naastgelegen Sint Petruskerk in de portfolio heeft. De stichting zocht lange tijd naar een geschikte uitbater, tot beide partijen elkaar begin 2019 vonden. Hoewel de statige villa grondig wordt verbouwd, blijft zijn iconische voorkomen behouden en wordt zelfs het oorspronkelijke tuinhuisje in ere hersteld. Voor het interieurontwerp tekent het Eindhovense designbureau King Kongs.

Onze droom staat in de steigers

Lars Albers en Randy Bouwer leren elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werken daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Lars als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Randy maakt voor hun grote avontuur nog een extra stop bij Zarzo als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019.

Hun jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft het duo klaargestoomd om te doen wat ze écht willen, namelijk samen een complete beleving neerzetten voor hun gasten.

“We vinden het belangrijk dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen en dat ze een fijne middag of avond hebben, ongeacht met welk gezelschap ze zijn. Dat doen we door intrigerende gerechten te serveren, met gastvrijheid die je recht in het hart raakt. Dat we dat hier in deze historische villa onder de rook van ’s-Hertogenbosch mogen doen is een droom die uitkomt. Onze droom staat letterlijk in de steigers”, aldus het duo.

Every family has a story, welcome to ours

De zakelijke partners leggen in hun onderneming vooral de nadruk op ‘samen’, want van het traditionele hokjesdenken in een zwarte en witte brigade willen zij af. Randy Bouwer: “Wij geloven in de kracht van opereren als één team. Iedereen heeft evenveel verantwoordelijkheid om alleen het allerbeste neer te zetten voor onze gasten. En iedereen is even belangrijk. Van de keuken tot de bediening, tot de collega’s in de afwas, we doen het samen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: