Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

13 december 2019 | Thijs Jacobs

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuken is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder samen in sterrenrestaurants FG in Rotterdam en Noble in ‘s-Hertogenbosch werkte.

Vigor is kracht

Vigor wordt gevestigd in de iconische villa Bleijenburg in het hart van Vught, naast de imposante Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau. Lars Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. De open keuken, die tegelijkertijd de bar is, vormt het hart van Vigor. Onder meer door de vrijwel ronde vorm van de bar is de keuken helemaal op maat gemaakt door De Weert Grootkeukentechniek, iets waar we erg trots op zijn. In het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht. Villa Bleijenburg is het fundament van onze droom, ons eigen restaurant Vigor.”

Monumentale villa Bleijenburg

De 17e eeuwse monumentale villa Bleijenburg werd in 2016 aangekocht door Stichting Groep Zeven, die onder andere ook de naastgelegen Sint Petruskerk in de portfolio heeft. De stichting zocht lange tijd naar een geschikte uitbater, tot beide partijen elkaar begin 2019 vonden. Hoewel de statige villa grondig wordt verbouwd, blijft zijn iconische voorkomen behouden en wordt zelfs het oorspronkelijke tuinhuisje in ere hersteld. Voor het interieurontwerp tekent het Eindhovense designbureau King Kongs.

Onze droom staat in de steigers

Lars Albers en Randy Bouwer leren elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werken daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Lars als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Randy maakt voor hun grote avontuur nog een extra stop bij Zarzo als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019.

Hun jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft het duo klaargestoomd om te doen wat ze écht willen, namelijk samen een complete beleving neerzetten voor hun gasten.

“We vinden het belangrijk dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen en dat ze een fijne middag of avond hebben, ongeacht met welk gezelschap ze zijn. Dat doen we door intrigerende gerechten te serveren, met gastvrijheid die je recht in het hart raakt. Dat we dat hier in deze historische villa onder de rook van ’s-Hertogenbosch mogen doen is een droom die uitkomt. Onze droom staat letterlijk in de steigers”, aldus het duo.

Every family has a story, welcome to ours

De zakelijke partners leggen in hun onderneming vooral de nadruk op ‘samen’, want van het traditionele hokjesdenken in een zwarte en witte brigade willen zij af. Randy Bouwer: “Wij geloven in de kracht van opereren als één team. Iedereen heeft evenveel verantwoordelijkheid om alleen het allerbeste neer te zetten voor onze gasten. En iedereen is even belangrijk. Van de keuken tot de bediening, tot de collega’s in de afwas, we doen het samen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: