Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

13 december 2019 | Thijs Jacobs

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuken is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder samen in sterrenrestaurants FG in Rotterdam en Noble in ‘s-Hertogenbosch werkte.

Vigor is kracht

Vigor wordt gevestigd in de iconische villa Bleijenburg in het hart van Vught, naast de imposante Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau. Lars Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. De open keuken, die tegelijkertijd de bar is, vormt het hart van Vigor. Onder meer door de vrijwel ronde vorm van de bar is de keuken helemaal op maat gemaakt door De Weert Grootkeukentechniek, iets waar we erg trots op zijn. In het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht. Villa Bleijenburg is het fundament van onze droom, ons eigen restaurant Vigor.”

Monumentale villa Bleijenburg

De 17e eeuwse monumentale villa Bleijenburg werd in 2016 aangekocht door Stichting Groep Zeven, die onder andere ook de naastgelegen Sint Petruskerk in de portfolio heeft. De stichting zocht lange tijd naar een geschikte uitbater, tot beide partijen elkaar begin 2019 vonden. Hoewel de statige villa grondig wordt verbouwd, blijft zijn iconische voorkomen behouden en wordt zelfs het oorspronkelijke tuinhuisje in ere hersteld. Voor het interieurontwerp tekent het Eindhovense designbureau King Kongs.

Onze droom staat in de steigers

Lars Albers en Randy Bouwer leren elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werken daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Lars als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Randy maakt voor hun grote avontuur nog een extra stop bij Zarzo als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019.

Hun jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft het duo klaargestoomd om te doen wat ze écht willen, namelijk samen een complete beleving neerzetten voor hun gasten.

“We vinden het belangrijk dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen en dat ze een fijne middag of avond hebben, ongeacht met welk gezelschap ze zijn. Dat doen we door intrigerende gerechten te serveren, met gastvrijheid die je recht in het hart raakt. Dat we dat hier in deze historische villa onder de rook van ’s-Hertogenbosch mogen doen is een droom die uitkomt. Onze droom staat letterlijk in de steigers”, aldus het duo.

Every family has a story, welcome to ours

De zakelijke partners leggen in hun onderneming vooral de nadruk op ‘samen’, want van het traditionele hokjesdenken in een zwarte en witte brigade willen zij af. Randy Bouwer: “Wij geloven in de kracht van opereren als één team. Iedereen heeft evenveel verantwoordelijkheid om alleen het allerbeste neer te zetten voor onze gasten. En iedereen is even belangrijk. Van de keuken tot de bediening, tot de collega’s in de afwas, we doen het samen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: