Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn staat te koop

6 november 2020 | redactie

Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn wordt ter overname aangeboden. Echtgenote Deborah Rive zoekt een overnamekandidaat voor de exploitatie van het restaurant, waarvan naamgever en Meesterkok Lucas Rive in december 2019 overleed. Totdat een koper gevonden is blijft het zeven jaar oude restaurant aan de historische Oude Doelenkade op hetzelfde niveau in bedrijf, inclusief het huidige team.

Nadat patron-cuisinier Lucas Rive in december 2019 overleed, zette echtgenote Deborah Rive het Hoornse restaurant voort, daarbij ondersteund door dochter Rebecca. Beiden waren sinds de opening in 2013 al werkzaam in het restaurant als respectievelijk gastvrouw en maître-sommelier.

Deborah Rive: “Na een korte sluiting zijn we in januari van dit jaar weer open gegaan. Ik ben heel blij met het team, dat met dezelfde visie als Lucas opereert. Iedereen gaat er vol voor en de gasten zijn enthousiast. Het is een gezond bedrijf, ondanks de beperkingen van corona. Toch ontbreekt bij mij het plezier en daarnaast missen Rebecca en ik de samenwerking met Lucas heel erg. Toen Lucas wist dat hij niet meer beter zou worden heeft hij aangegeven dat we er goed aan zouden doen om de zaak na zijn overlijden te verkopen. Ik heb daar lang over nagedacht en ben nu op het punt gekomen om de zaak over te dragen.”

Pand met veel mogelijkheden

Het sfeervolle huurpand ligt aan de prachtige historische haven van Hoorn en heeft veel mogelijkheden. Het beschikt in een ruim opgezette setting over ruim 70 zitplaatsen, waardoor het restaurant ook geschikt is voor grotere groepen. Verder is er een open keuken, een voorbereidingskeuken, een eetbar, airconditioning en een terras met mooi uitzicht over de haven en het historische centrum van Hoorn. Op de bovenverdieping is opslagruimte, een personeelsruimte en een extra toilet.

Complete keuken

Deborah Rive: “De keuken is zeven jaar geleden volledig vernieuwd, waardoor de koper beschikt over een compleet uitgeruste keuken met alle apparatuur. De inrichting van het restaurant en het meubilair is zeven jaar oud en altijd goed onderhouden. Ook recenter zijn diverse aanpassingen en vernieuwingen gedaan, waardoor het pand instapklaar is. Rebecca en ik hopen dat we iemand vinden die op deze fijne plek de passie voor koken overneemt die Lucas ook had. Het kookniveau is daarbij niet belangrijk, de plek biedt mogelijkheden voor diverse soorten horeca. Zowel de exploitatie als de inrichting is te koop. Totdat er een koper gevonden is blijven we operationeel met hetzelfde team, kookniveau en servicelevel. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact met mij opnemen via het restaurant.”

Gegevens: Restaurant Lucas Rive, Oude Doelenkade 7, 1621 BH Hoorn.
Telefoon 0229 - 21 33 62, mail info@restaurantlucasrive.nl. Website www.restaurantlucasrive.nl.

Interieurfoto's: Sven Benjamins

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN in actie! #BlackMonday: final sale horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert de landelijke campagne #BlackMonday, die op maandag 7 december van start gaat. Onder de noemer #BlackMonday worden horecaondernemers opgeroepen deel te nemen aan de landelijke actie. Met de campagne wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omga ...

Wet- en regelgeving
Cao horeca verlengd tot eind 2021

FNV Horeca, CNV Vakmensen en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn overeengekomen de huidige cao in de horeca met een jaar te verlengen onder gelijke voorwaarden. De drie partijen zijn het er over eens dat d ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Interview Digitaal Ondernemen
Horecamarketing op socials: influencers als spin in het web

Bij een goede marketingstrategie mag social media niet ontbreken. Wil je verzekerd zijn van een groot bereik, dan kun je haast niet om ‘influencers’ heen. Die influencers vind je op Youtube, op hun eigen blogs, Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok. Wie een influencer inzet, meestal te ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Economie Corona
Horeca na kunst en cultuur meest pessimistisch over economische vooruitzichten

De vooruitzichten van het Nederlandse bedrijfsleven over de eigen verkopen op de korte termijn zijn sinds de zomer sterk verslechterd. De economie zal naar verwachting tijdelijk weer een stap terug moet doen. Vooral de commerciële dienstverlening heeft pessimistischere verwachtingen voor de kom ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: