Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn staat te koop

6 november 2020 | redactie

Sterrenrestaurant Lucas Rive in Hoorn wordt ter overname aangeboden. Echtgenote Deborah Rive zoekt een overnamekandidaat voor de exploitatie van het restaurant, waarvan naamgever en Meesterkok Lucas Rive in december 2019 overleed. Totdat een koper gevonden is blijft het zeven jaar oude restaurant aan de historische Oude Doelenkade op hetzelfde niveau in bedrijf, inclusief het huidige team.

Nadat patron-cuisinier Lucas Rive in december 2019 overleed, zette echtgenote Deborah Rive het Hoornse restaurant voort, daarbij ondersteund door dochter Rebecca. Beiden waren sinds de opening in 2013 al werkzaam in het restaurant als respectievelijk gastvrouw en maître-sommelier.

Deborah Rive: “Na een korte sluiting zijn we in januari van dit jaar weer open gegaan. Ik ben heel blij met het team, dat met dezelfde visie als Lucas opereert. Iedereen gaat er vol voor en de gasten zijn enthousiast. Het is een gezond bedrijf, ondanks de beperkingen van corona. Toch ontbreekt bij mij het plezier en daarnaast missen Rebecca en ik de samenwerking met Lucas heel erg. Toen Lucas wist dat hij niet meer beter zou worden heeft hij aangegeven dat we er goed aan zouden doen om de zaak na zijn overlijden te verkopen. Ik heb daar lang over nagedacht en ben nu op het punt gekomen om de zaak over te dragen.”

Pand met veel mogelijkheden

Het sfeervolle huurpand ligt aan de prachtige historische haven van Hoorn en heeft veel mogelijkheden. Het beschikt in een ruim opgezette setting over ruim 70 zitplaatsen, waardoor het restaurant ook geschikt is voor grotere groepen. Verder is er een open keuken, een voorbereidingskeuken, een eetbar, airconditioning en een terras met mooi uitzicht over de haven en het historische centrum van Hoorn. Op de bovenverdieping is opslagruimte, een personeelsruimte en een extra toilet.

Complete keuken

Deborah Rive: “De keuken is zeven jaar geleden volledig vernieuwd, waardoor de koper beschikt over een compleet uitgeruste keuken met alle apparatuur. De inrichting van het restaurant en het meubilair is zeven jaar oud en altijd goed onderhouden. Ook recenter zijn diverse aanpassingen en vernieuwingen gedaan, waardoor het pand instapklaar is. Rebecca en ik hopen dat we iemand vinden die op deze fijne plek de passie voor koken overneemt die Lucas ook had. Het kookniveau is daarbij niet belangrijk, de plek biedt mogelijkheden voor diverse soorten horeca. Zowel de exploitatie als de inrichting is te koop. Totdat er een koper gevonden is blijven we operationeel met hetzelfde team, kookniveau en servicelevel. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact met mij opnemen via het restaurant.”

Gegevens: Restaurant Lucas Rive, Oude Doelenkade 7, 1621 BH Hoorn.
Telefoon 0229 - 21 33 62, mail info@restaurantlucasrive.nl. Website www.restaurantlucasrive.nl.

Interieurfoto's: Sven Benjamins

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: