Sterrenrestaurant Calla's kookt in Boutique Hotel Corona

11 november 2020 | redactie

Aan het Buitenhof in Den Haag treft u het oudste viersterrenhotel van de stad, Boutique Hotel Corona. Op zaterdag 28 november verhuist het enige Haagse Michelinster-restaurant Calla's naar deze locatie voor een unieke samenwerking.

Exclusief voor de gasten van Boutique Hotel Corona zal sterrenchef, lid van les Patron-Cuisiniers, Ronald van Roon een exquise 5-gangen diner koken. Dit unieke arrangement bestaat uit ontvangst met een glas Champagne en amuses, een 5-gangen diner inclusief bijpassend wijnarrangement en een overnachting in één van de recent gerenoveerde kamers van het vernieuwde Boutique Hotel Corona. De volgende ochtend wordt een uitgebreid luxe ontbijt geserveerd Het Calla's in Boutique Hotel corona 'all-in arrangement' is euro 195,- p.p. (beperkt beschikbaar)

Boutique Hotel Corona

Begin 18e eeuw vestigde ‘Koffiehuys Van Dalen’ zich in het middelste van de 3 panden, die nu samen Boutique Hotel Corona vormen. In 1783 werd het officieel een hotel genaamd ‘De Beurs van Amsterdam’. Tussen 1818 en 1919 kregen de 3 pandjes toch weer een andere functie en deden dienst als kantoorpand, winkels en zelfs als bank. 

Gezien de, toen al, gunstige ligging, in het centrum van Den Haag, werd in 1921 toch weer voor een hotel gekozen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een nieuwe directeur en hij gaf het hotel de naam Corona. Het hotel is ook eigendom geweest van de familie Heineken. 
In de afgelopen 2 jaar zijn het aantal hotelkamers bijna verdubbeld naar 72 stuks in totaal.  Naar verwachting zal de renovatie halverwege volgend jaar (2021) afgerond zijn zodat het gehele hotel er fris en toekomstbestendig bij staat. 

Restaurant Calla's

Restaurant Calla’s is vernoemd naar de bloem ‘Calla’, een van oorsprong Mexicaanse bloem en het Griekse woord voor 'mooi'. Na ruim 20 jaar is Restaurant Calla’s in Den Haag uitgegroeid tot een gedegen, stabiele naam waar kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. Het is een echt stads restaurant met de mogelijkheid om regionaal te koken. Veel verse groenten en kruiden zijn afkomstig uit de eigen groentetuin 'Laantje Voorham'.

Patron-Cuisinier Ronald van Roon is samen met zijn partner/gastvrouw Bianca Fellinger al enkele jaren mede-eigenaar van Restaurant Calla's en sinds 2017 staat de ster achter zijn naam. Een quote van de Michelin-inspecteurs: "Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd."

Op de foto: Mariëlle van der Hilst – de Haas (Director Boutique Hotel Corona), Ronald van Roon (Patron-Cusinier) & Bianca Fellinger (gastvrouw) van Restaurant Calla's.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN in actie! #BlackMonday: final sale horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert de landelijke campagne #BlackMonday, die op maandag 7 december van start gaat. Onder de noemer #BlackMonday worden horecaondernemers opgeroepen deel te nemen aan de landelijke actie. Met de campagne wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omga ...

Wet- en regelgeving
Cao horeca verlengd tot eind 2021

FNV Horeca, CNV Vakmensen en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn overeengekomen de huidige cao in de horeca met een jaar te verlengen onder gelijke voorwaarden. De drie partijen zijn het er over eens dat d ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Interview Digitaal Ondernemen
Horecamarketing op socials: influencers als spin in het web

Bij een goede marketingstrategie mag social media niet ontbreken. Wil je verzekerd zijn van een groot bereik, dan kun je haast niet om ‘influencers’ heen. Die influencers vind je op Youtube, op hun eigen blogs, Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok. Wie een influencer inzet, meestal te ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Economie Corona
Horeca na kunst en cultuur meest pessimistisch over economische vooruitzichten

De vooruitzichten van het Nederlandse bedrijfsleven over de eigen verkopen op de korte termijn zijn sinds de zomer sterk verslechterd. De economie zal naar verwachting tijdelijk weer een stap terug moet doen. Vooral de commerciële dienstverlening heeft pessimistischere verwachtingen voor de kom ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: