Sterrenrestaurant Calla's kookt in Boutique Hotel Corona

11 november 2020 | redactie

Aan het Buitenhof in Den Haag treft u het oudste viersterrenhotel van de stad, Boutique Hotel Corona. Op zaterdag 28 november verhuist het enige Haagse Michelinster-restaurant Calla's naar deze locatie voor een unieke samenwerking.

Exclusief voor de gasten van Boutique Hotel Corona zal sterrenchef, lid van les Patron-Cuisiniers, Ronald van Roon een exquise 5-gangen diner koken. Dit unieke arrangement bestaat uit ontvangst met een glas Champagne en amuses, een 5-gangen diner inclusief bijpassend wijnarrangement en een overnachting in één van de recent gerenoveerde kamers van het vernieuwde Boutique Hotel Corona. De volgende ochtend wordt een uitgebreid luxe ontbijt geserveerd Het Calla's in Boutique Hotel corona 'all-in arrangement' is euro 195,- p.p. (beperkt beschikbaar)

Boutique Hotel Corona

Begin 18e eeuw vestigde ‘Koffiehuys Van Dalen’ zich in het middelste van de 3 panden, die nu samen Boutique Hotel Corona vormen. In 1783 werd het officieel een hotel genaamd ‘De Beurs van Amsterdam’. Tussen 1818 en 1919 kregen de 3 pandjes toch weer een andere functie en deden dienst als kantoorpand, winkels en zelfs als bank. 

Gezien de, toen al, gunstige ligging, in het centrum van Den Haag, werd in 1921 toch weer voor een hotel gekozen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een nieuwe directeur en hij gaf het hotel de naam Corona. Het hotel is ook eigendom geweest van de familie Heineken. 
In de afgelopen 2 jaar zijn het aantal hotelkamers bijna verdubbeld naar 72 stuks in totaal.  Naar verwachting zal de renovatie halverwege volgend jaar (2021) afgerond zijn zodat het gehele hotel er fris en toekomstbestendig bij staat. 

Restaurant Calla's

Restaurant Calla’s is vernoemd naar de bloem ‘Calla’, een van oorsprong Mexicaanse bloem en het Griekse woord voor 'mooi'. Na ruim 20 jaar is Restaurant Calla’s in Den Haag uitgegroeid tot een gedegen, stabiele naam waar kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. Het is een echt stads restaurant met de mogelijkheid om regionaal te koken. Veel verse groenten en kruiden zijn afkomstig uit de eigen groentetuin 'Laantje Voorham'.

Patron-Cuisinier Ronald van Roon is samen met zijn partner/gastvrouw Bianca Fellinger al enkele jaren mede-eigenaar van Restaurant Calla's en sinds 2017 staat de ster achter zijn naam. Een quote van de Michelin-inspecteurs: "Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd."

Op de foto: Mariëlle van der Hilst – de Haas (Director Boutique Hotel Corona), Ronald van Roon (Patron-Cusinier) & Bianca Fellinger (gastvrouw) van Restaurant Calla's.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw restaurantbedrijf!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: