Sterrenrestaurant Beluga Loves You klaar voor 2021 met nieuw interieur

16 maart 2021 | Redactie

Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft recent de laatste hand gelegd aan een nieuw interieur. Het sterrenrestaurant van chef Servais Tielman en gastvrouw Stephanie Tielman is verdeeld over drie ruimten met elk een eigen sfeer en thema. Daarbinnen verplaatst de gast zich van aperitief tot en met koffie en maakt hij een unieke culinaire reis door drie werelden. Het interieur is ontworpen door Jeroen Smeele en weerspiegelt Servais Tielmans voorliefde voor het koken met producten uit de regio Maastricht.

Na de overname van Beluga Loves You in september 2019 door Servais en Stephanie Tielman ontving het restaurant in januari 2020 onder Servais Tielman zijn eerste Michelinster. Hij kookte eerder een ster in zijn voormalige restaurant Cucina del Mondo in Heerlen. Het afgelopen half jaar ging het interieur van Beluga Loves You in fasen op de schop. De pijlers onder het door Jeroen Smeele ontworpen interieur vormen de rivier de Maas en de bossen en mergelgrotten rond Maastricht.

Uniek in Nederland

Servais Tielman: “De gast maakt een reis door drie werelden door middel van een verplaatsing door het restaurant en dat is voor zover mij bekend uniek in Nederland. De ontvangst vindt plaats in ‘Bosco’, een mystieke bosachtige setting waarin hout en natuurlijke materialen de boventoon voeren. Hier serveren we het aperitief en de amuses, die op handgemaakte houten plankjes worden gepresenteerd. Daarna nemen we de gast mee naar ‘Aqua’. Deze ruimte kijkt uit over de Maas en Maastricht en biedt plaats aan 30 gasten.”

Interieurontwerper Jeroen Smeele: ”Aqua is een hommage aan de Maas en aan de producten die de wateren ons geven. Het is een open ruimte met veel licht en blauwe tinten. De ronde tafels zijn bedrukt met een aquarel, waardoor ze lijken te golven. Gezeten op comfortabele stoelen brengt de gast in deze ruimte de meeste tijd door.”

Aardlagen van de Limburgse bodem

De afsluiting van de maaltijd geniet men in ‘Terra’. Jeroen Smeele: “Deze ondergrondse intieme ruimte bestaat uit een aarde-achtige setting opgetrokken uit mergelkleuren en aardlagen van de Limburgse bodem. Kleine zitgroepjes met luchtig meubilair zorgen voor een huiskamergevoel. Hier worden de desserts voor de ogen van de gast bereid en kan men een keuze maken uit het kaasassortiment op de prachtige handgemaakte houten kaasplank. Ook geniet men hier van koffie, thee, patisserie en digestieven. De aangrenzende patiotuin is bij mooi weer de ideale plek voor lunches en besloten feesten en bedrijfsevenementen.”

RAW-kookstijl

Het nieuwe interieur sluit aan bij de RAW-kookstijl van Servais Tielman. Uitgangspunten van RAW zijn eenvoud van koken, gebruik van het dier van kop tot staart en het combineren van duurzame producten uit de regio met het beste van de planeet.

Servais Tielman: “We werken met kruiden, bloemen, plantjes en kalfsvlees uit Margraten. Forel komt uit de Voerstreek en we zijn ambassadeur van het Limburgse Livarvarken. Champignons worden geteeld in Kanne en een deel van de paddenstoelen zoeken we zelf in de Ardennen en de Eifel. We werken graag samen met Maastrichtse leveranciers. Zo betrekken we kazen bij Tom Miesen, vervaardigt la Fève bonbons voor ons en maakt Le Salonard een brood naar onze eigen receptuur. Verder maken we ons eigen brood van meel en bloem van de Bisschopsmolen. Op de wijnkaart staan diverse wijnen uit Belgisch- en Nederlands-Limburg, zoals die van Genoels-Elderen en De Wijngaardsberg.”

Eigen identiteit

Het nieuwe interieur geeft Beluga Loves You nog meer een eigen identiteit. Die identiteit laat zich tevens zien in de productenlijn met onder meer een private label kaviaar, olijfolie en messensets. Servais Tielman: “Ook voeren we een assortiment duurzame ambachtelijk gemaakte houtproducten, gemaakt van bomen uit Maastricht, speciaal voor ons vervaardigd door FoodWood. Zij maakten ook de bijzondere houten amuseblokjes en de kaasplank waarop ons assortiment kazen is uitgestald.”

Prachtig en functioneel

Zowel ontwerper Jeroen Smeele als Servais Tielman zijn zeer content met het nieuwe interieur. Servais Tielman: “Jeroen en zijn team hebben er iets bijzonders van gemaakt. Het interieur ziet er prachtig uit en is functioneel. De ruime opzet biedt veel privacy voor de gast. Het interieur is nu coronaproof, maar als de anderhalvemeterbeperkingen niet meer van toepassing zijn, zal er vrijwel evenveel ruimte voor de gast zijn. We hebben nu de eerste fase van een serie interieurveranderingen afgerond, in de toekomst volgen er nog meer.”

Foto's: René van Dongen

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: