Sterrenrestaurant Amarone Rotterdam viert 10-jarig jubileum met boek

5 september 2016 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam heeft ter gelegenheid van het tienjarig bestaan een jubileumboek uitgebracht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Leontienhuis in Zevenhuizen dat zich inzet voor mensen met een eetstoornis. Het eerste exemplaar van het boek is op 1 september door patron-cuisinier Gert Blom uitgereikt aan Olympisch wielrenkampioene Leontien van Moorsel, initiatiefneemster van het Leontienhuis.

Jubileumboek 10 jaar Amarone
Op 1 augustus 2006 openden Gert Blom en zijn toenmalige compagnon Harrie Baas restaurant Amarone in Rotterdam. Een restaurant met internationale allure dat al snel furore maakte met betaalbare topgastronomie, goed Rotterdams gastheerschap en een wijnkaart met een unieke collectie Amarone-wijnen. De combinatie leverde binnen anderhalf jaar een Michelinster op.
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan heeft patron-cuisinier Gert Blom een boek uitgebracht waarin aan de hand van de verhalen van (oud)medewerkers, foto’s, herinneringen, mediapublicaties en gerechten die Amarone-klassiekers zijn geworden, een tijdreis wordt gemaakt door tien jaar Amarone. Het boek werd op 1 september gepresenteerd tijdens een speciale lunch voor genodigden en pers, waar het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Leontien van Moorsel.

Opbrengst boek naar Leontienhuis
Eigenaar en chef Gert Blom: “De opbrengt van het boek is bestemd voor het Leontienhuis dat volwassenen en kinderen met een eetstoornis begeleidt. In restaurant Amarone maken we van eten een feest, terwijl er zoveel mensen zijn die worstelen met eten. Ik vind dat eten ook voor hen weer een plezier moet worden. Daarom steun ik het Leontienhuis met veel enthousiasme en het zou geweldig zijn als meer horeca-ondernemers dit goede doel zouden steunen.”

Jubileummenu met 10 klassiekers
Het jubileumboek over tien jaar Amarone kost 20 euro en is te koop bij restaurant Amarone en Rotterdamse speciaalzaken als Wildhandel Treuren, kookwinkel Kookpunt en bij horecagroothandel Zegro.
Gasten van Amarone kunnen het tienjarig bestaan meevieren met een jubileummenu van tien klassiekers uit de keuken van Amarone. Het menu, dat tot en met december 2016 verkrijgbaar is, wordt in zes gangen geserveerd en kost 100 euro exclusief dranken.
 

Over restaurant Amarone
In restaurant Amarone is de levendigheid van de Rotterdamse winkelstraat Meent weerspiegeld. De inrichting heeft internationale allure en met de open keuken, luxe fauteuils en de open haard voelt Amarone warm aan. Amarone staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van patron-cuisinier Gert Blom is te omschrijven als Frans-klassiek in een modern jasje waarbij het product in zijn waarde gelaten wordt. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Onderscheidingen

1 Michelinster
GaultMillau 16 punten
Lekker nummer 56
Grootspraak 7,5 keuken en 4 druiventrosjes
Wine Spectator Best of Award Excellence
The World’s Best Wine List Awards ONE STAR

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: