Sterrenrestaurant Amarone Rotterdam viert 10-jarig jubileum met boek

5 september 2016 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam heeft ter gelegenheid van het tienjarig bestaan een jubileumboek uitgebracht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Leontienhuis in Zevenhuizen dat zich inzet voor mensen met een eetstoornis. Het eerste exemplaar van het boek is op 1 september door patron-cuisinier Gert Blom uitgereikt aan Olympisch wielrenkampioene Leontien van Moorsel, initiatiefneemster van het Leontienhuis.

Jubileumboek 10 jaar Amarone
Op 1 augustus 2006 openden Gert Blom en zijn toenmalige compagnon Harrie Baas restaurant Amarone in Rotterdam. Een restaurant met internationale allure dat al snel furore maakte met betaalbare topgastronomie, goed Rotterdams gastheerschap en een wijnkaart met een unieke collectie Amarone-wijnen. De combinatie leverde binnen anderhalf jaar een Michelinster op.
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan heeft patron-cuisinier Gert Blom een boek uitgebracht waarin aan de hand van de verhalen van (oud)medewerkers, foto’s, herinneringen, mediapublicaties en gerechten die Amarone-klassiekers zijn geworden, een tijdreis wordt gemaakt door tien jaar Amarone. Het boek werd op 1 september gepresenteerd tijdens een speciale lunch voor genodigden en pers, waar het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Leontien van Moorsel.

Opbrengst boek naar Leontienhuis
Eigenaar en chef Gert Blom: “De opbrengt van het boek is bestemd voor het Leontienhuis dat volwassenen en kinderen met een eetstoornis begeleidt. In restaurant Amarone maken we van eten een feest, terwijl er zoveel mensen zijn die worstelen met eten. Ik vind dat eten ook voor hen weer een plezier moet worden. Daarom steun ik het Leontienhuis met veel enthousiasme en het zou geweldig zijn als meer horeca-ondernemers dit goede doel zouden steunen.”

Jubileummenu met 10 klassiekers
Het jubileumboek over tien jaar Amarone kost 20 euro en is te koop bij restaurant Amarone en Rotterdamse speciaalzaken als Wildhandel Treuren, kookwinkel Kookpunt en bij horecagroothandel Zegro.
Gasten van Amarone kunnen het tienjarig bestaan meevieren met een jubileummenu van tien klassiekers uit de keuken van Amarone. Het menu, dat tot en met december 2016 verkrijgbaar is, wordt in zes gangen geserveerd en kost 100 euro exclusief dranken.
 

Over restaurant Amarone
In restaurant Amarone is de levendigheid van de Rotterdamse winkelstraat Meent weerspiegeld. De inrichting heeft internationale allure en met de open keuken, luxe fauteuils en de open haard voelt Amarone warm aan. Amarone staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van patron-cuisinier Gert Blom is te omschrijven als Frans-klassiek in een modern jasje waarbij het product in zijn waarde gelaten wordt. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Onderscheidingen

1 Michelinster
GaultMillau 16 punten
Lekker nummer 56
Grootspraak 7,5 keuken en 4 druiventrosjes
Wine Spectator Best of Award Excellence
The World’s Best Wine List Awards ONE STAR

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: