Sterrenrestaurant Amarone Rotterdam viert 10-jarig jubileum met boek

5 september 2016 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam heeft ter gelegenheid van het tienjarig bestaan een jubileumboek uitgebracht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Leontienhuis in Zevenhuizen dat zich inzet voor mensen met een eetstoornis. Het eerste exemplaar van het boek is op 1 september door patron-cuisinier Gert Blom uitgereikt aan Olympisch wielrenkampioene Leontien van Moorsel, initiatiefneemster van het Leontienhuis.

Jubileumboek 10 jaar Amarone
Op 1 augustus 2006 openden Gert Blom en zijn toenmalige compagnon Harrie Baas restaurant Amarone in Rotterdam. Een restaurant met internationale allure dat al snel furore maakte met betaalbare topgastronomie, goed Rotterdams gastheerschap en een wijnkaart met een unieke collectie Amarone-wijnen. De combinatie leverde binnen anderhalf jaar een Michelinster op.
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan heeft patron-cuisinier Gert Blom een boek uitgebracht waarin aan de hand van de verhalen van (oud)medewerkers, foto’s, herinneringen, mediapublicaties en gerechten die Amarone-klassiekers zijn geworden, een tijdreis wordt gemaakt door tien jaar Amarone. Het boek werd op 1 september gepresenteerd tijdens een speciale lunch voor genodigden en pers, waar het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Leontien van Moorsel.

Opbrengst boek naar Leontienhuis
Eigenaar en chef Gert Blom: “De opbrengt van het boek is bestemd voor het Leontienhuis dat volwassenen en kinderen met een eetstoornis begeleidt. In restaurant Amarone maken we van eten een feest, terwijl er zoveel mensen zijn die worstelen met eten. Ik vind dat eten ook voor hen weer een plezier moet worden. Daarom steun ik het Leontienhuis met veel enthousiasme en het zou geweldig zijn als meer horeca-ondernemers dit goede doel zouden steunen.”

Jubileummenu met 10 klassiekers
Het jubileumboek over tien jaar Amarone kost 20 euro en is te koop bij restaurant Amarone en Rotterdamse speciaalzaken als Wildhandel Treuren, kookwinkel Kookpunt en bij horecagroothandel Zegro.
Gasten van Amarone kunnen het tienjarig bestaan meevieren met een jubileummenu van tien klassiekers uit de keuken van Amarone. Het menu, dat tot en met december 2016 verkrijgbaar is, wordt in zes gangen geserveerd en kost 100 euro exclusief dranken.
 

Over restaurant Amarone
In restaurant Amarone is de levendigheid van de Rotterdamse winkelstraat Meent weerspiegeld. De inrichting heeft internationale allure en met de open keuken, luxe fauteuils en de open haard voelt Amarone warm aan. Amarone staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart, waarop een unieke collectie Amarone-wijnen. De kookstijl van patron-cuisinier Gert Blom is te omschrijven als Frans-klassiek in een modern jasje waarbij het product in zijn waarde gelaten wordt. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Onderscheidingen

1 Michelinster
GaultMillau 16 punten
Lekker nummer 56
Grootspraak 7,5 keuken en 4 druiventrosjes
Wine Spectator Best of Award Excellence
The World’s Best Wine List Awards ONE STAR

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: