Sterrenkoks bereiden gezamelijke lunch

1 oktober 2015 |
Sterrenkoks bereiden gezamelijke lunch<

Drachten mag zich aankomende maandag voor even de gastronomische hoofdstad van Nederland noemen. Speciaal voor de prijsuitreiking
van de Horecaverkiezing 2015 nemen de koks van de vijf met een Michelinster bekroonde restaurants het restaurant van de Lawei over. Resultaat is volgens de organisatie een seizoensgerelateerde en vooral spectaculaire lunch geserveerd voor een select gezelschap. Het is de eerste keer dat de vijf chefs samenwerken.

Culinaire top
Het sterrenensemble bestaat uit Jan Gaastra van Restaurant Koriander, Geerhard Slenema van Herberg Onder de Linden, Steven Klein Nijenhuis van Restaurant In de Molen, Jarno Eggen van De Groene Lantaarn en Jilt Cazemier van Restaurant de Vlindertuin. Zij staan allen in de befaamde ‘rode gids’ met één Michelinster en behoren hiermee tot de top van de Noord-Nederlandse culinaire wereld.

Horecaverkiezing 2015
De Horecaverkiezing bewijst naar eigen zeggen dat het Noorden massaal de culinaire sector waardeert. Gedurende de (na)zomerperiode stemden culinaire fans ruim 20.000 keer op hun favoriete eetgelegenheid, van gezellige bistro’s tot populaire tapasrestaurants. De publieksstemronde heeft twaalf genomineerden opgeleverd. Op maandag 5 oktober wordt, tijdens een feestelijke lunch met de koks, bekend wie zich mogen kronen tot beste ‘grote’ en ‘kleine’ horecagelegenheid van Noord-Nederland. Kijk voor meer informatie op www.horecaverkiezing.nl.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: