Sterrendiner in een luchtballon: Angélique Schmeinck bereikt ongekende hoogten

21 maart 2017 | Thijs Jacobs

Meesterkok Angélique Schmeinck is zonder twijfel de meest creatieve kok van Nederland. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in haar carrière is CuliAir: het enige luchtballonrestaurant ter wereld waar Angélique kookt met de warmte van de ballon. Vanaf nu is het weer mogelijk om een plaatsje te reserveren voor dit unieke restaurant waar letterlijk en figuurlijk op hoog niveau wordt gekookt en genoten. De eerste vaart van dit seizoen vindt naar verwachting begin april plaats.

Skydining

Elk jaar tussen april en september kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant met 14 plaatsen. Een once in a life time experience. Om de eerste vlucht van het seizoen extra feestelijk te beginnen verrast Angélique haar gasten met Het eetbaar schilderij in de lucht.

Het eetbaar schilderij

Een van de andere specialiteiten van Angélique is Het eetbaar schilderij: een schilderij van ingrediënten, waar de meest fantastische smaken, kleuren en texturen in een prachtige palet bij elkaar komen. Dit levert een onvergetelijke voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een bijzondere manier om een evenement of diner tot een onvergetelijke ervaring te maken. Een schilderij wordt altijd op maat gemaakt, helemaal aangepast aan het thema/wensen van dat moment. Hartig of zoet, groot of klein, als aperitief of dessert, het kan allemaal. Dit wordt de eerste keer dat Angélique Het eetbaar schilderij serveert in de luchtballon. Een dubbel bijzondere ervaring voor de gasten.

Angélique: “Smaak bepaalt mijn hele leven. En ik ben gek op avontuur. Deze factoren probeer ik zoveel mogelijk te combineren. CuliAir en het Eetbare schilderij zijn daar het ultieme voorbeeld van.”

Over Angelique Schmeinck

Nederland kent (helaas) maar 2 vrouwelijke SVH meesterkoks. Angélique Schmeinck is er 1 van. Ze kookt, schrijft, fotografeert, vermaakt en verbluft. Een culinaire ontmoeting met deze veelzijdige creatieveling vergeet je niet snel. Angélique prikkelt bij alles wat ze doet al je zintuigen op een ongekende manier. Angélique is o.a. bekend van haar kookprogramma’s op 24Kitchen en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken. Angélique is te boeken als smaakmaker op events en binnenkort opent ze haar nieuwe culinaire galerie waar kunst en gastronomie de belangrijkste ingrediënten zijn.

Angélique organiseert deze culinaire ballonvaarten in samenwerking met Bas Ballonvaarten. Voor meer info over prijzen of reserveringen zie www.basballonvaart.nl/culiair-sky-dining of angeliqueschmeinck.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: