Sterrendiner in een luchtballon: Angélique Schmeinck bereikt ongekende hoogten

21 maart 2017 | Thijs Jacobs

Meesterkok Angélique Schmeinck is zonder twijfel de meest creatieve kok van Nederland. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in haar carrière is CuliAir: het enige luchtballonrestaurant ter wereld waar Angélique kookt met de warmte van de ballon. Vanaf nu is het weer mogelijk om een plaatsje te reserveren voor dit unieke restaurant waar letterlijk en figuurlijk op hoog niveau wordt gekookt en genoten. De eerste vaart van dit seizoen vindt naar verwachting begin april plaats.

Skydining

Elk jaar tussen april en september kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant met 14 plaatsen. Een once in a life time experience. Om de eerste vlucht van het seizoen extra feestelijk te beginnen verrast Angélique haar gasten met Het eetbaar schilderij in de lucht.

Het eetbaar schilderij

Een van de andere specialiteiten van Angélique is Het eetbaar schilderij: een schilderij van ingrediënten, waar de meest fantastische smaken, kleuren en texturen in een prachtige palet bij elkaar komen. Dit levert een onvergetelijke voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een bijzondere manier om een evenement of diner tot een onvergetelijke ervaring te maken. Een schilderij wordt altijd op maat gemaakt, helemaal aangepast aan het thema/wensen van dat moment. Hartig of zoet, groot of klein, als aperitief of dessert, het kan allemaal. Dit wordt de eerste keer dat Angélique Het eetbaar schilderij serveert in de luchtballon. Een dubbel bijzondere ervaring voor de gasten.

Angélique: “Smaak bepaalt mijn hele leven. En ik ben gek op avontuur. Deze factoren probeer ik zoveel mogelijk te combineren. CuliAir en het Eetbare schilderij zijn daar het ultieme voorbeeld van.”

Over Angelique Schmeinck

Nederland kent (helaas) maar 2 vrouwelijke SVH meesterkoks. Angélique Schmeinck is er 1 van. Ze kookt, schrijft, fotografeert, vermaakt en verbluft. Een culinaire ontmoeting met deze veelzijdige creatieveling vergeet je niet snel. Angélique prikkelt bij alles wat ze doet al je zintuigen op een ongekende manier. Angélique is o.a. bekend van haar kookprogramma’s op 24Kitchen en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken. Angélique is te boeken als smaakmaker op events en binnenkort opent ze haar nieuwe culinaire galerie waar kunst en gastronomie de belangrijkste ingrediënten zijn.

Angélique organiseert deze culinaire ballonvaarten in samenwerking met Bas Ballonvaarten. Voor meer info over prijzen of reserveringen zie www.basballonvaart.nl/culiair-sky-dining of angeliqueschmeinck.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: