Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire

18 mei 2016 |
Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire<

Driesterrenchef Pascal Barbot van het Parijse restaurant l’Astrance* komt naar Maastricht. Op Folie Culinaire 2016, het exclusieve
evenement voor de internationale gastronomie in MECC Maastricht, geeft de Fransman een demonstratie van zijn kunnen.

Over Barbot
Pascal Barbot wordt in het gastronomische landschap door velen als voorbeeld gezien. Hij werd geboren in Vichy, begint zijn carrière in Londen en gaat vervolgens aan de slag bij de gebroeders Troisgros** in Roanne. Tijdens zijn militaire dienst wordt hij de kok van de admiraal en ontdekt vele culturen van de Pacific-landen. Na zijn legerdienst staat hij vier jaar aan de zijde van Alain Passard in l’Arpège** waar hij later souschef wordt. Hij maakt een uitstap van een jaar naar Sydney voor de opening van een restaurant en keert terug naar Frankrijk, ditmaal naar Lapérouse, waar hem gevraagd wordt de oude grandeur terug te brengen. Pascal kan er zijn draai niet vinden en opent in 2000, samen met zijn compagnon Christophe Rohat, l’Astrance. Al zeer snel stijgt het restaurant tot de hoogste sferen in de gastronomie om in 2007 zijn derde Michelinster te behalen.

Over L'Astrance
Het typische aan l’Astrance is dat het restaurant slechts 25 zitplaatsen heeft en er een wachtlijst is van 6 maanden. De keuken heeft de grootte van een zakdoek met absoluut geen ruimte voor grote apparaten en nieuwe technologieën. Er wordt op 3-sterren niveau gekookt met authentieke technieken waarvan sommige afkomstig zijn van de vele reizen die Pascal heeft gemaakt. Op zijn 44e heeft Pascal een groot aantal jongens geformeerd die vandaag de dag allemaal toppers en sterrenchefs zijn geworden, net zoals Alain Passard in zijn tijd heeft gedaan. Van 10 t/m 12 oktober 2016 toont Pascal Barbot zijn kookkunsten tijdens Folie Culinaire in MECC Maastricht. Meer info: www.folieculinaire.com.
Christel Tuin





Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: