Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire

18 mei 2016 |
Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire

Driesterrenchef Pascal Barbot van het Parijse restaurant l’Astrance* komt naar Maastricht. Op Folie Culinaire 2016, het exclusieve
evenement voor de internationale gastronomie in MECC Maastricht, geeft de Fransman een demonstratie van zijn kunnen.

Over Barbot
Pascal Barbot wordt in het gastronomische landschap door velen als voorbeeld gezien. Hij werd geboren in Vichy, begint zijn carrière in Londen en gaat vervolgens aan de slag bij de gebroeders Troisgros** in Roanne. Tijdens zijn militaire dienst wordt hij de kok van de admiraal en ontdekt vele culturen van de Pacific-landen. Na zijn legerdienst staat hij vier jaar aan de zijde van Alain Passard in l’Arpège** waar hij later souschef wordt. Hij maakt een uitstap van een jaar naar Sydney voor de opening van een restaurant en keert terug naar Frankrijk, ditmaal naar Lapérouse, waar hem gevraagd wordt de oude grandeur terug te brengen. Pascal kan er zijn draai niet vinden en opent in 2000, samen met zijn compagnon Christophe Rohat, l’Astrance. Al zeer snel stijgt het restaurant tot de hoogste sferen in de gastronomie om in 2007 zijn derde Michelinster te behalen.

Over L'Astrance
Het typische aan l’Astrance is dat het restaurant slechts 25 zitplaatsen heeft en er een wachtlijst is van 6 maanden. De keuken heeft de grootte van een zakdoek met absoluut geen ruimte voor grote apparaten en nieuwe technologieën. Er wordt op 3-sterren niveau gekookt met authentieke technieken waarvan sommige afkomstig zijn van de vele reizen die Pascal heeft gemaakt. Op zijn 44e heeft Pascal een groot aantal jongens geformeerd die vandaag de dag allemaal toppers en sterrenchefs zijn geworden, net zoals Alain Passard in zijn tijd heeft gedaan. Van 10 t/m 12 oktober 2016 toont Pascal Barbot zijn kookkunsten tijdens Folie Culinaire in MECC Maastricht. Meer info: www.folieculinaire.com.
Christel Tuin





Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: