Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire

18 mei 2016 |
Sterrenchef Pascal Barbot kookt op Folie Culinaire<

Driesterrenchef Pascal Barbot van het Parijse restaurant l’Astrance* komt naar Maastricht. Op Folie Culinaire 2016, het exclusieve
evenement voor de internationale gastronomie in MECC Maastricht, geeft de Fransman een demonstratie van zijn kunnen.

Over Barbot
Pascal Barbot wordt in het gastronomische landschap door velen als voorbeeld gezien. Hij werd geboren in Vichy, begint zijn carrière in Londen en gaat vervolgens aan de slag bij de gebroeders Troisgros** in Roanne. Tijdens zijn militaire dienst wordt hij de kok van de admiraal en ontdekt vele culturen van de Pacific-landen. Na zijn legerdienst staat hij vier jaar aan de zijde van Alain Passard in l’Arpège** waar hij later souschef wordt. Hij maakt een uitstap van een jaar naar Sydney voor de opening van een restaurant en keert terug naar Frankrijk, ditmaal naar Lapérouse, waar hem gevraagd wordt de oude grandeur terug te brengen. Pascal kan er zijn draai niet vinden en opent in 2000, samen met zijn compagnon Christophe Rohat, l’Astrance. Al zeer snel stijgt het restaurant tot de hoogste sferen in de gastronomie om in 2007 zijn derde Michelinster te behalen.

Over L'Astrance
Het typische aan l’Astrance is dat het restaurant slechts 25 zitplaatsen heeft en er een wachtlijst is van 6 maanden. De keuken heeft de grootte van een zakdoek met absoluut geen ruimte voor grote apparaten en nieuwe technologieën. Er wordt op 3-sterren niveau gekookt met authentieke technieken waarvan sommige afkomstig zijn van de vele reizen die Pascal heeft gemaakt. Op zijn 44e heeft Pascal een groot aantal jongens geformeerd die vandaag de dag allemaal toppers en sterrenchefs zijn geworden, net zoals Alain Passard in zijn tijd heeft gedaan. Van 10 t/m 12 oktober 2016 toont Pascal Barbot zijn kookkunsten tijdens Folie Culinaire in MECC Maastricht. Meer info: www.folieculinaire.com.
Christel Tuin





Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: