Sterrenchef naar nieuw restaurant Bentinck in Amerongen

23 december 2016 | Jorien Slager

Amerongen krijgt er in februari 2017 een nieuw restaurant bij. In de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen opent restaurant Bentinck, een eigentijds en betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt en waar groenten uit de eigen moestuin een belangrijke rol spelen. Een van de chefs is Tommy Janssen, die eerder sous-chef was bij sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten.

Groenten uit eigen moestuin

Bentinck krijgt de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie, waar gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken. De focus ligt op dagverse ingrediënten die in eigen keuken bereid worden, waarbij groenten uit de op de Buitenplaats gelegen moestuin een belangrijke rol innemen. Bentinck wordt gesitueerd in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, dat samen met andere historische gebouwen gelegen is op het landgoed rondom Kasteel Amerongen. 

Gezond, regionaal en duurzaam

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Met Bentinck willen we gezonde voeding in een eigentijds, grootstedelijk restaurantconcept naar de Utrechtse Heuvelrug brengen. We doen dat door op topniveau te koken met eerlijke producten en verfijnde smaken en door innovatieve presentaties.

Zonder een vegetarisch restaurant te zijn, geven we veel aandacht aan smaakvolle groentebereidingen. Gezond, lekker, regionaal, duurzaam en wat minder vlees en vis zijn kernwaarden die bij Bentinck horen.”

Brigade met sterrenervaring

De brigade van Bentinck heeft veel ervaring opgedaan bij sterren- en toprestaurants. Swijnenburg: “We zijn blij dat we toppers als Tommy Janssen en Simon Verkerk als chef konden aantrekken. Tommy was sous-chef bij De Burgemeester in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant Brass in Utrecht. Ook aan de voorkant staan we sterk, het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot van De Nederlanden * en Paul Sonnega van De Salentein in Nijkerk.”

Spectaculaire chefstable

Bentinck zal 5 tot 6 dagen per week geopend zijn vanaf 11 uur voor lunch, afternoon tea, borrel en diner en beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen. De zaak gaat aan circa 90 gasten plaats bieden, daarnaast zijn er ruimten voor private dining. Spectaculair is de chefstable en private-dining-ruimte op de vide die direct uitzicht biedt op de keuken.

Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.

Restaurant Bentinck opent februari 2017, de exacte openingsdatum wordt te zijner tijd via een persbericht, de website en de Facebookpagina bekendgemaakt.

Over Bentinck en Buitenplaats Amerongen

Restaurant Bentinck is onderdeel van Buitenplaats Amerongen, al 10 jaar dé toonaangevende evenementenlocatie op de Utrechtse Heuvelrug. In de historische gebouwen rondom Kasteel Amerongen organiseert het bedrijf jaarlijks 350 particuliere en zakelijke evenementen op topniveau. Februari 2017 opent restaurant Bentinck de deuren in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: