Sterrenchef naar nieuw restaurant Bentinck in Amerongen

23 december 2016 | Jorien Slager

Amerongen krijgt er in februari 2017 een nieuw restaurant bij. In de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen opent restaurant Bentinck, een eigentijds en betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt en waar groenten uit de eigen moestuin een belangrijke rol spelen. Een van de chefs is Tommy Janssen, die eerder sous-chef was bij sterrenrestaurant De Burgemeester in Linschoten.

Groenten uit eigen moestuin

Bentinck krijgt de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie, waar gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken. De focus ligt op dagverse ingrediënten die in eigen keuken bereid worden, waarbij groenten uit de op de Buitenplaats gelegen moestuin een belangrijke rol innemen. Bentinck wordt gesitueerd in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, dat samen met andere historische gebouwen gelegen is op het landgoed rondom Kasteel Amerongen. 

Gezond, regionaal en duurzaam

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Met Bentinck willen we gezonde voeding in een eigentijds, grootstedelijk restaurantconcept naar de Utrechtse Heuvelrug brengen. We doen dat door op topniveau te koken met eerlijke producten en verfijnde smaken en door innovatieve presentaties.

Zonder een vegetarisch restaurant te zijn, geven we veel aandacht aan smaakvolle groentebereidingen. Gezond, lekker, regionaal, duurzaam en wat minder vlees en vis zijn kernwaarden die bij Bentinck horen.”

Brigade met sterrenervaring

De brigade van Bentinck heeft veel ervaring opgedaan bij sterren- en toprestaurants. Swijnenburg: “We zijn blij dat we toppers als Tommy Janssen en Simon Verkerk als chef konden aantrekken. Tommy was sous-chef bij De Burgemeester in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant Brass in Utrecht. Ook aan de voorkant staan we sterk, het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot van De Nederlanden * en Paul Sonnega van De Salentein in Nijkerk.”

Spectaculaire chefstable

Bentinck zal 5 tot 6 dagen per week geopend zijn vanaf 11 uur voor lunch, afternoon tea, borrel en diner en beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen. De zaak gaat aan circa 90 gasten plaats bieden, daarnaast zijn er ruimten voor private dining. Spectaculair is de chefstable en private-dining-ruimte op de vide die direct uitzicht biedt op de keuken.

Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.

Restaurant Bentinck opent februari 2017, de exacte openingsdatum wordt te zijner tijd via een persbericht, de website en de Facebookpagina bekendgemaakt.

Over Bentinck en Buitenplaats Amerongen

Restaurant Bentinck is onderdeel van Buitenplaats Amerongen, al 10 jaar dé toonaangevende evenementenlocatie op de Utrechtse Heuvelrug. In de historische gebouwen rondom Kasteel Amerongen organiseert het bedrijf jaarlijks 350 particuliere en zakelijke evenementen op topniveau. Februari 2017 opent restaurant Bentinck de deuren in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: