Sterrenchef Mohamed el Harouchi krijgt benefietdiner

31 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Hij was de eerste Marokkaans-Nederlandse chef met een Michelinster in ons land: Mohamed el Harouchi. Eind 2011 kwam er een eind aan zijn jonge carrière toen hij van de dijk reed in de buurt van zijn restaurant Solo in Gorinchem. Hij raakte in coma en na het ontwaken en stabiliseren in het Erasmus in Rotterdam konden ze niet veel meer voor hem doen. Zijn gekneusde hersenschors baarde iedereen ernstig zorgen. Begrijpelijk, want niet alleen Mohameds gehoor en spraak waren aangetast, maar ook zijn bewegingsapparaat en zijn algehele coördinatie functioneerde onvoldoende.

Er volgde na de eerste behandelingen in het ziekenhuis een langdurig verblijf in een revalidatiehuis, maar uiteindelijk moesten de patiënt en zijn naasten genoegen nemen met de conclusie dat er niets meer voor hem kon worden gedaan en dat hij uitbehandeld was. Hij moest naar huis, dat wil zeggen naar de aanleunwoning waar hij nu verblijft en waar zijn herstel moeizaam verloopt. 

Dat alles is een doorn in het oog van enkele getrouwen, onder wie de superkoks Cees Helder en Pascal Jalhay en veel oud gasten van SOLO en Gerrit van den Berg die nog lange tijd in het inmiddels gesloten Solo doorkookte in de geest van de meester.

Met een benefietdiner hopen zijn voormalige souschef Gerrit van den Berg en gastvrouw/sommelier Isabella Wildtham hem er verder bovenop te krijgen.
Zij hebben in de jaren, dat ze samen werkten voor Mohamed El Harouchi heel veel ervaring opgedaan. Hij was geen werkgever, maar een vriend. Daarom doen ze graag wat terug. Nu hun restaurant Ross Lovell in het historische pand van v/m Herberg Wapen van Rijsoord en v/m Hermitage goed draait is er de gelegenheid en heeft ook Mohamed eindelijk ingestemd.

Zij denken dat de kwaliteit van Mohameds leven wel degelijk verbeterd kan worden en zij beroepen zich op de ervaring van een gast, die iets soortgelijks overkwam maar er in een kliniek in Wenen weer helemaal bovenop kwam en nu zelfs weer auto rijdt. 

Uit hun midden is het initiatief gekomen een benefietavond te organiseren om geld op te halen voor een versneld herstel van Mohamed in Wenen. Dat zal op donderdagavond 24 november a.s. gebeuren in restaurant Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord  De brigades serveren er dan een 6-gangen diner voor de prijs van Euro 150 per persoon (wijnen, water en koffie inbegrepen) waarbij Gerrit van den Berg gerechten zal bereiden volgens de beroemde receptuur van Mohamed. Tevens zal aan die avonden een cultureel Noord-Afrikaans tintje kleven. En er wordt een veiling gehouden waarvan de opbrengst voor hetzelfde goede doel is. 

De leermeester van Mohamed el Harouchi, Cees Helder zal op de benefietavond aanwezig zijn én Mohamed zelf. Een tafel is te boeken bij Restaurant Ross Lovell-0180 420996

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: