Sterrenchef Mohamed el Harouchi krijgt benefietdiner

31 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Hij was de eerste Marokkaans-Nederlandse chef met een Michelinster in ons land: Mohamed el Harouchi. Eind 2011 kwam er een eind aan zijn jonge carrière toen hij van de dijk reed in de buurt van zijn restaurant Solo in Gorinchem. Hij raakte in coma en na het ontwaken en stabiliseren in het Erasmus in Rotterdam konden ze niet veel meer voor hem doen. Zijn gekneusde hersenschors baarde iedereen ernstig zorgen. Begrijpelijk, want niet alleen Mohameds gehoor en spraak waren aangetast, maar ook zijn bewegingsapparaat en zijn algehele coördinatie functioneerde onvoldoende.

Er volgde na de eerste behandelingen in het ziekenhuis een langdurig verblijf in een revalidatiehuis, maar uiteindelijk moesten de patiënt en zijn naasten genoegen nemen met de conclusie dat er niets meer voor hem kon worden gedaan en dat hij uitbehandeld was. Hij moest naar huis, dat wil zeggen naar de aanleunwoning waar hij nu verblijft en waar zijn herstel moeizaam verloopt. 

Dat alles is een doorn in het oog van enkele getrouwen, onder wie de superkoks Cees Helder en Pascal Jalhay en veel oud gasten van SOLO en Gerrit van den Berg die nog lange tijd in het inmiddels gesloten Solo doorkookte in de geest van de meester.

Met een benefietdiner hopen zijn voormalige souschef Gerrit van den Berg en gastvrouw/sommelier Isabella Wildtham hem er verder bovenop te krijgen.
Zij hebben in de jaren, dat ze samen werkten voor Mohamed El Harouchi heel veel ervaring opgedaan. Hij was geen werkgever, maar een vriend. Daarom doen ze graag wat terug. Nu hun restaurant Ross Lovell in het historische pand van v/m Herberg Wapen van Rijsoord en v/m Hermitage goed draait is er de gelegenheid en heeft ook Mohamed eindelijk ingestemd.

Zij denken dat de kwaliteit van Mohameds leven wel degelijk verbeterd kan worden en zij beroepen zich op de ervaring van een gast, die iets soortgelijks overkwam maar er in een kliniek in Wenen weer helemaal bovenop kwam en nu zelfs weer auto rijdt. 

Uit hun midden is het initiatief gekomen een benefietavond te organiseren om geld op te halen voor een versneld herstel van Mohamed in Wenen. Dat zal op donderdagavond 24 november a.s. gebeuren in restaurant Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord  De brigades serveren er dan een 6-gangen diner voor de prijs van Euro 150 per persoon (wijnen, water en koffie inbegrepen) waarbij Gerrit van den Berg gerechten zal bereiden volgens de beroemde receptuur van Mohamed. Tevens zal aan die avonden een cultureel Noord-Afrikaans tintje kleven. En er wordt een veiling gehouden waarvan de opbrengst voor hetzelfde goede doel is. 

De leermeester van Mohamed el Harouchi, Cees Helder zal op de benefietavond aanwezig zijn én Mohamed zelf. Een tafel is te boeken bij Restaurant Ross Lovell-0180 420996

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: