Sterrenchef Mohamed el Harouchi krijgt benefietdiner

31 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Hij was de eerste Marokkaans-Nederlandse chef met een Michelinster in ons land: Mohamed el Harouchi. Eind 2011 kwam er een eind aan zijn jonge carrière toen hij van de dijk reed in de buurt van zijn restaurant Solo in Gorinchem. Hij raakte in coma en na het ontwaken en stabiliseren in het Erasmus in Rotterdam konden ze niet veel meer voor hem doen. Zijn gekneusde hersenschors baarde iedereen ernstig zorgen. Begrijpelijk, want niet alleen Mohameds gehoor en spraak waren aangetast, maar ook zijn bewegingsapparaat en zijn algehele coördinatie functioneerde onvoldoende.

Er volgde na de eerste behandelingen in het ziekenhuis een langdurig verblijf in een revalidatiehuis, maar uiteindelijk moesten de patiënt en zijn naasten genoegen nemen met de conclusie dat er niets meer voor hem kon worden gedaan en dat hij uitbehandeld was. Hij moest naar huis, dat wil zeggen naar de aanleunwoning waar hij nu verblijft en waar zijn herstel moeizaam verloopt. 

Dat alles is een doorn in het oog van enkele getrouwen, onder wie de superkoks Cees Helder en Pascal Jalhay en veel oud gasten van SOLO en Gerrit van den Berg die nog lange tijd in het inmiddels gesloten Solo doorkookte in de geest van de meester.

Met een benefietdiner hopen zijn voormalige souschef Gerrit van den Berg en gastvrouw/sommelier Isabella Wildtham hem er verder bovenop te krijgen.
Zij hebben in de jaren, dat ze samen werkten voor Mohamed El Harouchi heel veel ervaring opgedaan. Hij was geen werkgever, maar een vriend. Daarom doen ze graag wat terug. Nu hun restaurant Ross Lovell in het historische pand van v/m Herberg Wapen van Rijsoord en v/m Hermitage goed draait is er de gelegenheid en heeft ook Mohamed eindelijk ingestemd.

Zij denken dat de kwaliteit van Mohameds leven wel degelijk verbeterd kan worden en zij beroepen zich op de ervaring van een gast, die iets soortgelijks overkwam maar er in een kliniek in Wenen weer helemaal bovenop kwam en nu zelfs weer auto rijdt. 

Uit hun midden is het initiatief gekomen een benefietavond te organiseren om geld op te halen voor een versneld herstel van Mohamed in Wenen. Dat zal op donderdagavond 24 november a.s. gebeuren in restaurant Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord  De brigades serveren er dan een 6-gangen diner voor de prijs van Euro 150 per persoon (wijnen, water en koffie inbegrepen) waarbij Gerrit van den Berg gerechten zal bereiden volgens de beroemde receptuur van Mohamed. Tevens zal aan die avonden een cultureel Noord-Afrikaans tintje kleven. En er wordt een veiling gehouden waarvan de opbrengst voor hetzelfde goede doel is. 

De leermeester van Mohamed el Harouchi, Cees Helder zal op de benefietavond aanwezig zijn én Mohamed zelf. Een tafel is te boeken bij Restaurant Ross Lovell-0180 420996

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo...

Columns Personeel
Column: Eten wat de pot schaft

Eten wat de pot schaft Het is vijf voor vijf. De lunch loopt uit de hand, de afwasser is te laat en de mise en place lijst is nog lang niet af. De hartslag tikt een kleine 160 in de minuut aan en de zweetdruppels verdampen op mijn voorhoofd. Juist op dat moment komt hij binnen, vrolijk; want het ...

Regelgeving Bezorgen
Deliveroo roept EU op om flexibel werk in de platformeconomie te stimuleren

Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Dit blijkt uit de inzending van de bezorgdienst op de consultatie van de Europese Commissie over sociale zekerheden. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: