Sterrenchef Mohamed el Harouchi krijgt benefietdiner

31 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Hij was de eerste Marokkaans-Nederlandse chef met een Michelinster in ons land: Mohamed el Harouchi. Eind 2011 kwam er een eind aan zijn jonge carrière toen hij van de dijk reed in de buurt van zijn restaurant Solo in Gorinchem. Hij raakte in coma en na het ontwaken en stabiliseren in het Erasmus in Rotterdam konden ze niet veel meer voor hem doen. Zijn gekneusde hersenschors baarde iedereen ernstig zorgen. Begrijpelijk, want niet alleen Mohameds gehoor en spraak waren aangetast, maar ook zijn bewegingsapparaat en zijn algehele coördinatie functioneerde onvoldoende.

Er volgde na de eerste behandelingen in het ziekenhuis een langdurig verblijf in een revalidatiehuis, maar uiteindelijk moesten de patiënt en zijn naasten genoegen nemen met de conclusie dat er niets meer voor hem kon worden gedaan en dat hij uitbehandeld was. Hij moest naar huis, dat wil zeggen naar de aanleunwoning waar hij nu verblijft en waar zijn herstel moeizaam verloopt. 

Dat alles is een doorn in het oog van enkele getrouwen, onder wie de superkoks Cees Helder en Pascal Jalhay en veel oud gasten van SOLO en Gerrit van den Berg die nog lange tijd in het inmiddels gesloten Solo doorkookte in de geest van de meester.

Met een benefietdiner hopen zijn voormalige souschef Gerrit van den Berg en gastvrouw/sommelier Isabella Wildtham hem er verder bovenop te krijgen.
Zij hebben in de jaren, dat ze samen werkten voor Mohamed El Harouchi heel veel ervaring opgedaan. Hij was geen werkgever, maar een vriend. Daarom doen ze graag wat terug. Nu hun restaurant Ross Lovell in het historische pand van v/m Herberg Wapen van Rijsoord en v/m Hermitage goed draait is er de gelegenheid en heeft ook Mohamed eindelijk ingestemd.

Zij denken dat de kwaliteit van Mohameds leven wel degelijk verbeterd kan worden en zij beroepen zich op de ervaring van een gast, die iets soortgelijks overkwam maar er in een kliniek in Wenen weer helemaal bovenop kwam en nu zelfs weer auto rijdt. 

Uit hun midden is het initiatief gekomen een benefietavond te organiseren om geld op te halen voor een versneld herstel van Mohamed in Wenen. Dat zal op donderdagavond 24 november a.s. gebeuren in restaurant Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord  De brigades serveren er dan een 6-gangen diner voor de prijs van Euro 150 per persoon (wijnen, water en koffie inbegrepen) waarbij Gerrit van den Berg gerechten zal bereiden volgens de beroemde receptuur van Mohamed. Tevens zal aan die avonden een cultureel Noord-Afrikaans tintje kleven. En er wordt een veiling gehouden waarvan de opbrengst voor hetzelfde goede doel is. 

De leermeester van Mohamed el Harouchi, Cees Helder zal op de benefietavond aanwezig zijn én Mohamed zelf. Een tafel is te boeken bij Restaurant Ross Lovell-0180 420996

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: