Sterrenchef Jacob Jan Boerma naar Landgoed Parc Broekhuizen

6 september 2017 | Roy Spijker

De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob Jan Boerma is vanaf 1 september verantwoordelijk voor culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire. De komst van Boerma luidt een nieuwe periode in voor het historisch landgoed verscholen in de natuurpracht van national park Utrechtse Heuvelrug. 

Met het menu dat topchef Boerma voor Voltaire, onderstreept hij zijn bekende signatuur (uit zijn restaurant De Leest in Vaassen) van frisse tonen, zuren en specerijen, waarbij seizoensproducten de boventoon voeren. De gerechten zijn elegant en licht en de kaart wordt gekenmerkt door veel groenten, schaal- en schelpdieren. Toch geeft hij Voltaire een geheel eigen identiteit mee door gerechten te presenteren met veelal Aziatische invloeden en te koken met lokale ingrediënten uit de eigen moestuin van Parc Broekhuizen.


"Parc Broekhuizen is voor mij al jaren een droomlocatie", zegt Jacob Jan Boerma, "Het landgoed is een unieke plek waar alles bij elkaar komt: een bijzondere historie, een prachtige omgeving en een intieme sfeer binnen. Mijn doel is om gasten mee te nemen in een zinnenprikkelende ervaring, waar al dit moois samensmelt met wat wij in het restaurant te bieden hebben."

Parc Broekhuizen de lat hoog. Met het aantrekken van Boerma wordt ingezet op een verdere professionalisering op gastronomisch gebied. Met de rol van Boerma wordt doorgebouwd op het concept van Marco Westmaas die tot begin dit jaar daar werkzaam was. Boerma zal in Leersum primair verantwoordelijk worden voor restaurant Voltaire. Daarnaast zal hij een adviserende rol vervullen als het gaat om de totaal beleving en de gastronomische invulling van evenementen. Boerma geeft leiding aan een team van jonge en zeer ambitieuze talenten: Voltaire’s chef Robert Poel (eerder werkzaam bij De Leest) en executive chef Thomas Diepersloot.

Justin Ultee, General Manager van Parc Broekhuizen is trots om samen te werken met de driesterren topchef.  "Jacob Jan en ik hebben in de afgelopen 10 jaar meerdere malen succesvol met elkaar samengewerkt. Omdat bij Parc Broekhuizen alles om smaak en de totale beleving draait, zien we in hem de perfecte aanvulling die we onze gasten bieden. Naast een droomlocatie hebben we nu ook ons culinaire droomteam verwezenlijkt. Waarmee we Parc Broekhuizen wereldwijd op de kaart zetten als het gaat om culinaire beleving en persoonlijke service op het hoogste niveau. "

Over Parc Broekhuizen
Verscholen in de natuurpracht van national park Utrechtse Heuvelrug ligt het historische landgoed Parc Broekhuizen. Een imposant locatie met prachtige gebouwen, waar verleden en heden samenkomen. Het landgoed is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern, met respect voor de historie. Parc Broekhuizen is een grote culinaire en visuele ontdekking.

Landgoed Broekhuizen in Leersum bestaat naast het hoofdgebouw (met restaurant Voltaire, vergaderruimtes en trouwzalen en 14 hotel-suites) uit een koetshuis (voor evenementen tot 300 personen) met acht hotelkamers en een orangerie. Een voormalige boerderij, doet dienst als open-vuur restaurant Yard waar gerechten zuiver met houtskool worden bereid (in ontwikkeling voor opening in 2018). Het interieur is gestyled door interieur architect Judith van Mourik.

Over Jacob Jan Boerma
Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in Nederland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Waarna hij al na 6 maanden zijn eerste Michelin ster verdiende. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 had Boerma zijn derde verdiend. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: