Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

15 september 2020 | Thijs Jacobs

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan de Elspeterweg.

Jacob Jan en het team van Brasserie 14 slaan op deze avond de handen in één om een culinair 5-gangen brasserie menu voor de gasten te serveren. Jacob Jan is na het stoppen met restaurant de Leest vorig jaar een ander weg ingeslagen om zijn culinaire kennis in diverse nieuwe concepten in binnen en buitenland te ontwikkelen. Zijn meest recente geopende concept restaurant is restaurant No-Rules in Amsterdam en verder met het met 1 ster bekroonde ‘The White Room ‘ in het bekende ‘ Krasnaposky hotel’ in hartje Amsterdam aan de Dam.

“Via Aad Ouborg ben ik Tim Vissers tegen gekomen; hij kwam dan ook met de bijzondere vraag of ik het een keer leuk zou vinden om iets unieks met hem te bedenken. Door deze vervelende Corona periode waarin we met zijn allen leven en waarin we creatiever met dingen in ons beroep moeten omgaan, vond ik de vraag van Tim Vissers om in zijn Brasserie 14 mijn idee los te laten over een Brasserie menu een leuke gimmick die ik dan ook nog nooit eerder heb gedaan” aldus Jacob Jan Boerma.

Creatieve evenementen

Martijn Brinksma, Operationeel Manager van de Hoeve van Nunspeet vertelt: “Ook wij willen ons graag profileren door creatieve en unieke evenementen te organiseren. Het is dan ook een eer om samen met Jacob Jan Boerma deze unieke dag te mogen organiseren, waarbij nog steeds onze toegankelijkheid de basis zal zijn. Het is natuurlijk ontzettend gaaf om met een bekende drie sterrenchef en ons team een keertje een totaal ander beleving te geven in onze Brasserie 14."

Jacob Jan bereidt gerechten die herkenbaar zijn in een brasserie, maar die zijn unieke signatuur zullen hebben. De kosten van het 5-gangen brasserie menu met bijpassende wijnen, tafelwater en koffie deluxe bedragen €125,- per persoon. Wanneer men ervoor kiest om de wijnen te laten staan, kost het menu €95,- per persoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: