Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

15 september 2020 | Thijs Jacobs

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan de Elspeterweg.

Jacob Jan en het team van Brasserie 14 slaan op deze avond de handen in één om een culinair 5-gangen brasserie menu voor de gasten te serveren. Jacob Jan is na het stoppen met restaurant de Leest vorig jaar een ander weg ingeslagen om zijn culinaire kennis in diverse nieuwe concepten in binnen en buitenland te ontwikkelen. Zijn meest recente geopende concept restaurant is restaurant No-Rules in Amsterdam en verder met het met 1 ster bekroonde ‘The White Room ‘ in het bekende ‘ Krasnaposky hotel’ in hartje Amsterdam aan de Dam.

“Via Aad Ouborg ben ik Tim Vissers tegen gekomen; hij kwam dan ook met de bijzondere vraag of ik het een keer leuk zou vinden om iets unieks met hem te bedenken. Door deze vervelende Corona periode waarin we met zijn allen leven en waarin we creatiever met dingen in ons beroep moeten omgaan, vond ik de vraag van Tim Vissers om in zijn Brasserie 14 mijn idee los te laten over een Brasserie menu een leuke gimmick die ik dan ook nog nooit eerder heb gedaan” aldus Jacob Jan Boerma.

Creatieve evenementen

Martijn Brinksma, Operationeel Manager van de Hoeve van Nunspeet vertelt: “Ook wij willen ons graag profileren door creatieve en unieke evenementen te organiseren. Het is dan ook een eer om samen met Jacob Jan Boerma deze unieke dag te mogen organiseren, waarbij nog steeds onze toegankelijkheid de basis zal zijn. Het is natuurlijk ontzettend gaaf om met een bekende drie sterrenchef en ons team een keertje een totaal ander beleving te geven in onze Brasserie 14."

Jacob Jan bereidt gerechten die herkenbaar zijn in een brasserie, maar die zijn unieke signatuur zullen hebben. De kosten van het 5-gangen brasserie menu met bijpassende wijnen, tafelwater en koffie deluxe bedragen €125,- per persoon. Wanneer men ervoor kiest om de wijnen te laten staan, kost het menu €95,- per persoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: