Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

15 september 2020 | Thijs Jacobs

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan de Elspeterweg.

Jacob Jan en het team van Brasserie 14 slaan op deze avond de handen in één om een culinair 5-gangen brasserie menu voor de gasten te serveren. Jacob Jan is na het stoppen met restaurant de Leest vorig jaar een ander weg ingeslagen om zijn culinaire kennis in diverse nieuwe concepten in binnen en buitenland te ontwikkelen. Zijn meest recente geopende concept restaurant is restaurant No-Rules in Amsterdam en verder met het met 1 ster bekroonde ‘The White Room ‘ in het bekende ‘ Krasnaposky hotel’ in hartje Amsterdam aan de Dam.

“Via Aad Ouborg ben ik Tim Vissers tegen gekomen; hij kwam dan ook met de bijzondere vraag of ik het een keer leuk zou vinden om iets unieks met hem te bedenken. Door deze vervelende Corona periode waarin we met zijn allen leven en waarin we creatiever met dingen in ons beroep moeten omgaan, vond ik de vraag van Tim Vissers om in zijn Brasserie 14 mijn idee los te laten over een Brasserie menu een leuke gimmick die ik dan ook nog nooit eerder heb gedaan” aldus Jacob Jan Boerma.

Creatieve evenementen

Martijn Brinksma, Operationeel Manager van de Hoeve van Nunspeet vertelt: “Ook wij willen ons graag profileren door creatieve en unieke evenementen te organiseren. Het is dan ook een eer om samen met Jacob Jan Boerma deze unieke dag te mogen organiseren, waarbij nog steeds onze toegankelijkheid de basis zal zijn. Het is natuurlijk ontzettend gaaf om met een bekende drie sterrenchef en ons team een keertje een totaal ander beleving te geven in onze Brasserie 14."

Jacob Jan bereidt gerechten die herkenbaar zijn in een brasserie, maar die zijn unieke signatuur zullen hebben. De kosten van het 5-gangen brasserie menu met bijpassende wijnen, tafelwater en koffie deluxe bedragen €125,- per persoon. Wanneer men ervoor kiest om de wijnen te laten staan, kost het menu €95,- per persoon.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: