Sterrenchef André van Doorn blij met nieuwe eigenaar kasteel Heemstede Houten

31 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Er is een koper gevonden voor landgoed en kasteel Heemstede in Houten. Voor patron-cuisinier André van Doorn, die een deel van het kasteel huurt voor zijn sterrenrestaurant, komt er na vier jaar een einde aan een onzekere situatie nadat de vorige eigenaar Phanos in 2012 failliet ging. Nu de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant in het kasteel gehuisvest kan blijven, is de toekomst van het restaurant op deze prachtige historische locatie gewaarborgd.

Blij met nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar is de bouw- en vastgoedonderneming Lisman en Lisman uit Zeist, die samen met restaurateur André van Doorn en nieuw aan te trekken huurders het kasteel en het landgoed een nieuwe impuls gaat geven.


SVH Meesterkok André van Doorn: 'Nadat eigenaar-verhuurder Phanos in 2012 failliet ging, lukte het maar niet om een nieuwe koper voor het kasteel en het landgoed te vinden. In overleg met de curator kon ik de onderste verdieping van het kasteel waarin mijn restaurant gevestigd is blijven huren en gezamenlijk zorgden we ervoor dat kasteel en landgoed in goede staat van onderhoud bleven. Sinds kort is het in bezit gekomen van Lisman en Lisman.'

'Ik ben erg blij met deze wending. Niet alleen omdat de naam van mijn restaurant meermalen in verband werd gebracht met het faillissement van mijn verhuurder, maar ook omdat de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van de bovengelegen verdiepingen in het kasteel en de bijgebouwen. Er zijn plannen voor de verhuur van hoogwaardige kantoorruimte in het kasteel, de koetshuizen en de orangerie', aldus Van Doorn.

Nieuw elan voor historische plek

Lisman en Lisman heeft in het verleden blijk gegeven van een grote passie voor historie en voor kasteel Heemstede in het bijzonder. Van Doorn: “Ik heb alle vertrouwen in Lisman en Lisman en ik verheug me op de samenwerking. De bedrijvigheid in het kasteel en de bijgebouwen zal ons én onze gasten goed doen. Samen met mijn vrouw Marita en mijn team ben ik volop nieuwe plannen aan het maken. We verheugen ons op de toekomst en op de nieuwe impulsen, want deze mooie historische plek verdient nieuw elan en levendigheid.”

Over Restaurant Kasteel Heemstede Houten

Het restaurant van SVH Meesterkok André van Doorn is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel restaureerde kasteel Heemstede in Houten. De oude gewelven, marmeren vloeren, intieme ruimten en het terras aan het water van de slotgracht maken het tot een gewilde plek. Van Doorns basis is de Franse klassieke keuken, zijn gerechten zijn hoog op smaak en modern uitgevoerd en gepresenteerd.

Restaurant Kasteel Heemstede heeft één Michelinster, 16 Gault&Millau-punten, staat op plaats 33 in de Lekker top 100 en is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: