Sterrenchef André van Doorn blij met nieuwe eigenaar kasteel Heemstede Houten

31 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Er is een koper gevonden voor landgoed en kasteel Heemstede in Houten. Voor patron-cuisinier André van Doorn, die een deel van het kasteel huurt voor zijn sterrenrestaurant, komt er na vier jaar een einde aan een onzekere situatie nadat de vorige eigenaar Phanos in 2012 failliet ging. Nu de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant in het kasteel gehuisvest kan blijven, is de toekomst van het restaurant op deze prachtige historische locatie gewaarborgd.

Blij met nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar is de bouw- en vastgoedonderneming Lisman en Lisman uit Zeist, die samen met restaurateur André van Doorn en nieuw aan te trekken huurders het kasteel en het landgoed een nieuwe impuls gaat geven.


SVH Meesterkok André van Doorn: 'Nadat eigenaar-verhuurder Phanos in 2012 failliet ging, lukte het maar niet om een nieuwe koper voor het kasteel en het landgoed te vinden. In overleg met de curator kon ik de onderste verdieping van het kasteel waarin mijn restaurant gevestigd is blijven huren en gezamenlijk zorgden we ervoor dat kasteel en landgoed in goede staat van onderhoud bleven. Sinds kort is het in bezit gekomen van Lisman en Lisman.'

'Ik ben erg blij met deze wending. Niet alleen omdat de naam van mijn restaurant meermalen in verband werd gebracht met het faillissement van mijn verhuurder, maar ook omdat de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van de bovengelegen verdiepingen in het kasteel en de bijgebouwen. Er zijn plannen voor de verhuur van hoogwaardige kantoorruimte in het kasteel, de koetshuizen en de orangerie', aldus Van Doorn.

Nieuw elan voor historische plek

Lisman en Lisman heeft in het verleden blijk gegeven van een grote passie voor historie en voor kasteel Heemstede in het bijzonder. Van Doorn: “Ik heb alle vertrouwen in Lisman en Lisman en ik verheug me op de samenwerking. De bedrijvigheid in het kasteel en de bijgebouwen zal ons én onze gasten goed doen. Samen met mijn vrouw Marita en mijn team ben ik volop nieuwe plannen aan het maken. We verheugen ons op de toekomst en op de nieuwe impulsen, want deze mooie historische plek verdient nieuw elan en levendigheid.”

Over Restaurant Kasteel Heemstede Houten

Het restaurant van SVH Meesterkok André van Doorn is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel restaureerde kasteel Heemstede in Houten. De oude gewelven, marmeren vloeren, intieme ruimten en het terras aan het water van de slotgracht maken het tot een gewilde plek. Van Doorns basis is de Franse klassieke keuken, zijn gerechten zijn hoog op smaak en modern uitgevoerd en gepresenteerd.

Restaurant Kasteel Heemstede heeft één Michelinster, 16 Gault&Millau-punten, staat op plaats 33 in de Lekker top 100 en is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: