Sterrenchef André van Doorn blij met nieuwe eigenaar kasteel Heemstede Houten

31 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Er is een koper gevonden voor landgoed en kasteel Heemstede in Houten. Voor patron-cuisinier André van Doorn, die een deel van het kasteel huurt voor zijn sterrenrestaurant, komt er na vier jaar een einde aan een onzekere situatie nadat de vorige eigenaar Phanos in 2012 failliet ging. Nu de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant in het kasteel gehuisvest kan blijven, is de toekomst van het restaurant op deze prachtige historische locatie gewaarborgd.

Blij met nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar is de bouw- en vastgoedonderneming Lisman en Lisman uit Zeist, die samen met restaurateur André van Doorn en nieuw aan te trekken huurders het kasteel en het landgoed een nieuwe impuls gaat geven.


SVH Meesterkok André van Doorn: 'Nadat eigenaar-verhuurder Phanos in 2012 failliet ging, lukte het maar niet om een nieuwe koper voor het kasteel en het landgoed te vinden. In overleg met de curator kon ik de onderste verdieping van het kasteel waarin mijn restaurant gevestigd is blijven huren en gezamenlijk zorgden we ervoor dat kasteel en landgoed in goede staat van onderhoud bleven. Sinds kort is het in bezit gekomen van Lisman en Lisman.'

'Ik ben erg blij met deze wending. Niet alleen omdat de naam van mijn restaurant meermalen in verband werd gebracht met het faillissement van mijn verhuurder, maar ook omdat de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van de bovengelegen verdiepingen in het kasteel en de bijgebouwen. Er zijn plannen voor de verhuur van hoogwaardige kantoorruimte in het kasteel, de koetshuizen en de orangerie', aldus Van Doorn.

Nieuw elan voor historische plek

Lisman en Lisman heeft in het verleden blijk gegeven van een grote passie voor historie en voor kasteel Heemstede in het bijzonder. Van Doorn: “Ik heb alle vertrouwen in Lisman en Lisman en ik verheug me op de samenwerking. De bedrijvigheid in het kasteel en de bijgebouwen zal ons én onze gasten goed doen. Samen met mijn vrouw Marita en mijn team ben ik volop nieuwe plannen aan het maken. We verheugen ons op de toekomst en op de nieuwe impulsen, want deze mooie historische plek verdient nieuw elan en levendigheid.”

Over Restaurant Kasteel Heemstede Houten

Het restaurant van SVH Meesterkok André van Doorn is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel restaureerde kasteel Heemstede in Houten. De oude gewelven, marmeren vloeren, intieme ruimten en het terras aan het water van de slotgracht maken het tot een gewilde plek. Van Doorns basis is de Franse klassieke keuken, zijn gerechten zijn hoog op smaak en modern uitgevoerd en gepresenteerd.

Restaurant Kasteel Heemstede heeft één Michelinster, 16 Gault&Millau-punten, staat op plaats 33 in de Lekker top 100 en is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: