Sterrenchef André van Doorn blij met nieuwe eigenaar kasteel Heemstede Houten

31 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Er is een koper gevonden voor landgoed en kasteel Heemstede in Houten. Voor patron-cuisinier André van Doorn, die een deel van het kasteel huurt voor zijn sterrenrestaurant, komt er na vier jaar een einde aan een onzekere situatie nadat de vorige eigenaar Phanos in 2012 failliet ging. Nu de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant in het kasteel gehuisvest kan blijven, is de toekomst van het restaurant op deze prachtige historische locatie gewaarborgd.

Blij met nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar is de bouw- en vastgoedonderneming Lisman en Lisman uit Zeist, die samen met restaurateur André van Doorn en nieuw aan te trekken huurders het kasteel en het landgoed een nieuwe impuls gaat geven.


SVH Meesterkok André van Doorn: 'Nadat eigenaar-verhuurder Phanos in 2012 failliet ging, lukte het maar niet om een nieuwe koper voor het kasteel en het landgoed te vinden. In overleg met de curator kon ik de onderste verdieping van het kasteel waarin mijn restaurant gevestigd is blijven huren en gezamenlijk zorgden we ervoor dat kasteel en landgoed in goede staat van onderhoud bleven. Sinds kort is het in bezit gekomen van Lisman en Lisman.'

'Ik ben erg blij met deze wending. Niet alleen omdat de naam van mijn restaurant meermalen in verband werd gebracht met het faillissement van mijn verhuurder, maar ook omdat de nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat het restaurant meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van de bovengelegen verdiepingen in het kasteel en de bijgebouwen. Er zijn plannen voor de verhuur van hoogwaardige kantoorruimte in het kasteel, de koetshuizen en de orangerie', aldus Van Doorn.

Nieuw elan voor historische plek

Lisman en Lisman heeft in het verleden blijk gegeven van een grote passie voor historie en voor kasteel Heemstede in het bijzonder. Van Doorn: “Ik heb alle vertrouwen in Lisman en Lisman en ik verheug me op de samenwerking. De bedrijvigheid in het kasteel en de bijgebouwen zal ons én onze gasten goed doen. Samen met mijn vrouw Marita en mijn team ben ik volop nieuwe plannen aan het maken. We verheugen ons op de toekomst en op de nieuwe impulsen, want deze mooie historische plek verdient nieuw elan en levendigheid.”

Over Restaurant Kasteel Heemstede Houten

Het restaurant van SVH Meesterkok André van Doorn is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel restaureerde kasteel Heemstede in Houten. De oude gewelven, marmeren vloeren, intieme ruimten en het terras aan het water van de slotgracht maken het tot een gewilde plek. Van Doorns basis is de Franse klassieke keuken, zijn gerechten zijn hoog op smaak en modern uitgevoerd en gepresenteerd.

Restaurant Kasteel Heemstede heeft één Michelinster, 16 Gault&Millau-punten, staat op plaats 33 in de Lekker top 100 en is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: