Steeds meer gedeeltelijk rookvrije terrassen

6 augustus 2015
Steeds meer gedeeltelijk rookvrije terrassen

Het Longfonds merkt op dat steeds meer horecazaken de laatste tijd gedeeltelijk overgaan op "rookvrije":http://www.decafekrant.nl/?q=rookvrij&x=zoeken terrassen. Een woordvoerder van
het fonds zegt tegen "nu.nl":http://www.nu.nl/gezondheid/4101496/terrassen-in-toekomst-vaker-rookvrij.html dat steeds meer zaken rookvrije zones instellen omdat klanten daar om vragen.

*Bewustwording groeit snel*
De eigenaar van het Tilburgse café Anvers maakte deze week zijn terras al gedeeltelijk rookvrij. Volgens hem is driekwart van zijn bezoekers hier voorstander van. In steden als New York mag helemaal niet gerookt worden op terrassen. Het Longfonds vindt dat we hier nog op achterlopen, maar dat de bewustwording in Nederland snel groeit.

*Ruimte voor rokers*
Koninklijke Horeca Nederland vindt dat er ruimte moet blijven voor rokers in de horeca, maar dat ondernemers moeten doen wat zij zelf zinvol vinden. Ook het Gastvrijheidsgilde, een beroepsvereniging, zegt dat er in de horeca ruimte moet blijven voor rokers. Volgens de vereniging zal de roep om een rookverbod op het terras sterker worden.

*Ondernemers nemen initiatief*
Het initiatief voor een rookvrij terras komt vanuit de ondernemers zelf, en dat is opvallend. Het Longfonds noemt dit heel hoopgevend.

Overig nieuws