Meldpunt faillissementsfraude horeca

28 november 2012 |
Meldpunt faillissementsfraude horeca<

FNV Horeca opent een meldpunt om fraude bij faillissementen in de horeca aan te kaarten. De vakbond heeft dit gedaan, omdat ze de afgelopen periode steeds meer signalen hierover heeft ontvangen.

Faillissementsfraude
Als een werkgever bankroet gaat en er een nieuwe exploitant is die de zaak overneemt, dan hoeft de nieuwe uitbater het personeel niet over te nemen. Hiervoor worden soms onoverzichtelijke constructies en schimmige spelletjes ingezet, zo vindt FNV Horeca. Uit eerder onderzoek (2005) is gebleken dat bij 29 procent van de faillissementen in de horeca het vermoeden bestond dat het om faillissementsfraude ging.

Uit ander onderzoek blijkt dat de invoering van de nieuwe Wet controle rechtspersonen per 1 juli 2011, die meer toezicht en een strengere aanpak op faillissementsfraude zou beloven, weinig heeft opgeleverd.

Aandacht gevraagd
Aangezien het vaak moeilijk te bewijzen is dat bij een faillissement sprake is van fraude, heeft FNV Horeca een meldpunt geopend. Afhankelijk van de meldingen zullen deze in een zwartboek worden opgenomen of zal er opnieuw onderzoek uitgevoerd worden om het onderwerp weer prominent op de (politieke) agenda te krijgen.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: