Souschef La Provence Driebergen strijdt om prestigieuze titel

16 september 2019 | Thijs Jacobs

Jelle Horst vertrekt dinsdag 17 september naar het Canadese Calgary om namens Nederland deel te nemen aan de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. Met 23 andere talenten strijdt de souschef van sterrestaurant La Provence in Driebergen vrijdag 20 september om de winst in deze prestigieuze kookwedstrijd.

Jelle Horst moet het in de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 in Calgary opnemen tegen 23 andere getalenteerde chefs uit evenzoveel landen. Ze bereiden een driegangenmenu, dat wordt beoordeeld door een internationale jury van topkoks.

De Nederlandse deelnemer wordt in Canada begeleid door Michel Oude Booijink, die twee jaar geleden in dienst van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte als tweede eindigde in de internationale finale. Om zich optimaal voor te bereiden, heeft Jelle Horst onder meer een week stage gelopen in Londen.

Nederlandse finale

Jelle Horst was in februari de beste in de Nederlandse finale, waaraan werd deelgenomen door zes talenten. Ze kookten met ingrediënten uit een black box een voor-, hoofd- en nagerecht voor vier personen. De jury beoordeelde zowel zijn technieken en organisatie in de keuken als de originaliteit en smaak van de gerechten als beste.

Over de wedstrijd

De internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition wordt al sinds 1977 jaarlijks gehouden en is een initiatief van La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs. Jelle Horst is de derde Nederlander die deelneemt aan de internationale finale. In 2017 was Michel Oude Booijink de eerste landelijke winnaar en eindigde hij mondiaal op plaats 2. Vorig jaar vertegenwoordigde Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden ons land.

Over Chaîne des Rôtisseurs

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs is een vereniging van liefhebbers (amateurleden en professionals) van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Van ieder aangesloten restaurant of hotel is minimaal één medewerker lid, meestal de eigenaar of chef-kok.
Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie, waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: