Sobere kroning of groots uitpakken?

30 januari 2013 |
Sobere kroning of groots uitpakken?<

Over de kroning van Willem Alexander zei premier Rutte: "Het moet een onvergetelijk feest worden, uiteraard op de sobere wijze die past bij deze tijd." Kan Nederland niet veel beter groots uitpakken?
Dit met het oog om Nederland als toeristische bestemming (nog) beter op de kaart te zetten. De troonsopvolging zou een mooie aangelegenheid zijn om het aantal inkomende toeristen nog verder op te schroeven dan wordt verwacht
Oranjegekte gebruiken
"Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is blij met de aandacht en de positieve impact die de aandacht voor het Koninklijk Huis en de troonsopvolging heeft op het merk ‘Holland’. Als NBTC spelen we hier natuurlijk zoveel mogelijk op in om Nederland in het buitenland te promoten als toeristische en zakelijke bestemming. We maken hierbij graag gebruik van de ‘oranjegekte’ om zo de wereld mee te laten delen in het typische oranjegevoel", zo laat woordvoerder Thérèse Ariaans van het NBTC desgevraagd weten.

Focus online
"We zetten daarbij vooral in op de internationale websites holland.com en voeden het oranjegevoel met onze social media kanalen (facebook, twitter, Visit Holland App)."

Buurlanden
Vooral in België en Duitsland wordt de troonsafstand- en opvolging breed uitgemeten. Ook in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken en Zweden is er veel (media-)aandacht. Ook in Argentinië en Japan is er uitzonderlijk veel aandacht voor ‘Holland’. Ook in landen waar mensen nog nooit van Nederland hebben gehoord, staat Nederland ineens op de kaart. Ariaans: "Dit merken we onder andere aan de bezoekersaantallen van de website www.holland.com Die wordt de laatste dagen opvallend vaak bezocht, gemiddeld ruim twee keer zoveel dan normaal. Uit Japan en de VS zelfs vier keer zoveel. Uit Argentinië trekken we de laatste dagen zelfs acht maal zoveel websitebezoekers."
Passend feest
Het is de nadrukkelijke wens van koningin Beatrix dat de troonswisseling op 30 april sober en binnen de financiële grenzen van de huidige economisch moeilijke tijd wordt gevierd. "Het NBTC kijkt uit naar een mooie dag en een (passend) groot feest. Dat draagt bij aan de Holland-promotie en het zet Nederland internationaal op de kaart."

Foto: flickr.com/srslyguys

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: