Snijbonenstamppot met serranoham

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Snijbonenstamppot met serranoham

Ingrediënten (4 personen)

1 kilo aardappelen, geschild en in vieren
350 gram snijbonen
8 dunne plakjes serranoham
klont boter
scheut melk
200 gram gare witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
50 gram pijnboompitten, geroosterd
25 gram rucola
peper en zout

Bereiding

Kook de aardappelen in water met een beetje zout gaar. Snijd de snijbonen in smalle ruiten en kook ze in water met een beetje zout beetgaar. Trek de serranoham in stukken.
Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper grof. Roer de boter en melk erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Giet de snijbonen af en schep ze met de witte bonen door de puree. Verdeel de serranoham en pijnboompitten en garneer met een plukje rucola.

Overig nieuws