Slecht nieuws: wijn wordt echt duurder volgend jaar

30 augustus 2017 | Thijs Jacobs

In juli werd er al voor gewaarschuwd, maar de boze droom van iedere wijnliefhebber is waarheid geworden. De wijnoogst in Europa is voor een groot deel mislukt vanwege extreem weer. 

Wanneer begin volgend jaar de productie van 2017 op de markt komt, zal de consument het in de portemonnee gaan merken. Frankrijk verwacht in 2017 zelfs 18 procent minder wijn te produceren vergeleken met het voorgaande jaar. In bepaalde gebieden in Spanje ligt dat percentage nog hoger.

Hoeveel duurder wordt wijn?

Bij goedkopere wijnen gaat het om een prijsverhoging van vijftig tot zestig cent, terwijl je bij duurdere wijnen straks enkele euro's duurder uit bent. Naar verwachting zijn het vooral de wijnboeren die de ergste klappen opvangen. Naar verluidt hanteren supermarkten de 'magische grens' van 3,44 euro als gemiddelde prijs voor een fles wijn. Als wijn gemiddeld duurder is, dan haakt de consument af. Ilja Gort vertelde in het AD dat hij verwacht dat supermarkten de wijnboeren 'gaan uitknijpen' en dat er meer wijn wordt geïmporteerd uit landen zoals Chili en Argentinië. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: