Simple opent restaurant in de oude Pastoefabriek Utrecht

25 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Na een aantal succesvolle jaren op de Lange Nieuwstraat is restaurant Simple klaar voor een nieuwe stap en verhuist in het eerste kwartaal van 2017 naar de oude Pastoefabriek.
Op de Lange Nieuwstraat is er onvoldoende ruimte om te groeien. Deze is gevonden in de wijk Rotsoord. De in ontwikkeling zijnde wijk, het industriële karakter van het pand, de parkeermogelijkheden voor de deur en natuurlijk het terras aan de Vaartsche Rijn maakt dit een unieke kans.


In het oude Ketelhuis (anno 1969) waar men vroeger de stroom opwekte voor de gehele fabriek zal Simple vanaf het eerste kwartaal van 2017 haar deuren openen. Binnen zal er plek zijn voor 50 personen met een terras aan het water van de Vaartsche Rijn.
De ruimte zal zo origineel mogelijk gelaten worden, de leidingen, takels en de stoomketel blijven zichtbaar. Tot begin van dit jaar was de fabriek nog volop in gebruik. Door de ruim 8 meter hoge glazen voorgevel is zicht op de schitterende Vaartsche Rijn.
De informele sfeer, gastvrijheid, het meer gerechten menu alsmede de gehele brigade zal gewoon mee verhuizen naar deze unieke locatie.


Naast het Ketelhuis zal er in de oude Mallenkamer (anno 1893) mogelijkheid zijn voor besloten bijeenkomsten. Verder zullen er zich in de Pastoefabriek bedrijven uit de creatieve sector, de HKU en een café-restaurant in de oude Zagerij (anno 1927) vestigen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: