Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

19 mei 2015 |
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui<

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit
handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het best verwerkt in culinaire gerechten en daarmee het dagelijks gebruik van tafelzuren stimuleert. Oos Kesbeke prees Sidney voor zijn vakmanschap en durf. General manager Roberto Payer van Waldorf Astoria Amsterdam deelt met trots in het eerbetoon.

Foto (v.l.n.r.): Oos Kesbeke, Sidney Schutte en Roberto Payer

Zesde winnaar
Meesterkok Sidney Schutte is de zesde chef die de Zilveren Ui in ontvangst heeft genomen. Zijn voorgangers zijn topchefs Paul Fagel (Arsenaal Restaurants, Naarden in 2008), Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht in 2009), Lucas Rive (Lucas Rive, Hoorn in 2010), Ron Blaauw (Ron Gastrobar, Amsterdam in 2011) en Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam in 2013).

Innoverende chef
Oos Kesbeke prees Sidney Schutte voor zijn vakmanschap en durf: "In 2006 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de keuken behaald. Je hebt zowel in De Librije als in Amber, by Richard Ekkebus in Hong Kong en het afgelopen jaar in Librije’s Zusje Amsterdam, laten zien dat je een internationale topkok bent. Om op dat niveau te functioneren moet je niet alleen geweldig kunnen koken, maar ook nieuwe wegen inslaan en risico's nemen. Ik ben enorm trots dat ik jou als zesde topkok de Zilveren Ui mag aanbieden. Het is een culinaire onderscheiding die past bij een innoverende chef zoals jij."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: