Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

19 mei 2015 |
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui<

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit
handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het best verwerkt in culinaire gerechten en daarmee het dagelijks gebruik van tafelzuren stimuleert. Oos Kesbeke prees Sidney voor zijn vakmanschap en durf. General manager Roberto Payer van Waldorf Astoria Amsterdam deelt met trots in het eerbetoon.

Foto (v.l.n.r.): Oos Kesbeke, Sidney Schutte en Roberto Payer

Zesde winnaar
Meesterkok Sidney Schutte is de zesde chef die de Zilveren Ui in ontvangst heeft genomen. Zijn voorgangers zijn topchefs Paul Fagel (Arsenaal Restaurants, Naarden in 2008), Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht in 2009), Lucas Rive (Lucas Rive, Hoorn in 2010), Ron Blaauw (Ron Gastrobar, Amsterdam in 2011) en Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam in 2013).

Innoverende chef
Oos Kesbeke prees Sidney Schutte voor zijn vakmanschap en durf: "In 2006 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de keuken behaald. Je hebt zowel in De Librije als in Amber, by Richard Ekkebus in Hong Kong en het afgelopen jaar in Librije’s Zusje Amsterdam, laten zien dat je een internationale topkok bent. Om op dat niveau te functioneren moet je niet alleen geweldig kunnen koken, maar ook nieuwe wegen inslaan en risico's nemen. Ik ben enorm trots dat ik jou als zesde topkok de Zilveren Ui mag aanbieden. Het is een culinaire onderscheiding die past bij een innoverende chef zoals jij."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: