Sidney Schutte in Taste of Waldorf Astoria

21 oktober 2015 |
Sidney Schutte in Taste of Waldorf Astoria

Sidney Schutte executive chef van "Waldorf Astoria":http://www.hospitality-management.nl/?q=waldorf+astoria&x=zoeken Amsterdam en tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam, is een van de vijf geselecteerde masterchefs voor deelname aan Taste of Waldorf Astoria, een wereldwijd culinaire competitie van Waldorf Astoria Hotels.

Uitdaging
Na het debuut in 2014 gaan opnieuw vijf toonaangevende Waldorf Astoria chefs met elkaar de strijd aan om een ‘nieuw iconisch gerecht’ te bedenken dat geschikt is om wereldwijd op de kaart te zetten. Sidney Schutte gaat de uitdaging aan met collega’s in New Orleans (VS), Beijing (China), Jeruzalem (Israël) en Orlando (VS).

Vegetarisch
De kok heeft al een duidelijk idee welke kant hij op zou willen: "Vegetarisch, wat mij betreft. Ik kijk naar de toekomst en wil duurzaamheidsprincipes toepassen, ook op het allerhoogste niveau. We moeten wereldwijd naar een gezondere eetstijl met minder proteïnen. De kunst van vegetarisch koken op topniveau is gerechten maken waarin je de proteïnen niet mist. Daar ligt voor mij de uitdaging. En die ga ik voor deze Taste of Waldorf-competitie graag aan, samen met mijn Texaanse gelegenheidscollega Grae Nonas."

Trots
Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, is trots dat zijn executive chef Sidney Schutte voor dit evenement is geselecteerd: "Het is fantastisch dat we op dit mondiale podium het culinaire topniveau dat we hier in Amsterdam realiseren, breed over het voetlicht kunnen brengen."

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: