Siciliaans talent in de keuken van 5&33

19 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Dat je in Amsterdam overheerlijke truffelpasta en tiramisú kunt bestellen bij 5&33 Kitchen, is al jaren bij locals bekend. De mediterrane keuken met sterke Italiaanse invloeden van 5&33 in art’otel amsterdam is er een van niveau.

Roots

Aan het roer staat de Siciliaanse Nadia Frisina, die op weergaloze wijze haar roots in de gerechten verwerkt. Italië is bekend als een van de landen die de mediterrane keuken heeft gevormd en wordt zelfs door Unesco als cultureel erfgoed aangeduid. Op het 5&33 menu staan daarom veel seizoensgebonden verse groenten en fruit, pasta’s, vis en olijfolie. De pasta is ongelofelijk populair en wordt dagelijks – evenals het brood – vers en met de hand gemaakt.

Toprestaurants

Nadia heeft haar Italiaanse kookkunsten geperfectioneerd in eigen land, toen ze in de restaurants van verschillende vijfsterrenhotels werkte. Daarna is ze al snel uitgevlogen om haar vernieuwende visie op de Italiaanse keuken te delen met de rest van de wereld. Ze werkte in toprestaurants in o.a. Peking, Macau, Londen en New York, en werd uitgeroepen tot meesterchef van het exclusieve resort van fashionmerk ‘Iceberg’.

Nu zet ze haar Siciliaanse roots in voor de 5&33 Kitchen, gewoon in Amsterdam! Zo heeft ze bijvoorbeeld couscous op de kaart gezet: een ingrediënt dat wordt gezien als typisch Marokkaans, maar is naar Sicilië gebracht door de Moren in de 11e eeuw en werd snel opgenomen in de traditionele keuken van het eiland. Nadia en haar team zijn echte ambassadeurs van het rijke erfgoed van de Italiaanse keuken. Zij streven ernaar het verhaal van Sicilië en Italië te vertellen met recepten van oudsher maar dan met een moderne twist.

Authentieke recepten

Nadia: 'Sommige recepten zijn zelfs 800 jaar oud en zijn van moeder op dochter doorgegeven. Ik ben trots op mijn achtergrond en probeer dit ook zo goed mogelijk in de gerechten te verwerken, evenals de jarenlange ervaring die ik heb opgedaan in verschillende restaurants wereldwijd.'

Als echte truffelkoningin laat Nadia om de dag verse truffels uit Italië komen. Hiermee wordt de Tagliolini met vers truffelschaafsel bereid. Dit gerecht maakt ze compleet met boter en Parmezaanse kaas. Een echte delicatesse voor iedereen die gek is op truffels! Risotto carnaroli Naast de truffelpasta heeft Nadia nog meer favorieten op het menu. Een van de signature dishes die Nadia heeft toegevoegd aan het menu is de risotto carnaroli, met seizoensgebonden groenten en Parmezaanse kaas. Deze wordt gemaakt met de uitstekende rijstkorrels van Lombardy, uit NoordItalië.

Lokale producten

Nadia gebruikt lokale en regionale producten waar mogelijk, als onderdeel van Italiaanse traditie om zo lokaal mogelijk te werken, maar vertaalt dit altijd naar mediterrane gerechten met Siciliaanse invloeden. Tot slot het dessert: volgens Nadia kan een heerlijke tiramisú niet ontbreken om de Italiaanse avond compleet af te maken. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: