Shareatable brengt gasten samen aan tafel

13 april 2011 |
Shareatable brengt gasten samen aan tafel<

Voor veel (zaken)reizigers is het alleen moeten eten in hotels en restaurants niet altijd een pretje. Het kan saai zijn en andere gasten kunnen zo lijken te staren. De drempel om te vragen of men bij iemand anders aan tafel mag gaan zitten is echter hoog. Shareatable is een nieuw initiatief om het voor reizigers makkelijker te maken om samen te eten.
Tafeltje delen
In deelnemende restaurants wordt per avond een tafel aangewezen die bedoeld is om te delen en waar mensen zomaar aan kunnen schuiven. Een kaartje met het Shareatable-logo geeft aan dat de tafel is bedoeld om te delen. Verder zijn er geen spelregels of bijbedoelingen. Op de website Shareatable.org kunnen gasten zien welke hotels en restaurants meedoen. Horecaondernemers kunnen er terecht om zich aan te melden.
Praters consumeren
Dit initiatief is aantrekkelijk voor de (zaken)reiziger maar ook interessant voor de (hotel)restaurants. Immers, meer gezelligheid in het restaurant trekt meer gasten en levert dus meer omzet op. Bovendien, mensen die aan de praat raken met elkaar consumeren meer.

Onder de aandacht
De oprichtsters, Martina Grutterink en Liz Luyben, reizen zelf veel voor hun werk en leerden elkaar kennen toen ze bij toeval een tafel deelden. Grutterink legt uit: "We kijken momenteel hoe hotelondernemers en restaurateurs het initiatief onder de aandacht kunnen brengen bij hun gasten en hoe ze ermee kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan informatie ophangen in de hotellift. Ook kan het personeel uitleg geven wanneer een restaurantgast binnenkomt of een hotelgast incheckt bij de receptie. Hier kun je bijvoorbeeld extra kaartjes neerleggen."

Allen eten
“Het idee is ook om wat meer gezelligheid te brengen in de wereld.” vult Luyben aan, “Iedereen heeft 500 Facebook-vrienden en intussen zit je toch alleen te eten. Dat klopt toch niet?”

Spanje-connectie
Wie de website nu bezoekt komt eetadressen tegen in Nederland en Spanje. "Die Spanje-connectie komt omdat we voor ons werk veel in Spanje reizen. Ik heb er ook een eigen bedrijf", legt Grutterink uit. Het doel? Heel Europa? Grutterink vervolgt: "Dat zou natuurlijk wel geweldig zijn."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: