Sander Allegro nieuwe directeur AmsterdamDiner Foundation

31 augustus 2017 | Roy Spijker

Met ingang van 1 oktober 2017 treedt Sander Allegro (49) aan als directeur van AmsterdamDiner Foundation. Allegro volgt hiermee Robert Weyhenke op die eerder dit jaar heeft aangeven na 25 jaar (én 25 diners) zijn functie te willen overdragen.

Het bestuur van AmsterdamDiner Foundation is blij dat zij Sander Allegro bereid heeft gevonden om aan te treden als de nieuwe directeur. Samen met hem vervolgen zij vol passie en vertrouwen naar een wereld zonder aids.

Bestuurs voorzitter Jacques Kuyf hierover: “Werken aan een wereld zonder aids vraagt om een niet aflatende betrokkenheid van onze organisatie om fondsen te werven die aangewend worden voor nationale en internationale projecten en doelen. Wij hebben in Sander Allegro de persoon gevonden die onze activiteiten kan vernieuwen en onze ambitieuze doelstellingen kan realiseren. Zijn visie, achtergrond en persoonlijkheid waren doorslaggevend voor onze keuze voor hem.”

Sander Allegro: “Het is eervol om juist in deze fase directeur te worden van AmsterdamDiner Foundation. We gaan een cruciale fase in, waarin het behalen van het doel: “een wereld zonder aids ” nu echt in zicht komt. Maar we zijn er nog niet; er is nog veel geld, onderzoek en inspanning nodig. Het werven van fondsen hiervoor bij het bedrijfsleven en vermogende particulieren is een continue proces met het jaarlijkse AmsterdamDiner als hoogtepunt. Ik zie het als mijn belangrijkste taak om – samen met het team – met passie, creativiteit en veel energie de opbrengsten verder te maximaliseren. Ik beschouw het als een grote eer om het stokje over te nemen van AmsterdamDiner-oprichter Robert Weyhenke en kijk ernaar uit om in zijn voetsporen te treden en samen met de sponsoren, het team, het bestuur en de vrijwilligers in nauwe samenwerking met Aidsfonds een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan AmsterdamDiner Foundation.

Sander Allegro heeft net als het AmsterdamDiner zijn roots in de hotelsector. Gastvrijheid, strategie, verbinding en innovatie zijn de kernbegrippen in zijn professionele activiteiten. Allegro was 25 jaar parttime verbonden aan Hotelschool The Hague. Sinds 2000 werkt hij daarnaast vanuit zijn adviespraktijk Allegro INNovationS aan advies- en trainingsprojecten voor het bedrijfsleven en is hij actief als bestuurder/commissaris/ toezichthouder bij diverse organisaties. Allegro zal deze activiteiten blijven combineren met het directeurschap van AmsterdamDiner Foundation.

Per december aanstaande draagt Robert Weyhenke al zijn werkzaamheden over aan Sander Allegro. Het bestuur is Robert zeer veel dank verschuldigd. Onder zijn leiding en tomeloze inzet heeft hij vanaf 1992 bereikt dat er miljoenen euro’s voor onze doelen zijn opgehaald. Deze gelden zijn immer aangewend voor innovatieve en baanbrekende projecten.

Robert Weyhenke: “Ik draag met trots en dankbaarheid mijn werkzaamheden over aan Sander Allegro. Het bestuur heeft in hem een waardig opvolger gevonden. Ik neem op een mooi moment afscheid. Het 25ste Diner dat in juni werd gehouden, bracht een recordbedrag op. In 25 jaar hebben we zoveel gerealiseerd en daarvoor ben ik dankbaar. Ik wens Sander Allegro vooral heel veel succes en plezier toe. Het is een fantastisch doel om aan te werken. Bovendien wil ik iedereen bedanken die mij gesteund heeft. Het was een intense en bijzondere tijd. Waar ik bovenal met trots op terug mag kijken.”

Het 26ste AmsterdamDiner zal in 2018 plaatsvinden op zaterdag 16 juni 2018!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: