Sander Allegro nieuwe directeur AmsterdamDiner Foundation

31 augustus 2017 | Roy Spijker

Met ingang van 1 oktober 2017 treedt Sander Allegro (49) aan als directeur van AmsterdamDiner Foundation. Allegro volgt hiermee Robert Weyhenke op die eerder dit jaar heeft aangeven na 25 jaar (én 25 diners) zijn functie te willen overdragen.

Het bestuur van AmsterdamDiner Foundation is blij dat zij Sander Allegro bereid heeft gevonden om aan te treden als de nieuwe directeur. Samen met hem vervolgen zij vol passie en vertrouwen naar een wereld zonder aids.

Bestuurs voorzitter Jacques Kuyf hierover: “Werken aan een wereld zonder aids vraagt om een niet aflatende betrokkenheid van onze organisatie om fondsen te werven die aangewend worden voor nationale en internationale projecten en doelen. Wij hebben in Sander Allegro de persoon gevonden die onze activiteiten kan vernieuwen en onze ambitieuze doelstellingen kan realiseren. Zijn visie, achtergrond en persoonlijkheid waren doorslaggevend voor onze keuze voor hem.”

Sander Allegro: “Het is eervol om juist in deze fase directeur te worden van AmsterdamDiner Foundation. We gaan een cruciale fase in, waarin het behalen van het doel: “een wereld zonder aids ” nu echt in zicht komt. Maar we zijn er nog niet; er is nog veel geld, onderzoek en inspanning nodig. Het werven van fondsen hiervoor bij het bedrijfsleven en vermogende particulieren is een continue proces met het jaarlijkse AmsterdamDiner als hoogtepunt. Ik zie het als mijn belangrijkste taak om – samen met het team – met passie, creativiteit en veel energie de opbrengsten verder te maximaliseren. Ik beschouw het als een grote eer om het stokje over te nemen van AmsterdamDiner-oprichter Robert Weyhenke en kijk ernaar uit om in zijn voetsporen te treden en samen met de sponsoren, het team, het bestuur en de vrijwilligers in nauwe samenwerking met Aidsfonds een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan AmsterdamDiner Foundation.

Sander Allegro heeft net als het AmsterdamDiner zijn roots in de hotelsector. Gastvrijheid, strategie, verbinding en innovatie zijn de kernbegrippen in zijn professionele activiteiten. Allegro was 25 jaar parttime verbonden aan Hotelschool The Hague. Sinds 2000 werkt hij daarnaast vanuit zijn adviespraktijk Allegro INNovationS aan advies- en trainingsprojecten voor het bedrijfsleven en is hij actief als bestuurder/commissaris/ toezichthouder bij diverse organisaties. Allegro zal deze activiteiten blijven combineren met het directeurschap van AmsterdamDiner Foundation.

Per december aanstaande draagt Robert Weyhenke al zijn werkzaamheden over aan Sander Allegro. Het bestuur is Robert zeer veel dank verschuldigd. Onder zijn leiding en tomeloze inzet heeft hij vanaf 1992 bereikt dat er miljoenen euro’s voor onze doelen zijn opgehaald. Deze gelden zijn immer aangewend voor innovatieve en baanbrekende projecten.

Robert Weyhenke: “Ik draag met trots en dankbaarheid mijn werkzaamheden over aan Sander Allegro. Het bestuur heeft in hem een waardig opvolger gevonden. Ik neem op een mooi moment afscheid. Het 25ste Diner dat in juni werd gehouden, bracht een recordbedrag op. In 25 jaar hebben we zoveel gerealiseerd en daarvoor ben ik dankbaar. Ik wens Sander Allegro vooral heel veel succes en plezier toe. Het is een fantastisch doel om aan te werken. Bovendien wil ik iedereen bedanken die mij gesteund heeft. Het was een intense en bijzondere tijd. Waar ik bovenal met trots op terug mag kijken.”

Het 26ste AmsterdamDiner zal in 2018 plaatsvinden op zaterdag 16 juni 2018!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: