Samenwerking tussen Oud London Horeca en opleider KPE

18 april 2017 | Thijs Jacobs

KPE, specialist in opleidingen, trainingen en cursussen voor de bouw- en vastgoedbranche, heeft de ambitie om dit jaar vele duizenden cursisten te trainen en/of op te leiden. Een hoge kwaliteit dienstverlening op bijzondere locaties verspreid over Nederland is daarbij een belangrijke eis. De kwaliteit van de accommodatie heeft immers een positief effect op de kwaliteit van de training.


“Bij KPE Morel, onderdeel van KPE en aanbieder van opleidingen en cursussen voor de vastgoedbranche, is door de enorme groei in het aantal cursussen de behoefte ontstaan om te focussen op de kernactiviteit en zodoende het reserveren van de cursuslocaties en de operationele afstemming uit te besteden”, aldus Joël Scherrenberg, directeur van KPE Morel. “Ook wilden we de beleving vergroten door vaker voor bijzondere cursuslocaties te kiezen. De locaties zijn immers onze visitekaartje.”

Onlangs is KPE een unieke samenwerking aangegaan met Oud London Meetings & Events, onderdeel van Hotel Restaurant Oud London. Het locatiebeheer van alle cursussen van KPE Morel is uitbesteed aan Oud London. Het gaat hier om minimaal 300 cursussen op jaarbasis waarvoor afspraken worden gemaakt met locaties door heel Nederland. Een bijzondere en innovatieve samenwerking voor de hotel- en vergaderbranche.

“De wens van KPE past precies bij de ambities van Oud London Horeca, namelijk het ontzorgen van de klant, ook als dit verder gaat dan de mogelijkheden binnen onze eigen organisatie”, aldus Erik van Dijk, directeur van Oud London. “Er is veel expertise binnen onze bedrijven en wij spreken dezelfde taal als de horeca ondernemers in het land”. Ons grote netwerk kan worden ingezet om de gewenste kwaliteitsverbetering bij KPE te realiseren. De samenwerking gaat dus veel verder dan het bieden van een boekingsplatform. De kwaliteit van de bijeenkomst staat centraal en niet het proces. KPE heeft heel bewust gekozen op een sturing op basis van de klanttevredenheid in de afspraken tussen Oud Londen en KPE.

De toegevoegde waarde voor de opleider ten opzichte van een intermediair is de directe betrokkenheid van Oud London met de locatie, de trainer en de cursist. Dit draagt bij aan het behalen van de kwaliteitsdoelstelling.

Ondertussen heeft Oud London voor 2017 alle cursuslocaties voor KPE Morel geselecteerd. De meeste locaties waren aangenaam verrast om gebeld te worden door een branchegenoot die zelf met haar bedrijven in de regio Utrecht één van de grootste aanbieders is van vergader- en evenementenlocaties. De cursussen die gepland staan in het midden van het land zullen uiteraard plaatsvinden bij Oud London in Zeist.

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: