Salade van gegrilde, groene asperges met ei en sla

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Salade van gegrilde, groene asperges met ei en sla

Ingrediënten (2 porties)

10 groene asperges
olijfolie voor het bestrijken
50 gram gemengde sla
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel sesamolie
1/2 eetlepel citroensap
1/2 eetlepel sojasaus
zout
peper
1 eetlepel sesamzaadjes
1 hardgekookt ei
4 plakjes rauwe ham

Bereiding

Maak de asperges schoon en bestrijk ze met olie. Grill de asperges in een goed verhitte grillpan of onder de ovengrill 5-7 minuten (af en toe keren) tot ze helder groen kleuren en wat bruine plekken vertonen. Klop een dressing van olijfolie, sesamolie, citroensap, sojasaus, zout en peper. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan tot ze ‘springen’. Verdeel de sla over twee borden, leg de asperges erop en besprenkel met dressing. Strooi de sesamzaadjes erover en garneer met ei en plakjes rauwe ham. Lekker met donker boerenbrood.

Overig nieuws