Ruisaard 16e tijdens finale Bocuse d'Or

30 januari 2013 |
Ruisaard 16e tijdens finale Bocuse d'Or<

Martin Ruisaard, chef de cuisine bij restaurant De Fuik in Aalst, is bij de wereldfinale om de Bocuse d’Or 2013 in Lyon 16e geworden.? Ruisaard kookte samen met commis Rosita Nietvelt.

Wedstrijdtraject
Ruisaard won in 2011 de Nederlandse Bocuse d’Or finale en kwalificeerde zich in maart 2012 tijdens de Bocuse d’Or Europe in Brussel voor de wereldfinale. Na de wedstrijdsessie op maandag 29 januari keken Martin en Rosita tevreden terug op hun deelname. De gerechten waren op tijd klaar en voldeden aan de gewenste kwaliteit. Voor de wereldfinale mikte het Nederlandse team op een plek bij de eerste tien.

Nieuwe opzet, nieuwe uitdagingen
Anders dan in voorgaande edities lette de jury meer op de authenticiteit van ingrediënten en gerechten uit het land van de deelnemer. Ook de werkwijze in de keuken is onderdeel gaan uitmaken van de jurering. Een laatste wijziging, eentje die de deelnemers voor een uitdaging plaatste, was de late bekendmaking van de verplichte ingrediënten voor de visschotel. Twee maanden voor de finale hoorde de deelnemers dat men met kreeft en tarbot mocht koken. Voor het onderdeel vlees was al wel vooraf bepaald dat er met Iers rundvlees werd gekookt.

Prestige en hard werken
De strijd om de Bocuse d’Or is volgens insiders de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. Sinds de start in 1987 door Paul Bocuse, grondlegger van de fameuze wedstrijd, is de belangstelling alleen maar toegenomen. Voor veel koks is en was, deelname aan de Bocuse d’Or de start van internationale bekendheid en een prachtige professionele carrière.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: