Rootz heeft beste bier-spijscombinaties

21 mei 2014 |
Rootz heeft beste bier-spijscombinaties

Café restaurant Rootz is winnaar van de Bier aan Tafel Tofee 2014. Het Biergenootschap der Lage Landen reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan het restaurant dat de beste bier-spijscombinaties
presenteert. Roland Meerlo en Patrick van Aller ontvingen de Trofee uit handen van heraut Olav Blancquaert.

Beleving
Rootz brengt een bierige beleving, waar sfeer, bediening, bierkaart en eten volledig met elkaar in overeenstemming zijn. De bier en spijs combinaties zijn altijd raak. De menukaart biedt bij ieder gerecht zelfs twee verschillende biersuggesties de een aanvullend, de ander contrasterend. Rootz is een eigentijds bedrijf dat klopt als een bus – om te eten en om te drinken.

Smaakbeleving
Steeds meer restaurants, brasseries en eetcafés ontdekken het drinken van bier bij de maaltijd. Niet alleen biedt bier een rijke variëteit aan smaken, die in andere dranken niet terug te vinden zijn, ook het koolzuur in bier verhoogt de smaakbeleving. Dat bier in verhouding met wijn minder alcohol bevat, is een bijkomend voordeel. Tijdens de uitreiking, die plaatsvond tijdens de Nationale Bierlunch bij restaurant Stork in Amsterdam konden de gasten genieten van een drie gangen vis menu met bijpassende Nederlandse bieren. De bier spijs combinaties werden toegelicht door oud winnaar Peer van Gurp.

Begeleidende drank
“Een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd”, geeft organisator Jan Laurijssen aan. “Daartoe is voor de zesde maal een wedstrijd om de Bier aan Tafel Trofee georganiseerd, waaraan een zestiental horecabedrijven heeft deelgenomen.” Na een halve finale bij HANOS in Eindhoven heeft de jury, onder leiding van Henri Reuchlin van het Bierburo, een zestal finalisten bezocht. Dit zijn naast Rootz, Restaurant Dwars uit Amsterdam, Jopenkerk uit Haarlem, De Dorpsherberg uit Ospel, Degust uit Hoogeveen en Eetcafé Den Hoek uit Zundert. “We merken dat de kwaliteit van de bieradviezen ieder jaar toeneemt.”, aldus Reuchlin. “Gasten durven ook vaker een bijpassend bier aan tafel te bestellen omdat ze ontdekken dat het gewoon lekker is.

Winnaars
Eerdere Awards werden gewonnen door Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht, Dégust in Hoogeveen, Streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en Restaurant Lieve in Amsterdam.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: