Rookvrije terrassen in opkomst?

14 april 2017 | Thijs Jacobs

Het kon niet langer uitblijven: er is nu in Nederland ook een rookvrij terras. Milène Hoving, eigenaresse van Café-Restaurant ­Amsterdam (in Amsterdam) vond het namelijk heel apart dat de lucht in de zaak frisser was dan buiten op het terras. In het Parool deed ze haar verhaal over het rookvrij maken van haar terras. 

Het aanbieden van een rookvrij terras is nog vrij uniek; juist het terras wordt veelal als speelplek voor rokers gezien, tot grote ergernis van veel niet-rokende gasten. In Amsterdam blijkt er naast dit terras maar één ander rookvrij terras te zijn, dat van restaurant Weesper. 

 

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Horecacampagne Nederlandse Coeliakie Vereniging

Lekker uit eten? Dat is in Nederland helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen. Ongeveer 60% van mensen in ons land met een strikt glutenvrij dieet, durft niet uit eten te gaan. Ze zijn bang om doodziek te worden. Restaurants in Nederland hebben vaak nog te weinig kennis over allergenen, zoals glute...

Achtergronden
Hema zet meer in op horecafunctie

Hema zet meer in op voedsel in het nieuwe concept, dat wordt uitgerold naar buitenlands voorbeeld. De winkels worden uitgerust met een volledig restaurant voor ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast komt er een café-inrichting, waar bijvoorbeeld ontbijt en lunch worden aangeboden. Ook kan ...

Achtergronden KHN
Horeca helpt Sint-Maarten

Sint-Maarten is zwaar getroffen door orkaan Irma. Ook veel horecaondernemers zijn geraakt. Voor de wederopbouw is veel geld nodig. Sint-Maarten is voor 80 procent afhankelijk van horeca & toerisme. Daarom komt de horeca hier in actie om de Nederlandse horeca op Sint-Maarten een hart onder de rie...

Video Internationaal Michelin
Video: Franse topchef levert Michelinsterren in

Sébastian Bras levert zijn drie Michelinsterren in. De druk werd hem te hoog, schrijft De Volkskrant. De chef-kok startte in 1992 Le Suquet en kreeg in 1999 kreeg zijn derde ster. Jarenlang stond zijn zaak in de top 10 van beste restaurants ter wereld. Stapje terug Zoon Sébastian...

Achtergronden Tech
Horeca heeft weinig last van ICT-incidenten

Ruim 20 procent van de bedrijven met minstens tien werkzame personen heeft in 2016 te maken gehad met de gevolgen van cyberaanvallen. Vooral bedrijven in de financiële sector en de energiesector hadden hier last van. Bij de helft van de getroffen bedrijven leidden deze aanvallen tot kosten. D...

Achtergronden
Slim Inkopen: Kassadata wijzen de weg

Goed inkopen is een kwestie van de juiste gegevens paraat hebben én van fingerspitzengefühl. Een geautomatiseerd systeem kan helpen, maar dat is nog wat anders dan inkopen op de automatische piloot. Met de gegevens uit de kassa en aandacht voor de omloopsnelheid komt de kleine café...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: