Ron Blaauw rolt WineStein uit in al zijn restaurants

7 maart 2018 | David Bakker

Na de succesvolle introductie van WineStein in Ron Gastrobar Paris en de persoonlijke test van Ron Blaauw met zijn vaste gasten en vrienden, heeft hij besloten om de kunstmatig intelligente sommelier WineStein in al zijn restaurants uit te rollen. Op dit moment kun je WineStein al proberen in Ron Gastrobar (*) en Ron Gastrobar Paris. In de komende weken wordt WineStein ook uitgerold in Gastrobar Oriental, Indonesia en Nacarat. Ook de Nijmeegse Bistrobars (Bistrobar Berlin èn de nieuwe zaak die medio 2018 opent), waar Ron als huisadviseur optreedt, gaan vanaf medio 2018 met WineStein werken.  


WineStein biedt mijn gasten een betere beleving 

Ron Blaauw: "Een wijn selecteren in een restaurant blijft voor veel mensen een lastige opgave. De slimme Nederlandse uitvinding WineStein maakt het kiezen van een passende wijn kinderlijk eenvoudig. Ik zie dat mijn gasten WineStein heel leuk vinden en genieten van nog betere combinaties. Hiernaast zie ik dat mijn gasten mooiere wijnen kiezen. De unieke, hoogstaande kennis van WineStein vult mijn personeel geweldig aan, waardoor ze zich volledig kunnen richten op de optimale gastbeleving. Ik investeer in de moderne technologie van WineStein, omdat ik zo een beter service kan bieden aan mijn gasten."


Smaakprofiel 

De kunstmatig intelligente software van WineStein matcht de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van wijn en houdt daarbij rekening met alle ingrediënten, bereidingswijzen en eventuele sauzen en bijgerechten. Op basis van al deze gegevens berekent WineStein aan de hand van zelflerende algoritmes een smaakprofiel en bepaalt op grond daarvan de best passende wijnen. 


Superieur en onafhankelijk wijnadvies met WineStein  


WineStein is een Nederlandse startup, die ’s werelds eerste kunstmatig intelligente sommelier heeft ontwikkeld. Om dit te kunnen doen, is de kennis van top wijnexperts en de knowhow van Michelin sterrenkoks gecombineerd met artificieel intelligente software. WineSteins’ zelflerende algoritmes stellen iedereen in staat om altijd de ideale wijn te vinden, voor hun gerecht of bijvoorbeeld smaakvoorkeur. WineStein maakt wijn laagdrempelig en is eenvoudig in het gebruik voor de gast en personeel.   

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: