Ron Blaauw rolt WineStein uit in al zijn restaurants

7 maart 2018 | David Bakker

Na de succesvolle introductie van WineStein in Ron Gastrobar Paris en de persoonlijke test van Ron Blaauw met zijn vaste gasten en vrienden, heeft hij besloten om de kunstmatig intelligente sommelier WineStein in al zijn restaurants uit te rollen. Op dit moment kun je WineStein al proberen in Ron Gastrobar (*) en Ron Gastrobar Paris. In de komende weken wordt WineStein ook uitgerold in Gastrobar Oriental, Indonesia en Nacarat. Ook de Nijmeegse Bistrobars (Bistrobar Berlin èn de nieuwe zaak die medio 2018 opent), waar Ron als huisadviseur optreedt, gaan vanaf medio 2018 met WineStein werken.  


WineStein biedt mijn gasten een betere beleving 

Ron Blaauw: "Een wijn selecteren in een restaurant blijft voor veel mensen een lastige opgave. De slimme Nederlandse uitvinding WineStein maakt het kiezen van een passende wijn kinderlijk eenvoudig. Ik zie dat mijn gasten WineStein heel leuk vinden en genieten van nog betere combinaties. Hiernaast zie ik dat mijn gasten mooiere wijnen kiezen. De unieke, hoogstaande kennis van WineStein vult mijn personeel geweldig aan, waardoor ze zich volledig kunnen richten op de optimale gastbeleving. Ik investeer in de moderne technologie van WineStein, omdat ik zo een beter service kan bieden aan mijn gasten."


Smaakprofiel 

De kunstmatig intelligente software van WineStein matcht de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van wijn en houdt daarbij rekening met alle ingrediënten, bereidingswijzen en eventuele sauzen en bijgerechten. Op basis van al deze gegevens berekent WineStein aan de hand van zelflerende algoritmes een smaakprofiel en bepaalt op grond daarvan de best passende wijnen. 


Superieur en onafhankelijk wijnadvies met WineStein  


WineStein is een Nederlandse startup, die ’s werelds eerste kunstmatig intelligente sommelier heeft ontwikkeld. Om dit te kunnen doen, is de kennis van top wijnexperts en de knowhow van Michelin sterrenkoks gecombineerd met artificieel intelligente software. WineSteins’ zelflerende algoritmes stellen iedereen in staat om altijd de ideale wijn te vinden, voor hun gerecht of bijvoorbeeld smaakvoorkeur. WineStein maakt wijn laagdrempelig en is eenvoudig in het gebruik voor de gast en personeel.   

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: