Ron Blaauw rolt WineStein uit in al zijn restaurants

7 maart 2018 | David Bakker

Na de succesvolle introductie van WineStein in Ron Gastrobar Paris en de persoonlijke test van Ron Blaauw met zijn vaste gasten en vrienden, heeft hij besloten om de kunstmatig intelligente sommelier WineStein in al zijn restaurants uit te rollen. Op dit moment kun je WineStein al proberen in Ron Gastrobar (*) en Ron Gastrobar Paris. In de komende weken wordt WineStein ook uitgerold in Gastrobar Oriental, Indonesia en Nacarat. Ook de Nijmeegse Bistrobars (Bistrobar Berlin èn de nieuwe zaak die medio 2018 opent), waar Ron als huisadviseur optreedt, gaan vanaf medio 2018 met WineStein werken.  


WineStein biedt mijn gasten een betere beleving 

Ron Blaauw: "Een wijn selecteren in een restaurant blijft voor veel mensen een lastige opgave. De slimme Nederlandse uitvinding WineStein maakt het kiezen van een passende wijn kinderlijk eenvoudig. Ik zie dat mijn gasten WineStein heel leuk vinden en genieten van nog betere combinaties. Hiernaast zie ik dat mijn gasten mooiere wijnen kiezen. De unieke, hoogstaande kennis van WineStein vult mijn personeel geweldig aan, waardoor ze zich volledig kunnen richten op de optimale gastbeleving. Ik investeer in de moderne technologie van WineStein, omdat ik zo een beter service kan bieden aan mijn gasten."


Smaakprofiel 

De kunstmatig intelligente software van WineStein matcht de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van wijn en houdt daarbij rekening met alle ingrediënten, bereidingswijzen en eventuele sauzen en bijgerechten. Op basis van al deze gegevens berekent WineStein aan de hand van zelflerende algoritmes een smaakprofiel en bepaalt op grond daarvan de best passende wijnen. 


Superieur en onafhankelijk wijnadvies met WineStein  


WineStein is een Nederlandse startup, die ’s werelds eerste kunstmatig intelligente sommelier heeft ontwikkeld. Om dit te kunnen doen, is de kennis van top wijnexperts en de knowhow van Michelin sterrenkoks gecombineerd met artificieel intelligente software. WineSteins’ zelflerende algoritmes stellen iedereen in staat om altijd de ideale wijn te vinden, voor hun gerecht of bijvoorbeeld smaakvoorkeur. WineStein maakt wijn laagdrempelig en is eenvoudig in het gebruik voor de gast en personeel.   

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: