Ron Blaauw ook huisadviseur tweede Nijmeegse Bistrobar: Bankoh

6 september 2018 | David Bakker

Na de succesvolle samenwerking met het onverminderd populaire Bistrobar Berlin in Nijmegen, heeft Ron Blaauw ook zijn naam verbonden aan de tweede Nijmeegse Bistrobar die medio oktober de deuren opent: Bistrobar Bankoh.

Samen met Chef Agus Hermawan (Ron Gastrobars) en het team van Bistrobar Berlin ontwikkelt Blaauw momenteel de gerechten die hun wortels vinden in de keukens van zuidoost Azië. “Het is Aziatisch, maar met een bistrobar-twist”, aldus Blaauw. “Streetfood, gerechtjes op tussengerecht-formaat en lekkere specials om te delen, wat mij betreft het recept voor een geslaagde avond.”

Locatie

Het indrukwekkende Kaapstander gebouw op de kop van de nieuw ontwikkelde Nijmeegse Handelskade, met terras aan de Waal, vormt het decor van de nieuwe zaak die momenteel wordt afgebouwd. “De naam Bankoh refereert aan Bangkok en symboliseert het startpunt van velen van ons die ooit een Azië-reis maakten. Net zoals de naam het startpunt van ónze culinaire reis is. Dat gevoel van ontdekken willen we onze gasten graag geven. Bankoh vormt het middelpunt van smaak”, vertel Frank Goossens, samen met Thijs van Gastel eigenaar van zowel Bistrobar Bankoh als Bistrobar Berlin.   

Opening

De verwachte opening van Bistrobar Bankoh is medio oktober, reserveren is online al mogelijk vanaf 1 november.

Personeel

Bankoh zoekt nog medewerkers in de keuken, bediening en afwas. Interesse? Stuur een mail met motivatie en CV naar werken@bistrobarbankoh.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: